Ha szeretitek a vékony, ropogós tésztájú pizzát, de figyeltek a csökkentett szénhidrátbevitelre, akkor készítsétek el Kohári Éva (Gluténmentes Íz-lik) zabpehelylisztből készült paradicsomos pizzáját.

Hozzávalók

Tészta:

• 150 g Avena GoFit zabpehelyliszt
  • 160 g langyos víz
  • 2 g szárított élesztő
  • 2 g só
  • 1 kávéskanál szárított oregano
  • 1/2 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál olívaolaj

Tetejére:

• 100 g paradicsom püré
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál oregano
  • 4-5 levél friss bazsalikom
  • Ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés

A tészta hozzávalóit mérjük ki egy keverőtálba és alaposan keverjük össze, gyúrjunk rugalmas tésztát. Nyújtsuk ki ízlés szerinti vastagra, tegyük egy pizza sütő formába, majd szobahőmérsékleten kelesszük legalább 40 percet. A sütőt melegítsük fel 200 fokra és süssük elő a lapot kb. 15 percet. A feltéthez a sajt kivételével az összes hozzávalót botmixer segítségével turmixoljuk össze. Az elősütött pizza lapot kenjük meg a paradicsomos szósszal, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük 200 fokon készre, amíg a sajt ropogós lesz a tetején.

Jó étvágyat hozzá!

Kohári Éva

Anya, feleség, tanár, hobbiszakács és -cukrász. Sára lánya 5 éves kora óta cöliákiás, ő maga pedig 2010 óta van gluténmentes diétán. A Gluténmentes Íz-lik oldal szerzője, ebben és ebben a csoportban folyamatosan találkozhatnak Éva új receptjeivel az érdeklődők.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!