Ezt a szuper kakaós csiga receptet elkészítettük a Szurikáta-táborban is. A gyerekeknek ízlett, most a szülőkön a sor, ha valami extrát akarnak csomagolni tízóraira, uzsonnára csemetéjüknek! (A Szerk.)

Hozzávalók (10 darabhoz, 440 grammhoz)

  • 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
  • 70 g Szafi Reform poreritrit (vagy porcukor)
  • 0,5 g só
  • 10g frissen reszelt bio citromhéj
  • 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
  • 140 g víz
  • + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz

Töltelék:

  • 35 g Szafi Fitt zsírszegény kakaópor
  • 50 g Szafi Reform poreritrit
  • 60 g víz
  • Kenéshez: 20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)
  • A végén a fújáshoz: kb. 1 gramm olaj

Elkészítés

A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ez alatt készítsük el a krémet. Nagyon lágy, szinte folyékony tésztát kell, hogy kapjunk, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert pihentetés után gyúrható lesz! Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel. Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral. Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük.

Alapanyagok lelőhelye itt >>>

Kohári Éva

Anya, feleség, tanár, hobbiszakács és -cukrász. Sára lánya 5 éves kora óta cöliákiás, ő maga pedig 2010 óta van gluténmentes diétán. A Gluténmentes Íz-lik oldal szerzője, ebben és ebben a csoportban folyamatosan találkozhatnak Éva új receptjeivel az érdeklődők.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!