Soma fiam alig győzte kivárni, hogy megsüljön a gofri, majd ehető hőmérsékletűre hűljön. Gyorsan a kezébe vette, beleharapott és közölte: „anya, ez elég jó!” és megevett gyorsan két darabot. A férjem, aki nem érzékeny semmire, azt mondta, hogy tökéletes mind ízre, mind állagra, bár lehetne talán picit édesebb. Szóval aki édesszájú, nyugodtan tegyen hozzá kicsit több eritritet, vagy kenje meg jó vastagon a tetejét lekvárral.
A gofri glutén-, tej- és hozzáadott cukormentes, tök jó ropogós, az elkészítése igazán egyszerű. Nagyon fontos, hogy alaposan süssük meg. Az én sütőmben elég sokáig sült, érdemes a színét nézni. Amikor szép aranybarna, vegyük ki egy rácsra és azon hagyjuk kihűlni. Forrón puha, de ne ijedjünk meg ettől, hiszen ahogy hűl, úgy válik ropogóssá.
Hozzávalók 6-7 db-hoz
- 200 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
- 2 db „M-es” méretű tojás
- 50 g Szafi Reform kókuszolaj
- 3 evőkanál Szafi Reform eritrit
- ½ kávéskanál vanília aroma (vagy vaníliás cukor)
- 200 g víz
Tetejére: ízlés szerint Szafi Reform eritrit por, Ízlés szerint Szafi Free lekvár
Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük csomómentesre a folyékony állagú kókuszolajjal, az eritrittel, a liszttel, a vízzel és a vanília aromával. Óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot. A gofrisütőt forrósítsuk fel, az első sütés előtt kenjük át vékonyan kókuszolajjal. Kb. 2 evőkanálnyi tésztát tegyünk a gofrisütőbe és süssük aranybarnára. A megsült gofrit szedjük rácsra és várjuk meg, hogy legalább langyosra hűljön. Forrón a gofri puha, ahogy hűl, úgy válik ropogóssá. A tetejét ízlés szerint szórjuk meg por eritrittel és tálaljuk lekvárral.
Jó étvágyat hozzá!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!