NON-INVASÍV, egy újabb orvosi kifejezés, melyet cukorbetegek milliói fognak önként és dalolva megtanulni, hangoztatni, melyre diabéteszes gyermekek százezreinek szülei lélegezhetnek fel, nem kell gyermeküknek naponta többször fájdalmat okozni legalább a vércukormérés miatt.

Mit is jelent ez a kifejezés pontosan?

„A non-invasív gyógyító eljárás során nincs szükség sebek ejtésére, a kívánt hatást TŰSZÚRÁSOK”, műtéti feltárás és az ezekkel járó kellemetlenségek nélkül érhető el.” (Forrás Egészségtudományi fogalomtár)
Az izraeli Integrity cég egyik társalapítója, Dr. David Fréger cukorbeteg volt, aki úgy, mint több millió cukorbeteg társa szenvedett a napi többszöri, fájdalmat okozó vércukormérés miatt. Két kollégájával, Avner Gal-lal és David Malka-val új, innovatív és főleg fájdalommentes megoldást szerettek volna találni a problémára.Az elmúlt évek intenzív kutatással teltek, így született meg a cég Integrity elnevezésű, saját fejlesztésű, szabadalmaztatott új megközelítése a vércukormérés terén, melynek során ultrahang segítségével történő mérések, illetve az elektromágneses és hőmérsékleti mérések eredményét egy egyedi, általuk kifejlesztett algoritmus dolgozza fel.

A mérés „helyszíne” az emberi fül cimpája, a mérési idő kb. 1 perc. A fülklipsz vezetéken juttatja el a mért adatokat egy mobiltelefonra emlékeztető szerkezethez, mely nem csak kijelzi, hanem igény szerint (látási problémák, stb.) hangosan közli is a mért eredményt. Egy szerkezethez 3 fülklipsz csatlakoztatható. A fülklipszekbe mérésenként nem kell külön érzékelő tesztcsíkot, stb. behelyezni, így olcsóbbá válik a vércukormérés.

Az új non-invazív vércukorszint önellenőrző készüléket az időközben elhunyt Dr. David Fréger tiszteletére és emlékére Gluco Track DF-F-nek nevezték el. A termék 2013-ban CE, vagyis európai forgalomba hozatali engedélyt kapott. Tömeggyártása folyik, Európában, Ázsiában, stb. kereskedelmi partnerei vannak.

Forrás: integrity-app.com

Fotó: www.integrity-app.com

Fotó: www.integrity-app.com

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK – az Integrity-Applications cégtől

Sokan kerestétek meg a Szurikáta Alapítványt a GlucoTrack fülklipszes vércukormérővel kapcsolatban, mi utána jártunk, és a vércukormérőt kifejlesztő és forgalmazó cég, az Integrity Applicationstól az alábbi válaszokat kaptuk:

„Az Integrity Application nevében nagyra értékeljük az érdeklődését a GlucoTrack iránt, amely egy egyedülálló non-invazív vércukorszint mérő készülék. Jelenleg a GlucoTrack csak 18 évnél idősebb betegek esetében van jóváhagyva alkalmazásra.
Számos kérést kapunk szülőktől és/vagy betegektől, akik 1-es vagy 2-es típusú diabéteszben szenvednek, hogy szeretnék megvásárolni termékünket. Sajnálatos módon a GlucoTrack jelenleg nem elérhető minden országban. Kérjük, látogasson el honlapunkra, hogy megtudja, mely országokban van kereskedelmi forgalomban a GlucoTrack, és forduljon a helyi forgalmazókhoz további információkért.
Addig is engedje meg, hogy néhány pontosítással szólgáljunk a GlucoTrack-al kapcsolatban:
 1.) A GlucoTrack 2 részből áll
  • A Központi egység (MU) elemel működő kis, és könnyen használható készülék. Ez tartalmaz egy kijelzőt és vezérli a funkciókat.
  • A személyes fülklipsz (PEC) a fülcimpára csatolva méri a vércukorszintet.

2.) A PEC élettartama 6 hónap első használattól számítva, ezért évente kétszer cserélni kell. A PEC-el való mérések előtt egy egyedi kalibrációra van szükség. A kalibrációs érvényes a PEC teljes élettartamára, és szinte korlátlan számú mérést tesz lehetővé.

3.) A főegység akár három felhasználóval is megosztható, de minden felhasználó saját (egyenként kalibrált) PEC-et igényel. A készülék USB port-ot is tartalmaz az adatok letöltésére, amely lehetővé teszi az off-line analízist.

4.) A klinikai vizsgálatok annak érdekében, hogy a készülék gyerek (6-18 év) számára is használható legyen és az FDA klinikai vizsgálatok most következnek.

A fenti magyarázatok alapján, azt ajánljuk, hogy a betegek ne vásárolják meg a készüléket külföldi forgalmazóktól. Mint említettük, az eszközt egyedileg kell kalibrálni, olyan hivatalos személy által, akit munkatársaink a szükséges oktatásban részesítettek és betanítottak. Ha ez a személyre szóló kalibrációnem történik meg, a betegek nem lesznek képesek használni a készüléket.
Minden további információért, látogasson el honlapunkra: www.integrity-app.com

Üdvözlettel,
Ron Roobroeck, Director of International Marketing and Sales
Integrity Applications
Your track to health! ™””

Kapcsolatfelvétel: A_Kinga, orvosi biotechnológus
MENNYIBE KERÜL A GLUCO TRACK FÜLKLIPSZES VÉRCUKORMÉRŐ – SVÁJCBAN?

  • Maga vércukormérő készülék 2600 €, személyre szabott, 6 havonta kötelezően cserélendő fülklipsz ára 290 €.
  • Képzett személyzet végzi el a vércukormérő személyre szabott beállítását és kalibrálja a készüléket. A kalibráció maximum 2 órát vesz igénybe és ezt a személyes kalibrálást  minden alkalommal el kell végezni,  amikor a személyes fülklipsz cseréjére kerül sor, vagyis félévente.
  • A készülék helyesen használatát is a Gluco Track oktató, kalibráló munkatársai  tanítják meg a pontos mérési eredmények érdekében.

Svájc, 2016. április

Tamara Da Silva, Dalita SA, GlucoTrack Forgalmazó

Aki kapcsolatba lépett a svájci forgalmazóval: Keller Ferenc

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!