5,5 éves korában derült ki a lányomról, hogy gluténérzékeny, ennek már éppen 7 éve. A kifli volt a legnagyobb kedvence a diéta előtt. Azt szokta mondani a mai napig, hogy még élénken emlékszik az igazi kifli ízére. Pont ezért rettenetesen kritikus a kiflikkel szemben. Szóval ha Sára azt mondja egy kiflire, hogy az rendben van, akkor az valóban rendben van. Szerintem a kifliről a csücske árulkodik. Konklúzió: Sára áldását adta az ízére, rögtön benyomott két darabot, szerintem pedig tökéletes lett a csücske, szóval egy újabb kifli.
Hozzávalók
- 140 g Szafi free világos puha kenyér lisztkeverék
- 70 g Szafi free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
- 4 g Himalája só
- 30 g frissen facsart citromlé
- 245 g langyos víz
- 4 g Szafi reform kókuszolaj
- Ízlés szerint köménymag, szezámmag a tetejére
Elkészítés
A liszteket, a sót keverjük össze egy tálban. Öntsük hozzá a víz és a citromlé keverékét és gyúrjunk rugalmas tésztát.
Takarjuk le egy konyharuhával és szobahőmérsékleten pihentessük 5 percet.
Osszuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőle bucikat. Enyhén lisztes felületen nyújtsuk a bucikat háromszög alakúra. Vékonyan kenjük le a tésztát kókuszolajjal, tekerjük fel és formázzunk belőle kiflit.
Tegyük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, vékonyan kenjük le kókuszolajjal, ízlés szerint szórjuk meg magokkal.
A sütőt melegítsük fel 200 fokra.
200 fokon 25-30 perc alatt süssük készre a kifliket.
Jó étvágyat hozzá!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!