Van, aki örül, van, aki nem, de – per pillanat – úgy néz ki, hogy jövő héten tényleg véget ér a suliban a tavaszi szünet… Így, ennek örömére, vagy vigasztalásul (kinek melyik) a hétvégére egy ünneplésre, és vigasztalásra is tökéletesen alkalmas süteménnyel készültem! …persze, tudjuk, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, ezért ne izguljatok, a sikerért nem kell órákig a konyhában robotolnotok most sem!

Hozzávalók

Tészta

• 40 dkg dia-wellness ch -50 liszt
  • 16 dkg eritrit
  • 1 db tojás sárgája
  • 20 dkg vaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor

Töltelék

• 75 dkg túró
  • 20 dkg eritrit vagy 5 dkg negyedannyi (én az utóbbit javaslom mindig, ha túróról van szó!)
  • 3 db tojás + 1 fehérje (a tésztából maradék)
  • 1 e.k. van. aroma

Elkészítés

A lisztet összekeverjük az eritrittel, sütőporral, kakaóval, majd összedolgozzuk a vajjal és a tojás sárgájával. Két részre osztjuk, rúddá formázzuk, betekerjük fóliába, és fél órát a fagyasztóban dermedni hagyjuk. Eddig semmi bonyolult, ugye? Amíg a tészta a fagyóban sunnyog pihenés címszóval, addig összedobjuk a belevalót.

A túrót az eritrittel/negyedannyival, a tojások sárgájával és a vanília aromával összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a habbá vert fehérjét.

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk (csak, ha nem bízunk magunkban, vagy féltjük a tepsi teflon bevonatát, mert a tészta ebből a szempontból igénytelen). A keményre dermedt tésztánk felét durva reszelőn belereszeljük. Elegyengetjük rajta a túrós tölteléket, majd a másik tésztát a tetejére reszeljük.

170 fokos sütőben kb. fél órát sütjük. Hidegen szeleteljük.

Ch (teljes mennyiségben): 198,5 g
Ch (1 szeletben 30 db-ra vágva): 6,6 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!