Mosolyt ad a szurik mellé!

Élményterápiás programunk keretében diabéteszes gyermekek óvodai csoportját és iskolai osztályát látogatjuk meg, hogy eloszlassuk a cukorbetegséggel kapcsolatos tévhiteket, félelmeket, ezzel segítve a diabéteszes gyermek beilleszkedését. A Szurikáta Foglalkozás eddig több mint 100 óvodába és iskolába jutott el.

A Szurikáta Foglalkozás már több rangos díjban részesült:

• 2020: az Edisonplatform EDISON100 kezdeményezés Egészség kategóriájának fődíjasa,
  • 2018: a bécsi székhelyű, társadalmi innovációs Sozial Marie Díj szakmai zsűri díjas és magyar közönségdíjas projektje,
  • 2017: az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének NEKEM SZÓL! Egészségértés Díj bronz fokozatú díját nyerte el a foglalkozás.

Kérem a foglalkozást >>>

Foglalkozásvezetőnek jelentkezem >>>

Időpont

A foglalkozásokat munkanapokon és délelőttönként tartjuk, egy előre megbeszélt időpontban. Foglalkozás időtartama: óvodásoknak 30 perc, iskolásoknak 45 perc.

Helyszín

A diabéteszes gyermek óvodai csoportjának szobája vagy osztályának tanterme.

Kiket várunk?

Minden olyan óvodai csoportnak és osztályközösségnek ajánljuk érzékenyítő foglalkozásunkat, ahová diabéteszes gyermek jár, mivel programunk elsődleges célja, hogy segítsük a diabéteszes gyermekeket abban, hogy minél zökkenőmentesebben be, illetve vissza tudjanak illeszkedni saját gyermekközösségükbe krónikus betegségükkel együtt.
Félévente legfeljebb 12 helyszínen tudunk INGYENES foglalkozást tartani.

Videó

A programról mondták

Előadások név szerint

Téglásné dr. Varga Csenge

orvos, szakmai vezető

Mindig is szerettem gyermekekkel foglalkozni, segíteni másokon, ezért jelentkeztem évekkel ezelőtt önkéntesnek az alapítványhoz. A foglalkozások során a cukorbeteg gyermek kerül a középpontba, elmesélheti társainak, miben más egy diabéteszes élete. A sok kérdés megválaszolásával megértik az okát, és így könnyebben el is fogadják, ha társuk néha máshogy viselkedik, mint ők.

Kőnig Nóra

végzős dietetikus hallgató, szervező-foglalkozásvezető

18 éves koromban diagnosztizáltak 1-es típusú diabétesszel, azóta foglalkozások és nyári táborok keretében segítem a diabos gyerkőcöket. Fő célom, hogy gyakorlati ismeretek átadásával, játékosan tudjam támogatni a gyermekek közösségbe való beilleszkedését, és új élményekkel gazdagítani őket. A DiabFalatkák klubesemény egyik vezetője vagyok, a diabéteszes diétáról szóló cikkeim itt elérhetők.

Kovács Dalma

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

Dietetikus hallgatóként fontosnak tartom az egészséges életmód népszerűsítését. Mindig örömmel tölt el, hogy a foglalkozások végére a diabéteszes gyerekek rájönnek, hogy az állapotukban nincsen szégyellnivaló. Hiszen kaptak az élettől egy útlevelet az egészséges életmódhoz, mi pedig segítünk nekik, hogy ezt a saját előnyükre fordíthassák.

Nagy Dóra

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

A kisgyermekekkel mindig is könnyen megtaláltam a közös hangot, úgyhogy az, hogy később velük foglalkozzak, egy egyszerű döntés volt számomra. Látom, hogy sok szülő megijed, amikor kiderül, hogy a gyermeke diabéteszes, és tanácstalan először, hogy mit is tehetne érte. Ezért célom, hogy segítsek nekik, megmutatni, hogy ez nem egy lehetetlen küldetés, és ha odafigyelnek és belerázódnak a dolgok menetébe, akkor minden rendben lesz.

Biró Kamilla

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

Nagyon szeretek gyerekek társaságában lenni, és a diabétesz is foglalkoztat tanulmányaim kezdete óta. Célom, hogy segítsek az érintetteknek abban, hogy minél teljesebb és problémamentesebb életet élhessenek, valamint azt is fontosnak tartom, hogy a diáktársaik és családjuk is tisztában legyen az alapvető tudnivalókkal. Hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek a csoda csapatnak.

Salgó Barbara Linda

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

Amíg nem csatlakoztam a Szurikátákhoz, addig nem tudtam elképzelni, hogy a gyerekek milyen éretten tudnak hozzáállni az 1-es típusú diabéteszhez. Jó látni, hogy érdekli őket az előadáson elhangzottak, kérdeznek, részt vesznek a foglalkozáson, és nem csak a 10-12 évesek, hanem a 3-4 éves kis ovisok is! Néha már olyan mintha ők tartanának nekünk előadást, és nem fordítva.

Peti Kamilla

orvostanhallgató, foglalkozásvezető

Már egészen kiskorom óta tudom, hogy orvos akarok lenni, embertársaimat legjobb képességeim szerint segíteni. Nagyon szeretem a gyerekeket, és a foglalkozásokat, ahol játszva tanulhatunk velük, így igazán nagy öröm számomra, hogy részt vehetek a Szurikáta Alapítvány munkájában önkéntesként.

Sánta Csenge

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

A cserkészet során találkoztam először közelebbről a diabétesszel: egy negyedik osztályos lányt ismertem meg a diagnózisa felállításakor, ő most már 17 éves. Csodálatosnak tartottam és tartom, hogy már ilyen kicsi és még kisebb gyerekek is milyen ügyesen tanulják meg kezelni az állapotukat, veszik fel az új ritmust és alakítanak ki akár egy teljesen új életmódot. Nagyon örülök, hogy részt vehetek az Alapítvány munkájában, és ki tudom venni a részem a segítésből.

Mirzahosseini Shokooh (Shuku)

orvostanhallgató, foglalkozásvezető

Nagyon fontosnak tartom az egészségnevelést és a megfelelő felvilágosítást, amelyet jó időben, az adott kornak megfelelően elkezdeni. Egyik álmom, hogy minden gyereknek és fiatalnak lehessen legalább egy olyan, nála idősebb és tapasztaltabb ember az életében, akinek szabadon felteheti kérdéseit – főleg az egészséggel és testtel kapcsolatosan – tabuk nélkül. Emiatt örülök nagyon, hogy a Szurikáta Alapítvány tagja lehetek.

Hartai Brigitta Klaudia

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

2019-ben kisiskolásokat táboroztattam, ami alatt rájöttem, hogy szívesen foglalkoznék gyerekekkel, nagyon a szívemhez nőttek. Amikor hallottam a Szurikáta Alapítványról, rögtön eszembe jutott, hogy az egészségügyi tanulmányaimat és a gyerekek iránt érzett szeretetemet összeegyeztetve segíthetek nekik megtanulni együtt élni a diabétesszel.

Soós Gergely

dietetikus hallgató, foglalkozásvezető

“Mindig is érdekelt a táplálkozás, de az egészségügyben szerettem volna dolgozni, így a dietetikus szakirány tökéletes választás volt számomra. Úgy gondolom, így segíteni tudok másokon.”

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!