Kohári Éva, a Gluténmentes Íz-lik gasztroblog szerzője ezúttal egy roppant gyors, egyszerű ételt mutat, amit fogyaszthatunk ebédre vagy akár vacsorára is.

Hozzávalók:

• 600 g mexikói zöldség mix
• 8 db gluténmentes virsli
• 15 g vaj
• 6 db „M-es” méretű tojás
• 150 g főzőtejszín
• 2 evőkanál gluténmentes zabpehelyliszt
• ízlés szerint só
• ízlés szerint frissen őrölt feketebors
• 1 csipet római kömény
• 1 csokor durvára vágott petrezselyem
A serpenyő kenéséhez: egy darabka margarin és egy marék gluténmentes zsemlemorzsa
Tetejére: Ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés

• A zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra.
• A virslit karikázzuk ízlés szerint és kevés vajon süssük meg.
• A tojásokat verjük fel a tejszínnel, keverjük hozzá a fűszereket, sűrítsük a zabpehelyliszttel.
• Egy lábost kenjünk ki vékonyan margarinnal, szórjuk meg zsemlemorzsával. Keverjük a virslikarikákat a zöldségekhez, majd tegyük a serpenyőbe. Öntsük rá a tojásos tejszínt.
• A tetejét szórjuk meg vastagon sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat hozzá!

Kohári Éva

Anya, feleség, tanár, hobbiszakács és -cukrász. Sára lánya 5 éves kora óta cöliákiás, ő maga pedig 2010 óta van gluténmentes diétán. A Gluténmentes Íz-lik oldal szerzője, ebben és ebben a csoportban folyamatosan találkozhatnak Éva új receptjeivel az érdeklődők.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!