Nudli kedvelők figyelem!!! Ez valami fenomenálisan jó kis desszert, vagy akár egy tartalmas levest követő második fogás lehet. Én rajongok az édesburgonyáért és a nudliért is, a kettő együtt pedig dupla élvezet.
A nudlihoz semmi másra nincs szükségünk, mint 2 db közepes méretű édesburgonyára és kevés lisztre. Ez az adag egy éhes ember, vagy két kevésbé éhes számára elegendő. Az édesburgonya és a mák tök jól illenek egymáshoz, de aki nem rajong a mákért, forgassa nyugodtan a főtt nudlit gluténmentes zsemlemorzsába, kókuszba, de forgatás nélkül tökéltes köret is lehet. Sőt, mivel a tészta fantasztikus állagú, nyugodtan formázhatunk belőle gombócót és megtölthetjük a kedvenc gyümölcsünkkel.
Hozzávalók
- 220 g édesburgonya
- 1 csipet só
- 60 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
Főzéshez: 2 liter víz, 1 nagy csipet só
Forgatáshoz: ízlés szerint darált mák, ízlés szerint por eritrit
Elkészítés
Az édesburgonyát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és enyhén sós vízben főzzük puhára. A megfőtt krumplit szűrjük le, majd törjük össze villával és hűtsük langyosra. Adjuk a lisztet a krumplihoz, gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Osszuk a tésztát 3 részre, formázzunk belőle bucikat és pihentessük 5 percet. Forraljunk fel egy nagy lábosban vizet, sózzuk meg. A bucikat sodorjuk vékony rúddá és vágjuk fel kb. fél cm-es darabokra, majd a két tenyerünk között pödörgessük meg nudli alakúra. Tegyük a megformázott nudlikat forrásban lévő vízbe és 1-2 perc alatt főzzük készre. Szűrjük le, majd hideg víz alatt öblítsük át.
Tálaljuk darált mákkal és eritrittel.
Jó étvágyat hozzá!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!