A retró, digitális ébresztőórára emlékeztető SugarPixel az önállósodás útjára lépő diabéteszes tinédzserek, fiatalok számára nyújt segítséget éjszakánként, hogy biztosan észleljék és reagálni tudjanak a szenzorglükóz szélső értékeire. A készülék a siket és nagyothalló diabosoknak is megoldást jelent.

Diabéteszes gyermeket nevelő szülőként különösen nehéz elengedni a folyamatos kontrollt gyermekünk glükózértékei felett. Azonban egy idő után nincs más megoldás: a gyerek a nagyszülőknél éjszakázik, táborozni megy, kollégiumba költözik, és elindul az önállósodás útján. Ilyen esetekben is szükség van egy mindenki számára megnyugtató megoldásra, ami például lehet a SugarPixel, okosan végiggondolt kijelző- és riasztásbeállításaival.

A SugarPixelt tervező édesapa végigkísérte diabéteszes lányának kezeléstörténetét a fecskendős tűszúrásoktól a napi 5-10 vércukorméréseken át a legmodernebb mai eszközökig. Minden kezelési forma és élethelyzet más és más eszközöket és hozzájuk tartozó kiegészítőket jelentett, amelyre felépített egy kis vállalkozást. Ez a Custom Type One, aminek legkomplexebb terméke a SugarPixel készülék.

Kijelzőn a cukorérték

A SugarPixel egy másodlagos glükózkijelző és riasztási rendszer, amely követi a szenzor által mért adatokat. Tulajdonképpen egy monitor, mely akár két diabéteszes ember glükózértékét is képes megjeleníteni, és az egyéni határértékeknél hangjelzésekkel és rezgéssel riasztani.

Használható a Dexcom és a Libre szenzor alkalmazásaival összekötve, valamint a Nightscout-rendszeren keresztül a Medtronic szenzorokhoz is. (A Nightscout egy nyílt forráskódú felhőalkalmazás, amelyet a diabéteszesek és a diabéteszes gyerekek szülei használnak a folyamatos cukormérő szenzorok adatainak valós idejű megjelenítésére.)

Mivel tud mást, mint a szenzorok appja?

 • Egyszerre több diabéteszes családtag értékét is ki tudja jelezni egyetlen eszközön.
  Általa csökken a telefonhasználat, mert elég csak egy gyors pillantás a szoba másik végéből vagy az udvarról (nagy kijelzőmóddal használva).
 • A mélyen alvó, nehezen ébredő tinédzserek, fiatalok önálló gondozásba való átmenetét segíti a kettős hang- és rezgésjelzéssel és szundi gomb funkcióval.
 • Vibrációs riasztások a hallássérültek számára (a rezgő korongot a párna alá vagy az ágy keretére is helyezhetjük).
 • A véletlenszerű riasztási hanggenerálással segít megelőzni, hogy az agyunk hozzászokjon a riasztások hangjához, és átaludjuk a figyelmeztetést.

Mit láthatunk a kijelzőn?

 • A SugarPixel kijelzője a glükózértéket mg/dl-ben és mmol/literben tudja megjeleníteni.
 • Az alapfelületen a glükózérték, a trendnyíl és az emelkedés vagy csökkenés értéke jelenik meg az előző leolvasáshoz képest.
 • Beállítható az is, hogy mennyi percet kell várni a következő adatig (szaggatott vonal a számok alatt).
 • Beállíthatunk színkódot a különböző értékekre.
 • Választhatunk sötét éjjeli kijelzőmódot vagy óriás kijelzést is.

Kérdések, amik felmerültek bennünk

A SugarPixel használatával kapcsolatos előnyök egyértelműek: önállósuló fiatalok éjszakai biztonsága, kevesebb telefonhasználat, hatékony riasztás. Azonban, mielőtt beszerezzük az új eszközt, érdemes elgondolkodni a következő kérdéseken.

 • Szükségünk van arra, hogy folyamatosan lássuk a vércukorértékeket?
 • Jót tesz a családi dinamikának, ha otthonmindenki folyamatosan láthatja az értékeket?

Bővebb információ a SugarPixelről és a fotók forrása >>>

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!