A lézeres vércukorszint mérő technológia amellett, hogy leválthatná az állandó ujjbegy szúrásokat, megnyithatja a lehetőségét a cukorbetegeknek, hogy folyamatosan, könnyedén nyomon tudják követni vércukorszintjüket.

„A non-invazív gyógyító eljárás során nincs szükség sebek ejtésére, a kívánt hatást tűszúrások, műtéti feltárás és az ezekkel járó kellemetlenségek nélkül érhető el.„ Forrás: Egészségtudományi fogalomtár

Vércukorszint mérés

A jövő…

A jelenlegi folyamatos vércukorszint mérők egy implantátumot igényelnek, amelyeknek rendszeres cseréjére is szükség van. Ezzel szemben, egy új lézeres vércukorszint mérő, amely a bőrön keresztül annak megszúrása nélkül lenne képes pontos adatot szolgáltatni a vér cukorszintjéről ideális fejlesztési potenciált jelent egy folyamatosan a bőr felszínén viselhető készülékre. És innen már csak egy lépés az okostelefonnal történő összekapcsolás, ami szükség esetén figyelmezteti viselőjét, ha beavatkozásra van szükség vércukorszintjének normalizálására vagy akár orvosával is közvetlen kapcsolattartást biztosítana.

Prof. Gin Jose

Prof. Gin Jose kezében a most még kissé nagyméretű műszerrel

Az eddigi kísérleti klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a készülék jól teljesít a hagyományos technológiákkal összehasonlítva, azonban még további klinikai vizsgálatok, termék optimalizálás és hatósági jóváhagyások szükségesek mielőtt a készülék forgalomba is hozható. A technológia szabadalmi jogaival a Glucosense Diagnostics cég rendelkezik, a Leeds-i Egyetem és a NetScientific közösen alapított és finanszírozott spin-out cége, arra szakosodva, hogy segítsen a vezető egyetemek és kutatóintézetek innovatív technológiáit kereskedelmi forgalomba is helyezni. Ez mindenképp reményre ad okot, hogy nemcsak hogy egy új technológiáról, hanem egy valóban használható készülékről is beszélhetünk a jövőben!

2015. július
A_Kinga, orvosi biotechnológus

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!