Diabino egy alkalmazás, mely megkönnyítheti, tudatossá és tervezhetővé teheti a diabéteszes életeteket. A rendszert egy érintett gyermek édesapja dolgozta ki, ami óriási hozzáadott érték, és garanciája annak, hogy az alkalmazás olyan funkciókat tartalmaz, melyekre valóban szükség van, és amelyek tényleg hatékonyan segítik a diabéteszes hétköznapokat. Van benne pár különleges funkció, melyet biztosan Ti is meg fogtok kedvelni. Az alkalmazás bizonyos funkciói ingyenesek, másokért fizetni kell, de a 14 napos próbaidőszakban minden funkciót kipróbálhattok.

A DiaBino alkalmazást fejlesztői mutatják be

Tedd egyszerűbbé az életed!

A DiaBino platformot azért hoztuk létre, hogy a szénhidrát anyagcserezavarokban szenvedőknek, (cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciában szenvedőknek, kismamáknak), valamint az egészségesen táplálkozni kívánóknak hatékony támogatást tudjunk nyújtani.

A DiaBino alkalmazás (platform) célkitűzése az, hogy az anyagcserezavarokban szenvedő betegek életét megkönnyítse olyan megoldásokkal, amelyeket a mindennapokban gyorsan, felhasználóbarát módon lehet elérni a legkülönfélébb okos eszközökön.

A cukorbetegség (különösen az egyes típusú), inzulinrezisztencia olyan anyagcserezavarok, amely napi szinten többszöri beavatkozást és odafigyelést igényelnek. A diagnózis felállítása után az embernek az addigi élete teljesen új szabályok mentén kell, hogy tovább menjen.

Ha felnőttként csöppen valaki ebbe az új helyzetbe azért, mert közvetlenül érintett lesz, vagy közvetetten lesz érintve a gyermeke által, akkor az előírások betartása bizony nem kis feladat.

Napi diabéteszrutin támogatása

Milyen szabályokat kell betartani nap mint nap?

  • előírt mennyiségű szénhidrát elfogyasztása a megadott időpontban, bizonyos tevékenység esetén (pl. sport), vagy alacsony vércukorszint esetén
  • előírt mennyiségű inzulin bejuttatása, megadott időpontban (naponta többször is penes kezelés esetén), ill. a beadott egységek naplózása
  • vércukormérés rendszeres időközönként (szenzorral nem rendelkező betegek esetében is naponta kell legalább kétszer), ill. a mért értékek naplózása
  • mozgás beiktatása az életvitelbe
  • egyéb betegségek (pl. lázas állapot) esetén különös figyelem fordítása a fentiek megfelelő arányára
  • rendszeres konzultáció az étkezéssel/napló adatokkal kapcsolatban a kezelőorvossal vagy dietetikussal

A DiaBino segítségével szinte mindent naplózni lehet, még akár a lázmérések eredményeit is, és ezeket az adatokat a kezelőorvos is folyamatosan láthatja, akár a telefonján, akár kórházi számítógépén, vagy egyéb okos eszközön, mivel az alkalmazás reszponzív. Beépített üzenet közvetítő funkció biztosítja az orvos/diabetikus – beteg között a folyamatos kommunikációs lehetőséget.

A platform használatával nagymértékben csökkenthető az orvos/dietetikus – beteg találkozások száma, ami sok szempontból előnyös és kívánatos

A DiaBino erőssége: étkezések menedzsmentjének sokrétű támogatása

A DiaBino alkalmazás erőssége az étel menedzsmentben rejlik, a többi diabétesszel kapcsolatos tevékenységek napi szintű kezelése mellett.

Azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb problémát az ételek elkészítése jelenti. Főleg akkor tud problémát okozni, ha főzött/sütött ételt készítünk vagy olyan ételt állítunk össze, amely több komponensből tevődik össze. Ilyen étel kombináció például a „virsli, majonézzel és kenyérrel”, vagy „mogyorókrémes kenyér”. Ráadásul ezt akár mi, vagy a gyermekünk 1 héten többször is elfogyaszthatja. Ilyenkor vagy papíron számolgatjuk ki ezeket külön-külön és eltesszük, utána keresgélhetjük…

Jól bevált étel-kombinációk tárolása

A DiaBinoval ezt a problémát egyszerű kezelni, méghozzá úgy, hogy pl. használjuk az „Összeállítások” funkciót, amellyel csak össze kell válogatni az adott étel komponenseit egy adott étkezéshez, betartva az előírt szénhidrát mennyiséget. Így legközelebb, amikor újból az adott ételt szeretnénk elfogyasztani, akkor csak annyi a teendő, hogy újra betöltjük azt, a már rögzített „Összeállítások”-ból. Így egyből látható, hogy miből hány grammot kell lemérni a konyhamérlegen, vagy hány darab kell belőle.

Saját receptek tárolása- a DiaBino étel adatbázisának támogatásával

A főzésben is garantáltan segítséget nyújthat, mivel a recept alapján, a lemért összetevőkből egy varázsló segítségével számolhatjuk ki az adott főtt étel szénhidráttartalmát, amit aztán a naplóba is felvehetünk. Ha legközelebb ugyanezt az ételt készítjük, akkor már csak a komponensek mennyiségét (súlyát), vagy a felhasznált edények súlyát kell módosítani.

Mindezt a platformba beépített mintegy 5 000 tételből álló ételadatbázis is támogatja, ami folyamatosan bővíthető.

Ha egy darab ételt akarunk rögzíteni a naplóba, akkor az alkalmazás egyből megmutatja, hogy az adott ételből, mennyit kell elfogyasztani (súlyra/darabra), hogy elérjük a maximum elfogyasztható szénhidrát mennyiséget, ezzel is időt spórolva.

A fejlesztés következő fázisában tervezzük a mesterséges intelligencia beépítését, ami a gyűjtött, mért adatok felhasználásával képes további támogatást, prognózist nyújtani mind a szakemberek, mind a páciensek számára.

Még több információ a DiaBinoról

2020. május

a DiaBino Csapata

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!