A kisfilm Matyit és a Varázspálca díjas iskoláját, az albertfalvai Don Bosco Általános Iskolát és a Game Tennis Team Varázspálca díjas edzőjét, Bozsik Attilát mutatja be.

„Jobb iskolát nem kívánhatnék a fiamnak vagy egy diabos gyereknek! Mindenki tudja, mi az a hipós táska, ami mindig Matyinál van, miért van a telefon a padon. Ha például dolgozatot ír és hipózik, tudják, hogy Matyinak nem könnyű, mert nincs jól, és inkább arra koncentrál, hogy az evéssel megszűnjön a kézremegés. Volt egy tündéri alsós ofőnk, aki prezentációt készített Matyiról a felsős tanároknak. Most is van egy csodás ofőnk, Judit néni, aki segít, amiben csak tud. Egy 1-es diabos magyar tanárnőnk, Teréz néni, aki minden órán „kicsit jobban” figyel Matyira, mert átérzi az ingadozó cukrokat, és van egy igazgató, Laci bácsi, aki szünetben leül Matyi mellé, érdeklődik és figyel rá, és van még egy portás nénik, Erzsi néni, aki mindig mindent tud…” – méltatta a 11 éves Matyi édesanyja az Albertfalvai Don Bosco Katolikus Általános Iskolát.

A diéta és az inzulinterápia mellett a sportolásnak kiemelten fontos szerepe van a diabétesz kezelésében. Matyiéknak szerencséje van, a befogadó iskola mellett találtak egy nyitott és bevállalós tenisz edzőt, Bozsik Attilát, akinek szintén Varázspálca díjjal köszönték meg a munkáját.

„Attesz, amikor először megkerestem, nagyon kedves volt, azt mondta, hogy ne aggódjak, már tanított egy diabos kislányt. Matyi számára ez a heti 2 alkalom a kikapcsolódás, feltöltődés napjai. Ha nem érzi jól magát, szól, leül, mér, eszik, és tudja, mikor állhat vissza. Nem aggódom, ha edzésre megy, ha tenisz táborban van, vagy épp az egyesületi buliba megy. Ehhez viszont kellett egy jó edző!” – írta Bozsik Attiláról Matyi édesanyja.

Színpadon a család és a díjazottak a Varázspálca díjátadón.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!