A vércukorszint folyamatos és valós idejű mérésére lesz alkalmas, és ami a legfontosabb, hogy non-invazív, azaz tűszúrás mentes, ígéri a Nemaura Medical. 

SugarBEAT vércukormérő-tapasz. Fotó: Nemaura Medical

A rendszer 3 elemből áll:

  • a tapasz,
  • a szenzor (testen viselhető elektronikus egység),
  • egy applikáció vagy kézi leolvasó.

Egy kis, eldobható tapaszt kell  ragasztani a felhasználó karjára, lábára vagy a hasára, és SugarBEAT® méri a test glükóz szintjét a bőrön keresztül. A fájdalommentesen felragasztható tapasz  1 mm körüli vastagságú, és célja, hogy minél kényelmesebben lehessen viselni, és hogy a vércukorszintet egész nap egyszerűen és folyamatosan nyomon lehessen követni. Egy tapasz 24 óráig használható

diagram-1

Fotó: Nemaura Medical

Szenzor órával, telefonnal összeköttetésben

A SugarBEAT® tapasz egy elektronikai eszközhöz, a szenzorhoz csatlakozik, ami lehetővé teszi  a mérést 5 percenként a test intersticiális folyadékából elektronikus úton.

A SugarBEAT®   egy enyhe, nem érzékelhető az elektromos áramot bocsát a bőrön keresztül a testbe, és a tapasz segítségével  célzottan meg tudja figyelni  a glükóz molekulákat a bőr felső rétegében. Szenzor segítségével méri a jelen lévő glükóz molekulákat, mindenki számára közérthető vércukorértékekké  „alakítja át” a mérési eredményeket, és folyamatosan frissítve kijelzi a használó számára az előzetesen telepített  SugarBEAT® App segítségével az alábbi smart eszközökön : óra / telefon / tablet. De választható  sugarBEAT® kézi olvasó is az eredmények követéséhez.

A sugarBEAT® mobiltelefonos alkalmazás célja, hogy megjeleníthetővé váljék a vércukorszint a nap bármely időpontjában, és egy összefoglaló  glükóz profil (AGP) készülhessen a napi értékekből. Az adatok más felhasználókkal, szülővel, kezelőorvossal is megoszthatóak.

Leolvasó karóra és vércukormérő-tapasz. Fotó: Nemaura Medical

Egy-egy eldobható tapasz 24 óráig használható majd, a felragasztást követően egy hagyományos vércukormérő készülék segítségével kalibrálni szükséges. A szenzor élettartamát 2 évre becsülik.

SugarBEAT® lehetővé teszi a cukorbetegség szenvedőknek, hogy jobban tudják kezelni betegségüket., mert a folyamatos vércukormérés segíti számukra jobban megismerni, hogy az életmódjuk egyes  tényezői, hogyan befolyásolják a vércukorszintjüket. A SugarBEAT® azon képessége, hogy a magas és az alacsony vércukorszint esetén riasztást küld a használója számára, segít megelőzni vagy késleltetni a hosszú távú egészségügyi komplikációkat.

Forrás: nemauramedical.com

A SugarBEAT tapasz európai bevezetést 2017. év végére ígérték a szakemberek a 2017. február 18-án a diabétesszel kapcsolatos technikai újításokat és új kezelési módokat felvonultató (ATTD) 2017. februári konferencián, Párizsban. Sajnos azóta új hírek nem érkeztek, reméljük a termék egyszer elkészül és engedélyezik is forgalomba hozatalát. Mi figyelni fogjuk, és hírt adunk róla, ha ez megtörténik – a Szerk.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!