Mosolyt ad a szurik mellé!

Élményterápiás programunk keretében diabéteszes gyermekek óvodai csoportját és iskolai osztályát látogatjuk meg, hogy eloszlassuk a cukorbetegséggel kapcsolatos tévhiteket, félelmeket, ezzel segítve a diabéteszes gyermek beilleszkedését. A Szurikáta Foglalkozás eddig több mint 100 óvodába és iskolába jutott el.

A Szurikáta Foglalkozás már több rangos díjban részesült:

  • 2020: az Edisonplatform EDISON100 kezdeményezés Egészség kategóriájának fődíjasa,
  • 2018: a bécsi székhelyű, társadalmi innovációs Sozial Marie Díj szakmai zsűri díjas és magyar közönségdíjas projektje,
  • 2017: az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének NEKEM SZÓL! Egészségértés Díj bronz fokozatú díját nyerte el a foglalkozás.

Kérem a foglalkozást >>>

Foglalkozásvezetőnek jelentkezem >>>

Időpont

A foglalkozásokat munkanapokon és délelőttönként tartjuk, egy előre megbeszélt időpontban. Foglalkozás időtartama: óvodásoknak 30 perc, iskolásoknak 45 perc.

Helyszín

A diabéteszes gyermek óvodai csoportjának szobája vagy osztályának tanterme.

Kiket várunk?

Minden olyan óvodai csoportnak és osztályközösségnek ajánljuk érzékenyítő foglalkozásunkat, ahová diabéteszes gyermek jár, mivel programunk elsődleges célja, hogy segítsük a diabéteszes gyermekeket abban, hogy minél zökkenőmentesebben be, illetve vissza tudjanak illeszkedni saját gyermekközösségükbe krónikus betegségükkel együtt.
Félévente legfeljebb 12 helyszínen tudunk INGYENES foglalkozást tartani.

Kérem a foglalkozást Foglalkozásvezetőnek jelentkezem

Videó

A programról mondták

Előadások név szerint

Téglásné dr. Varga Csenge

orvos, szakmai vezető

Mindig is szerettem gyermekekkel foglalkozni, segíteni másokon, ezért jelentkeztem évekkel ezelőtt önkéntesnek az alapítványhoz. A foglalkozások során a cukorbeteg gyermek kerül a középpontba, elmesélheti társainak, miben más egy diabéteszes élete. A sok kérdés megválaszolásával megértik az okát, és így könnyebben el is fogadják, ha társuk néha máshogy viselkedik, mint ők.

Kőnig Nóra

dietetikus, programvezető

18 éves koromban diagnosztizáltak 1-es típusú diabétesszel, azóta foglalkozások és nyári táborok keretében segítem a diabos gyerkőcöket. Fő célom, hogy gyakorlati ismeretek átadásával, játékosan tudjam támogatni a gyermekek közösségbe való beilleszkedését, és új élményekkel gazdagítani őket. A DiabFalatkák klubesemény egyik vezetője vagyok, a diabéteszes diétáról szóló cikkeim itt elérhetők.

Fekete Rea

dietetikus hallgató, programkoordinátor

Dietetikus hallgatóként fontosnak tartom hogy már tanulmányaim alatt gyakoroljam az emberekkel való kommunikációt. Erre a foglalkozások nagyon jó terepet biztosítanak, ahol sok tapasztalatot gyűjthetek a későbbiekre.

Nagy Dóra

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

A kisgyermekekkel mindig is könnyen megtaláltam a közös hangot, úgyhogy az, hogy később velük foglalkozzak, egy egyszerű döntés volt számomra. Látom, hogy sok szülő megijed, amikor kiderül, hogy a gyermeke diabéteszes, és tanácstalan először, hogy mit is tehetne érte. Ezért célom, hogy segítsek nekik, megmutatni, hogy ez nem egy lehetetlen küldetés, és ha odafigyelnek és belerázódnak a dolgok menetébe, akkor minden rendben lesz.

Biró Kamilla

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

Nagyon szeretek gyerekek társaságában lenni, és a diabétesz is foglalkoztat tanulmányaim kezdete óta. Célom, hogy segítsek az érintetteknek abban, hogy minél teljesebb és problémamentesebb életet élhessenek, valamint azt is fontosnak tartom, hogy a diáktársaik és családjuk is tisztában legyen az alapvető tudnivalókkal. Hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek a csoda csapatnak.

Salgó Barbara Linda

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

Amíg nem csatlakoztam a Szurikátákhoz, addig nem tudtam elképzelni, hogy a gyerekek milyen éretten tudnak hozzáállni az 1-es típusú diabéteszhez. Jó látni, hogy érdekli őket az előadáson elhangzottak, kérdeznek, részt vesznek a foglalkozáson, és nem csak a 10-12 évesek, hanem a 3-4 éves kis ovisok is! Néha már olyan mintha ők tartanának nekünk előadást, és nem fordítva.

Hartai Brigitta Klaudia

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

2019-ben kisiskolásokat táboroztattam, ami alatt rájöttem, hogy szívesen foglalkoznék gyerekekkel, nagyon a szívemhez nőttek. Amikor hallottam a Szurikáta Alapítványról, rögtön eszembe jutott, hogy az egészségügyi tanulmányaimat és a gyerekek iránt érzett szeretetemet összeegyeztetve segíthetek nekik megtanulni együtt élni a diabétesszel.

Pécsi Anna

orvostanhallgató, foglalkozásvezető

Mindig is nagyon fontosnak tartottam az edukációs programokat, tevékenységeket és szeretek gyermekek körében lenni, így örömmel és izgatottsággal jelentkeztem önkéntesnek. Jó látni a foglalkozások során, hogy a gyermekek nyitottak a diabétesszel kapcsolatban, célunk, hogy játékos formában segítsünk a megértésben, elfogadásban, és támogatásra biztassuk a diabéteszes gyermek kortársait.

Támogatóink

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!