Az it’s us kate’s low carb sós univerzális mix tasakján lévő alapreceptből tökéletes pizzás csigát süthetünk a rohanó hétköznapokban vacsorára. Nincs szükség hosszas kelesztési időre. A tészta 15 perc pihentetés után nagyon jól formázható, ezért készülhet belőle csiga is. Nem ragad, tapad, a végeredmény mégis fantasztikusan puha. Az óriás pizzás csiga széle finoman ropogós, a belseje puha. Kínálhatunk mellé salátát, de tökéletesen csomagolható uzsonnás dobozba is.
Hozzávalók
Tészta:
- 75 g kate’s low carb sós univerzális mix
- 40 g langyos víz
- 5 g frissen facsart citromlé
- 1 db M-es méretű tojás
- 5 g olívaolaj
- 1/2 kávéskanál oreganó
- 1 csipet fokhagymapor
Paradicsomos szósz:
- 80 g paradicsomlé
- 1 kávéskanál oreganó
- 1 nagy csipet fokhagymapor
- 1 csipet só
- 1 csipet fokhagymapor
Továbbá:
- Ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítés
- A tészta folyékony hozzávalóit mérjük egy keverőtálba és keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, a fűszereket és keverjük össze csomómentesre egy kanál segítségével. Pihentessük szobahőmérsékleten 15 percet és a pihentetési idő végére nagyon jól formázható tésztát kapunk.
- A pizza pihenő ideje alatt készítsük el a szószt és reszeljünk le a sajtot. A paradicsomos szósz összes hozzávalóját tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
- Pihentetés után nyújtsunk a tésztából kb. másfél ujjnyi széles, vékony, hosszú csíkot. Kenjük meg a szósszal, szórjuk meg reszelt sajttal és óvatosan tekerjük fel egész hosszában.
- Tegyük a nagy csigát sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk meg reszelt sajttal és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat hozzá!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!