Nudli kedvelők figyelem!!! Ez valami fenomenálisan jó kis desszert, vagy akár egy tartalmas levest követő második fogás lehet. Én rajongok az édesburgonyáért és a nudliért is, a kettő együtt pedig dupla élvezet.

A nudlihoz semmi másra nincs szükségünk, mint 2 db közepes méretű édesburgonyára és kevés lisztre. Ez az adag egy éhes ember, vagy két kevésbé éhes számára elegendő. Az édesburgonya és a mák tök jól illenek egymáshoz, de aki nem rajong a mákért, forgassa nyugodtan a főtt nudlit gluténmentes zsemlemorzsába, kókuszba, de forgatás nélkül tökéltes köret is lehet. Sőt, mivel a tészta fantasztikus állagú, nyugodtan formázhatunk belőle gombócót és megtölthetjük a kedvenc gyümölcsünkkel.

Hozzávalók

Főzéshez: 2 liter víz, 1 nagy csipet só

Forgatáshoz: ízlés szerint darált mák, ízlés szerint por eritrit

Elkészítés

Az édesburgonyát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és enyhén sós vízben főzzük puhára.  A megfőtt krumplit szűrjük le, majd törjük össze villával és hűtsük langyosra. Adjuk a lisztet a krumplihoz, gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Osszuk a tésztát 3 részre, formázzunk belőle bucikat és pihentessük 5 percet. Forraljunk fel egy nagy lábosban vizet, sózzuk meg. A bucikat sodorjuk vékony rúddá és vágjuk fel kb. fél cm-es darabokra, majd a két tenyerünk között pödörgessük meg nudli alakúra. Tegyük a megformázott nudlikat forrásban lévő vízbe és 1-2 perc alatt főzzük készre. Szűrjük le, majd hideg víz alatt öblítsük át.
Tálaljuk darált mákkal és eritrittel.

Jó étvágyat hozzá!

Kohári Éva

Anya, feleség, tanár, hobbiszakács és -cukrász. Sára lánya 5 éves kora óta cöliákiás, ő maga pedig 2010 óta van gluténmentes diétán. A Gluténmentes Íz-lik oldal szerzője, ebben és ebben a csoportban folyamatosan találkozhatnak Éva új receptjeivel az érdeklődők.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!