A kamasz lányom kedvenc pizza receptjét szeretném megmutatni ebben a videóban. Az alap tészta roppant egyszerű, a feltét pedig igény és ízlés szerint variálható.

Hozzávalók egy 29 cm-es pizzához

  • 150 g rizsliszt
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 5 g szárított élesztő
  • 10 g por állagú útifű
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 5 g só
  • 200 g langyos víz
  • 1 evőkanál olíva olaj

Feltét:

  • 200 ml sűrű paradicsomlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 levél bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 evőkanál olíva étolaj
  • Ízlés szerint só
  • 6-8 szelet mozzarella
  • Ízlés szerint bazsalikomlevél

Kohári Éva

Anya, feleség, tanár, hobbiszakács és -cukrász. Sára lánya 5 éves kora óta cöliákiás, ő maga pedig 2010 óta van gluténmentes diétán. A Gluténmentes Íz-lik oldal szerzője, ebben és ebben a csoportban folyamatosan találkozhatnak Éva új receptjeivel az érdeklődők.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!