Talán az egyik legfinomabb csiguszok ezek, amik valaha kikerültek a sütőmből. Nálunk nagyon menő a pirított tökmag, így biztos voltam benne, hogy csiga tölteléknek is mindenkinek nagyon be fog jönni.
Az íze mellett az sem utolsó szempont, hogy fél óra alatt elkészül, ráadásul még két nap múlva is ugyan olyan fincsi, mint aznap. Na ezt nagyon szeretem a Szafi lisztkeverékekből készült péksütikben, hogy napokig ugyanolyanok, mint frissen. Tökéletes reggeli, uzsonna, tízórai a gyerekeknek és magunknak. Ezt tényleg nagyon érdemes kipróbálni! A töltelékből a sajt nyugodtan elhagyható, de aki eheti, ne sajnálja belőle.
Hozzávalók kb. 10 db csigához
Tészta:
- 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
- 1 nagy csipet só
- 10 g frissen facsart citromlé
- 140 g víz
- + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz
Töltelék:
- 100 g tökmag
- 2 evőkanál tökmagolaj
- ízlés szerint só
- Ízlés szerint reszelt sajt / növényi sajt
Tetejére:
- 1 evőkanál tökmagolaj
Elkészítés
A lisztet és a sót mérjük ki egy keverőtálba. A citromlevet keverjük össze a vízzel és öntsük a liszthez, majd gyúrjunk belőle egynemű tésztát.
Egy serpenyőt zsiradék nélkül melegítsünk fel és pirítsuk meg benne a tökmagot.
Egy maréknyi magot tegyünk félre a csigák tetejére. Késes aprítóban daráljuk meg a tökmagot, adjunk hozzá ízlés szerint sót és 2 evőkanál tökmagolajat.
A tésztát nyújtsuk ki 2-3 mm-es téglalappá és kenjük meg a tökmagos krémmel, szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd csavarjuk fel szorosan.
A rudat vágjuk fel kb. 1,5 ujjnyi csigákká és tegyük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kenjük le a csigák tetejét vékonyan olajjal, szórjuk meg a maradék pirított tökmaggal.
170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat hozzá!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!