Újratervezés

Deliága Éva – Lovász Hajnalka Újratervezés

– megküzdést segítő könyv az 1-es típusú diabétesz világához szülőknek és gyerekeknek –

Az 1-es típusú diabéteszes hirtelen és váratlanul bukkan fel a családok életében és állítja nehéz helyzet elé a szülőket és az érintett gyerekeket.

A diabétesz diagnózisa egy, a gyászhoz hasonló veszteségfolyamatot indít el, mely az egész családot érinti és nagyon erősen megviseli. A folyamaton 0,5 – 1 év alatt mennek keresztül a családok, miközben a szülőknek vissza kell térniük a munkahelyükre, a gyerekeknek pedig az óvodájukba, iskolájukba. A külvilág számára minden „változatlan”, holott a család teljes élete egyik pillanatról a másikra teljesen átalakult, illetve intenzíven folyik az „új életük” kialakítása és a pszichés megküzdésük a krízishelyzettel, traumával.

Ebben az élethelyzetben elkél a segítség a család minden tagja számára akár az információk, akár a pszichés segítségnyújtás terén. Korábban sem szakirodalom, sem a gyermekek számára mesébe ágyazott tudás és pszichés segítségnyújtás nem állt rendelkezésére.  Ezért alapítványunk kitűnő szakemberekkel együttműködve pótolta ezt a hiányt szakszerű és a diabétesz diagnózisától kezdve azonnal hasznosítható tudást tartalmazó, mind a szülők, mind pedig a gyerekek megküzdését támogató könyvvel, így született meg Deliága Éva – Lovász Hajnalka ÚJRATERVEZÉS – megküzdést segítő könyv az 1-es típusú diabétesz világához szülőknek és gyerekeknek kiadvány. A könyvet  Baracsi Gabi gyönyörű illusztrációi teszik teljessé.

Az ismert és elismert gyermekpszichológus, Deliága Éva és a meseíró pedagógus, Lovász Hajnalka által írt segítő könyvünk 2in1: első felében pszichológiai útmutató található a szülők számára. Ebben a részben választ kaphatnak kérdéseikre, mely a diagnózissal való hatékony megküzdéshez segíti őket hozzá és gazdagodhatnak pszichológiai ismereteik a szorongás, félelem, bűntudat leküzdéséről, mely a legnagyobb terhet szokta jelenteni a diabéteszes gyerekek szülei számára.

A könyv másod felében találhatóak a mesés történetek, melyek kifejezetten azokat a témákat járják körül, ami a legnagyobb nehézséget szokta jelenteni az óvodás és kisiskolás 1-es típusú diabéteszes gyerekek számára.

• Mi történt a testemmel?”
  • „Hogyan fogok ezután élni?”
  • „El fognak majd fogadni, így is?”
  • “Akkor én most elromlottam?”

A mese szereplők azonosulásra alkalmas karakterek, és a mese pszichológiai szempontból adekvátan kommunikál érzelmeket és észrevétlenül kínál olyan megoldási módokat, mellyel gazdagítani tudja a gyermekek megküzdési stratégiáit. A mese élményt nyújt, vigasztal, tanít, és burkoltan ismeretanyagot ad át, mely terápiás hatású. A történetek az óvodás és kisiskolás gyermekek számára készülnek.

Jelenleg a Deliága – Lovász Újratervezés az egyetlen olyan komplex szakirodalom, mely a diabéteszes gyermekek szülei számára  szakszerű pszichés támogatást nyújt és ugyanakkor az érintett gyerekeket is támogatja a diabétesz diagnózisától kezdve a „régi” életükbe való visszatérésig.

Hogyan juthatsz hozzá az ÚJRATERVEZÉSHEZ?

I. FRISSEN DIAGNOSZTIZÁLTKÉNT AJÁNDÉKBA KAPOD, ha …

gyermeked 1-es típusú diabéteszét 2019. 10. 05. és 2020. 10. 05. között diagnosztizálták Magyarországon, akkor 1 példány könyvet ajándékba küldünk.

Írd meg a szurikataUjratervezes@gmail.com e-mail címre a postacímedet és igazolod a diabétesz diagnózisának időpontját pl. MÁK tartósan beteg igazolás másolatával.

II. TÁMOGATÁSOD ESETÉN AJÁNDÉKBA KAPOD, ha …

legalább 5000 Ft-tal támogatod a Szurikáta Alapítvány munkáját.

Mit kell tenned?

1. Utalj legalább 5000 Ft-ot a Szurikáta Alapítvány OTP Banknál vezetett  bankszámlájára vagy menj be egy OTP Fiókba és fizess be a bankszámlánkra 5000 Ft-ot. A bankszámlaszámunk: 11710088-20002963-00000000
  2. A banki utalás vagy bankfióki befizetés esetén a Megjegyzés rovatba írd be, hogy ADOMÁNY, a nevedet és azt a postacímet, ahová a könyvet postázhatjuk Neked.
  3. Írj nekünk e-mailt a szurikataUjratervezes@gmail.com-ra és tudasd velünk, hogy utaltad a támogatást.

Te se felejtsd el felajánlani 2020. május 20-ig!

SOK KICSI 1%, SOKRA MEGY,

SOK KICSI SZURIKÁTÁT TUD SEGÍTENI!

• Ha ügyfélkapuval rendelkezel , akkor elektronikusan  lépj be az e-SZJA felületére az 1% felajánlásáért itt>>> https://eszja.nav.gov.hu/
  • Ha nincs ügyfélkapud, akkor az 1%-os nyomtatványt a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért  adószámával: 18524710-1-13 kell ellátni, egy borítékba tenni, és vagy személyesen leadni egy NAV kirendeltségen vagy postázni a számukra pl. NAV 1134 Budapest, Dózsa György út 128-132. Itt tudod letölteni leadandó vagy postázandó  1%-os nyilatkozatot>>>Szurikáta nyomtatvány

Köszönjük az 1-es típusú diabéteszes gyerekeknek adott adó 1%-ot!

A könyv minden fejezetéből egy pici részt idézünk Nektek és az illusztrációk egy részét is megismerhetitek, íme:

Folytatása következik….