Az i-Port Advance egy inzulinpumpa kanüljére emlékeztető szerkezet, melynek gumisapkáján (szeptum) keresztül pennel vagy injekciós tű segítségével inzulint tudunk juttatni a szervezetbe napi többször, közvetlenül a bőr megszúrása nélkül akár három napon keresztül. (Az injekciós portot ugyanúgy be kell „lőni” a bőrbe, mint az inzulinpumpa kanüljét és folyamatosan viselni kell.)

2016. szeptember

i-port-advance-overview

Csak így használhatjuk az i-Portot! 

 1. Magát az i-Portot 3 naponta (72 óránként) vagy 75 inzulinbeadás után – amelyik hamarabb következik be – cserélni szükséges  és az új i-Portot  új behelyezési területre kell belőni.  Az elhelyezési felületek megegyeznek az inzulinbeadási felületekkel, illetve az inzulinpumpa-kanülök behelyezési felületeivel.  (Nem javasolt a felhelyezése hegesedett vagy lipohipertrófiával érintett bőrszövet esetén.)
 2. Az injekciós port teflon kanülje kétféle méretben érhető el: 6 és 9 mm hosszban. Ami tulajdonképpen megfelel egy inzulinpumpa kezeléshez használt 90 fokos infúziós szerelék bőrben lévő kanüljének.
 3. Bármely korcsoport használhatja, nincs életkori korlátozás, tehát gyermekek is, de  szakorvosi javaslat a használatához indokolt és szükséges. 
 4. Az i-Porton keresztül 5mm-8mm hosszúság közötti, illetve 28G szélességű pentűvel vagy injekciós fecskendővel használható. A gyors-, illetve a hosszú hatású inzulin is beadható segítségével, de 60 perc időtartamnak el kell telnie a különböző hatású inzulinok beadása között és először mindig a gyorshatású inzulint szükséges beadni.
 5. Sportolás során, alvás alatt és fürdésnél is biztonsággal viselhető. A kevesebb tűszúrás miatt kevesebb a fájdalom és  a szorongás.
 6. Az i-Port Advance orvostechnikai státuszú gyógyászati segédeszköz.

Az i-Port Advance már elérhető és kapható Magyarországon

 1. A termék jelenleg már kapható, gyártója az Unomedical , Magyarországon kizárólagos forgalmazója a Medtronic Hungária Kft. (Dorottya Udvar Budapest, XI. ker. Bocskai út 134-146.)
 2. Szakmai kérdésekben (Használhatom-e az eszközt? Használhatja-e gyermekem az eszközt?) elsősorban forduljon diabetológus szakorvosához,  illetve hívja a Medtronic Hungaria Kft. általános információs vonalát a 06-1- 889 06 88 telefonszámon – 5. menüpontot munkanapokon 7.00 -20.00 óra között.
 3. Vásárolni szándékozók árajánlati kéréssel forduljanak a Medtronic Hungária Kft. Diabétesz ügyfélszolgálatához az alábbi e-mail címen: diab@medtronic.com.  Érdeklődni az alábbi telefonszámon, a Diabétesz Vonalon (0618890688) lehetséges, de rendelni csak írásban lehet az email címükön. Határon túli érdeklődők forduljanak az adott ország Medtronic képviseletéhez (minden környező országban van képviseletük).
 4.  2016. évi árak, csak tájékoztatásként: A termék ára 20.000.- Ft + ÁFA= 25 700 Ft / doboz (1 dobozban 10 db termék van – vagyis egy darab bruttó 2.570.- Ft). Általános TB támogatásban nem részesül. (Csak egyedi méltányossági kérelem keretében kérhető támogatás rá.)

iportMagyar nyelvű használati útmutató, termékismertető itt tekinthető meg:

 1. i-port_brossura
 2. i-port_oktatasi-utmutato_2016
 3. i-port_hasznalati-utmutato_hu
 4. i-port_termek-specifikacio_201

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!