Ez a magos keksz napokig ropogós marad, tökéletes nasi egy izgalmas film mellé, de nyugodtan csomagolhatjuk az uzsonnás dobozba, vagy magunkkal vihetjük a strandra, kirándulásra.
Hozzávalók
- 280 g Avena go fit zabpehely
- 150 g margarin
- 1 db M-es méretű tojás
- 20 g szezámmag
- 20 g lenmag
- 10 g chiamag
- 5 g só
- 20 g cukor / eritrit
Elkészítés
A zabpelyhet késes aprítóban aprítsuk durvára, keverjük hozzá a sót, a cukrot, a magokat, majd morzsoljuk el a hűtőből kivett margarinnal. Adjuk hozzá a tojást és alaposan gyúrjuk össze. Két sütőpapír között nyújtsuk 1-2 mm vastagra. Törekedjünk arra, hogy minél vékonyabb legyen. Én téglalap alakú szaggatóval szaggattam ki a kekszeket, de sokkal gyorsabb, ha egy éles késsel ízlés szerint szeleteljük. Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe (mivel kissé odatapad a nyújtás után a sütőpapírhoz, kés segítségével tudjuk felszedni róla). 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen süssük arany-barnára. A sütési idő függ a sütőtől! Körülbelül 12-15 perc alatt sül ropogósra. Fogyasztás előtt várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, így lesz ropogós.
A kihűlt keksz enyhén morzsálódik!
Tipp: aki nem szeretne a nyers tésztával túl sokat bajlódni, szeletelés után húzza át egy tepsi hátuljára a sütőpapírral együtt, süsse készre. Ha kihűlt el lehet szépen tördelni a vágás mentén a kekszeket.
Jó étvágyat hozzá!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!