Azt hiszem, hogy ennél a fánknál nincs gyorsabb és egyszerűbb desszert kerek e világon. Talán ami még ennél is jobb hír, hogy egyszerűen fantasztikus. Eskü ebben senki nem fogja keresni sem a glutént, sem a tejet, de még a cukrot és a tojást sem!

Egy keverőtálban nemes egyszerűséggel gyúrjuk össze a négy hozzávalót, pihentessük 10 percet és már sütésre kész is a tészta. Oké, még ki kell nyújtani, formázni, de ez már igazán gyerekjáték, hiszen szuper jó az állaga, könnyű vele dolgozni. Én most vegajo vegafölt használtam hozzá, ez csak azért fontos információ, mert mindegyik növényi “tejfölnek” kicsit más az állaga, így előfordulhat, hogy kicsit több, vagy kevesebb szükséges hozzá. A lényeg, hogy a tészta se ne legyen túl puha, de kemény sem. Szóval olyan tökéletesen rugalmas a jó állag.  Én még melegen szórtam rá pici por eritritet és Szafi lekvárba tunkoltuk.

Hozzávalók

Elkészítés

Az összes hozzávalót mérjük egy keverőtálba és gyúrjunk rugalmas tésztát. Szobahőmérsékleten pihentessük 10 percet. A tésztát lisztkeverékkel megszórt felületen nyújtsuk egész vékony (1-2 mm) téglalappá. Derelye- vagy pizzavágó segítségével vágjuk egyforma nagyságú rombuszokat. A rombuszok közepén ejtsünk egy rövid bemetszést, amin fordítsuk át az egyik csúcsát. Meleg, de nem túl forró kókuszolajban süssük minkét oldalukat aranybarnára.
A megsült fánkokat szedjük konyhai papírtörlőre. Hintsük meg por eritrittel és kínáljuk cukormentes lekvárral.

Jó étvágyat hozzá!

Kohári Éva

Anya, feleség, tanár, hobbiszakács és -cukrász. Sára lánya 5 éves kora óta cöliákiás, ő maga pedig 2010 óta van gluténmentes diétán. A Gluténmentes Íz-lik oldal szerzője, ebben és ebben a csoportban folyamatosan találkozhatnak Éva új receptjeivel az érdeklődők.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!