Egy laza ebéd vagy vacsora tökéletes fogása lehet ez a rakott karfiol. Ízlés szerint rakhatunk a virsli mellé egyéb felvágottakat, zöldségeket is. Az íze mellett a legjobb tulajdonsága, hogy pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók

● 1 fej karfiol
● 40 g vaj
● 30 g it’s us naturbit zabpehelyliszt
● 8 db gluténmentes virsli (most füstli)
● 200 ml tejszín
● 300 ml tej
● 160 g reszelt sajt
● Ízlés szerint só
● 1 csipet őrölt feketebors
● 1 csipet őrölt szerecsendió
● 1 evőkanál szárított petrezselyem

Tetejére:

● Ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés

● A karfiolt szedjük rózsáira és sós vízben főzzük roppanósra.
● A virsliket karikázzuk fel.
● Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és süssük ropogósra a virsli karikákat. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, szórjuk meg a zabpehelyliszttel és pirítsuk kissé meg.
● Öntsük fel a tejszínnel, keverjük hozzá a reszelt sajtot, a fűszereket és folyamatosan kevergetve hígítsuk a kívánt sűrűségűre a tejjel.
● A megfőtt karfiolt szűrjük le, tegyük egy tűzálló tálba és öntsük rá a virslis mártást.
● Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat hozzá!

Kohári Éva

Anya, feleség, tanár, hobbiszakács és -cukrász. Sára lánya 5 éves kora óta cöliákiás, ő maga pedig 2010 óta van gluténmentes diétán. A Gluténmentes Íz-lik oldal szerzője, ebben és ebben a csoportban folyamatosan találkozhatnak Éva új receptjeivel az érdeklődők.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!