1% a cukorbeteg gyerekekért

Ne felejtsd el az e-SZJA bevallásod elfogadásánál az adó 1%-odat felajánlani. A Szurikáta Alapítvány az adódból „mosolyt ad a szurik mellé”!

Deliága Éva Gyermeki erőforrások és az önbizalom erősítése

Deliága Éva előadásában arról beszél, hogyan segítheti az 1-es típusú diabéteszes gyermekek önelfogadását a család és a pedagógusok.

Díjátadó ünnepség 2023 – Szurikáta Varázspálca díj – Eisberg. Elbűvölő frissesség

2023-ban második alkalommal ismerte el 100 pedagógus és gyermekintézmény munkáját a Szurikáta Alapítvány. Kisfilm a Varázspálca díjátadóról.

Varázspálca díjas pedagógusok 2023

Minden díjazott fotón – Pedagógusok és a diabéteszes családok a 2023 Szurikáta Varázspálca- Eisberg. Elbűvölő frissesség díjátadó ünnepségen.

Eszter és a Varázspálca díjas Szilva néni

A kisfilm Esztert, egy diabéteszes kisóvodást és jelöltjét, a Varázspálca díjas Szilva nénit mutatja be.

Matyi egy napja Varázspálca díjas pedagógusaival

A kisfilm Matyit és Varázspálca díjas Don Bosco Általános Iskoláját és teniszedzőjét, Bozsik Attilát mutatja be. 

Figyeld a jeleket! film az 1-es típusú cukorbetegség korai felismeréséért

A Szurikáta Alapítvány filmje a gyerekek 1-es típusú cukorbetegségének korai felismeréséért. Ha a gyerek sokat pisil, sokat iszik, farkasétvágy mellett fogy… Nem várok holnapig!

Rókusfalvy Lili interjúja Dr. Körner Annával a 100 éves az inzulin! könyv bemutatóján

A beszélgetést a Diabétesz világnap alkalmából Dr. Körner Anna 100 éves az inzulin c. könyvének bemutatóján rögzítettük.

Videó Dr. Körner Anna: 100 éves az inzulin könyvbemutatójáról

A Diabétesz világnap alkalmából mutattuk be Dr. Körner Anna 100 éves az inzulin c. kötetét az Elméleti Orvostudományi Központban.

Felavattuk Sir Frederick Banting emléktábláját

A Diabétesz világnap alkalmából felavattuk Sir Frederick Banting emléktábláját a Budapest, VIII. ker. Bókay János utca és az Apáthy István utca sarkán.

Szurikáta Családi Nap 2022

Ilyen volt a Szurikáta Családi Napunk idén ősszel… Nézzétek meg az erről készült kisfilmet, és gyertek el legközelebb is!

A 100 Varázspálca-díjas pedagógus képekben

A kisfilm az I. Varázspálca díjátadó ünnepséget és a díjazott pedagógusokat, tanítókat, gondozókat, dajkákat, edzőket mutatja be.

Kisfilm az I. Varázspálca díjátadóról

A Varázspálca díj – Eisberg. Elbűvölő frissesség elismerést hagyományteremtő szándékkal osztottuk ki 2022-ben.

Andi néni és Hunor története

A videóból megismerhetitek Andi nénit, a diabéteszes Hunor segítőjét, aki kiérdemelte a Varázspálca díj – Eisberg. elismerést.

A Varázspálca díjas Mozdonyvezető Óvoda

A videóban bemutatjuk a Mozdonyvezető Óvodát, mely számos diabéteszes gyermeknek adta meg a lehetőséget, hogy teljes értékű óvodás legyen.

Előadók a Diabétesz Tanoda pedagógusképzésről

A Diabétesz Tanoda pedagógusképzés előadói mesélnek a programról és saját tapasztalataikról.

Videó a Szurikáta Foglalkozásról

A Szurikáta Foglalkozással cukorbeteg gyermekek óvodai csoportját és iskolai osztályát látogatjuk meg, hogy segítsük a be- és visszailleszkedésüket a közösségbe.

Amira bemutatja az 1-es típusú diabéteszt

Amira, akinek osztályát meglátogattuk a Szurikáta Foglalkozással, angolul mutatja be a gyerekkori cukorbetegséget, és a Szurikáta Alapítvány mellett kampányol.

Beszélgetés Novák Katalinnal

Beszélgetés Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterrel a diabéteszes gyerekek közoktatásbeli helyzetét rendező intézkedésekről.

Legyen automatikus a segítség!

Adományozni egyszerű! Különösen az appy szervezet Adományautomatáján keresztül, amellyel a Szurikáta Alapítványt is tudjátok támogatni.

Kormányzati megállapodás

A Diabétesz Világnapon Magyarország Kormánya és a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért stratégiai megállapodást kötött a diabéteszes emberek támogatásáért.

Két nap a diabéteszes gyermekekért

2015-ben először szervezett rendezvényt a Szurikáta Alapítvány. A két napos esemény vendégei a csepeli diabéteszes gyermekek, óvodás, iskolás társaik és pedagógusaik voltak.

Adód 1 %-a életet menthet!

Arra fordítjuk adód 1 %-át, hogy minél több családhoz eljuttassuk az 1-es típusú diabétesz tüneteiről szóló információkat, hogy időben felismerjék a cukorbetegséget, elkerülve a súlyos, életveszélyes állapotot.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!