5,5 éves korában derült ki a lányomról, hogy gluténérzékeny, ennek már éppen 7 éve. A kifli volt a legnagyobb kedvence a diéta előtt. Azt szokta mondani a mai napig, hogy még élénken emlékszik az igazi kifli ízére. Pont ezért rettenetesen kritikus a kiflikkel szemben. Szóval ha Sára azt mondja egy kiflire, hogy az rendben van, akkor az valóban rendben van. Szerintem a kifliről a csücske árulkodik. Konklúzió: Sára áldását adta az ízére, rögtön benyomott két darabot, szerintem pedig tökéletes lett a csücske, szóval egy újabb kifli.

Hozzávalók

Elkészítés

A liszteket, a sót keverjük össze egy tálban. Öntsük hozzá a víz és a citromlé keverékét és gyúrjunk rugalmas tésztát.
Takarjuk le egy konyharuhával és szobahőmérsékleten pihentessük 5 percet.
Osszuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőle bucikat. Enyhén lisztes felületen nyújtsuk a bucikat háromszög alakúra. Vékonyan kenjük le a tésztát kókuszolajjal, tekerjük fel és formázzunk belőle kiflit.
Tegyük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, vékonyan kenjük le kókuszolajjal, ízlés szerint szórjuk meg magokkal.
A sütőt melegítsük fel 200 fokra.
200 fokon 25-30 perc alatt süssük készre a kifliket.

Jó étvágyat hozzá!

Kohári Éva

Anya, feleség, tanár, hobbiszakács és -cukrász. Sára lánya 5 éves kora óta cöliákiás, ő maga pedig 2010 óta van gluténmentes diétán. A Gluténmentes Íz-lik oldal szerzője, ebben és ebben a csoportban folyamatosan találkozhatnak Éva új receptjeivel az érdeklődők.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!