ADOMÁNYOZOK

ADOMÁNYGYŰJTŐ KAMPÁNY

Töltsük meg élettel! Töltsük meg képekkel!

Deliága Éva – Lovász Hajnalka

ÚJRATERVEZÉS

– megküzdést segítő könyv az 1-es típusú diabétesz világához –

 • Mit érezhet egy gyermek, akinek azt mondják, hogy élete végéig beteg lesz?
 • Mit él át a szülő?
 • Van bármi, ami ilyenkor segíthet?

Igen, pszichológiai útmutató a szülőknek és történetek a gyerekeknek egy könyvben.

A Szurikáta Alapítvány Deliága Éva gyermekpszichológussal és Lovász Hajnalka meseíróval egy különleges könyv létrehozására szövetkeztek, melynek címe:

Újratervezés – megküzdést segítő könyv az 1-es típusú diabétesz világához szülőknek és gyerekeknek.

A pro bono felajánlásban készülő kreatív segítő könyv “kettő az egyben”. A könyv első része  pszichológiai segítségnyújtás a szülőknek, a második fele pedig az érintett gyermekek megküzdését támogató mesés történetek Tücsökről, a vagány diabéteszes harmadikosról.

A könyv tartalma elkészült, de valami nagyon fontos még hiányzik! Az, hogy életre keljenek a gyerekeknek szánt történetek, hogy megteljen a könyv Rippl Renáta grafikusművész színes képeivel, figuráival.

A Te segítségeddel mindez valóra válhat. 

Töltsük meg képekkel a könyvet!

Adományozásért katt a Támogatom gombra, további információért az Érdekel gombra.


1 %

Adód 1%-a nekünk  hatalmas segítség!

Neked 1 perc, de nekünk  és velünk együtt az érintett gyermekeknek és családjaiknak – viszont óriási segítség lehet. Az SZJA 1%-otokat az Újratervezés – megküzdést segítő könyv az 1-es típusú diabétesz világához szülőknek és gyerekeknek című könyv kiadásához fogjuk felhasználni.

Határideje: 2019. május 20.

Adószámunk: 18524710-1-13

Az 1% felajánlásának módjai

 1. Ha ügyfélkapu regisztrációval rendelkezel, akkor az egyszerűen és könnyen kezelhető ESZJA (online) felületen keresztül tudod benyújtani a nyilatkozatot.
 2. Ha munkáltatód készíti helyetted az adóbevallásod, akkor 1%-os nyilatkozatod május 10-ig adhatod át neki, lezárt, adóazonosító-jellel, a ragasztáson átnyúlóan aláírt borítékban.

Önálló formában, azaz nem az szja bevallás részeként és nem a munkáltatód útján, hanem külön az erre a célra szolgáló nyomtatványon saját magad is eljuttathatod (akár személyesen is vagy postán beküldve) a NAV-hoz.

Tegyünk együtt a diabéteszes gyermekekért!

Kérjük, ne feledd, hogy  2018. május 20-ig van lehetőséged eljuttatni 1%-os nyilatkozatod az adóhatóság felé.

Amennyiben Ügyfélkapud van, és élsz az új adóbevallási formával (http://nav.gov.hu/eszja/eszja), akkor ott ne feledd kitölteni az 1%-os felületet. Csak írd be a keresőbe, hogy Szurikáta Alapítvány, és a rendszer automatikusan ki fogja neked tölteni a nyilatkozatot.

 

Add meg a neved és az elérhetőségedet az 1%-os nyilatkozaton!

Amikor 1%-ról nyilatkozol, ne feledkezz meg arról, hogy megadhatod a nevedet és az elérhetőségedet, hogy a Szurikáta Alapítvány is megismerhesse, hogy Te voltál az, aki támogatta és így lehetőséget adsz számunkra, hogy azt megköszönhessük Neked.
Elérhetőséged megadása nem kötelező, nem feltétele az 1 % felajánlásának, de mi nagyon örülnénk neki.

Azt, hogy az 1% tényleg a Szurikáta Alapítványnál landolt, azt 2020. januártól a NAV honlapján megtekintheted vagy, ha elektronikusan nyújtottad be, akkor a NAV tájékoztatni fog Téged a felajánlott 1% célba jutásáról.

 

kis kép 1% kis felbontással

1 %-odat köszönjük szépen!


Nem vagytok egyedül!

Támogasd havi 1000 vagy 2000 Ft- al a munkánkat,

hogy mindig ott lehessünk, ahol egy diabéteszes gyermeknek szüksége van ránk.

penzgyujtes1200x630

Mire szeretnénk felhasználni rendszeres adományodat? 

 • Szeretnénk, ha több mint 4 éve önkéntesen dolgozó munkatársainknak fizethetnénk munkájukért, hogy segítő programjaink fennmaradhassanak. A Szurikáta Alapítvány által végzett tevékenységek sokasága mind, mind önkéntes munkára épültek. Minimális anyagi háttérrel és a feladatok teljesen önkéntes munkában történő végzésével – beleértve az alapítvány vezetőjének teljes munkaidejét kitevő munkavégzést is –  egy bizonyos szintig el lehet jutni, de mi szeretnénk továbbfejlődni és segítő szolgáltatásainkat folyamatosan biztosítani a diabéteszes gyermekek és családjaik számára. Támogatom ezt a célt>>>
 • 2018-ben sem hagyjuk magukra  a családokat fájdalmukkal, kétségbeesésükkel. Az SE 1. számú Gyermekklinikán a Nem vagytok egyedül! program keretében, minden héten 2-4 frissen diagnosztizált gyermek családját látogatjuk meg és segítjük őket a diabétesz legnehezebb, kezdeti időszakában lelki támogatással, információkkal  ingyenesen és heti rendszerességgel. Támogatom ezt a célt>>>
 • 2018-ban is rendszeresen  segítünk az óvodai, iskolai problémás ügyek elintézésében. Szeretnénk még több óvodás és iskoláskorú diabéteszes gyermek beilleszkedését támogatni a Segítség a vonal végén. Hívj fel! ingyenes program keretében. Mi szülők tudjuk, hogy ez az első hallásra félelmetesnek tűnő dolog, a diabétesz egyszerűen megtanulható és semmi gond nem lesz a diabéteszes gyermekkel az óvodában, iskolában, de erről az intézmények vezetőit, pedagógusait és fenntartóit is meg kell győzzük. Rendszeres támogatásotok óriási segítséget jelentene abban, hogy  minden diabéteszes gyermek is ugyanolyan egyszerűen, tehetségének és érdeklődési körének megfelelően, szabadon  választhasson oktatási, nevelési intézményt magának, mint nem diabéteszes társaik és ne az alapján kelljen döntenie, hogy hol nem utasítják el őt a diabétesze miatt. Támogatom ezt a célt>>>
 • Lehet, hogy holnap Neked lesz szükséged arra,
  • hogy valakit felhívhass és biztos információt tudhass meg arról, milyen jogai vannak diabéteszes gyermekednek az óvodában, iskolában.
  • hogy egy befogadó óvodát, iskolát találjunk lakóhelyed közelében.
  • hogy segítsünk abban, hogyan lehet meggyőzni óvodádat, iskoládat abban, hogy a diabéteszes gyermekek “semmilyen veszélyt” és “kockázatot” nem hordoznak, segítésük könnyen megtanulható.
  • hogy elbeszélgessünk arról, hogyan milyen lesz az élet diabétesszel a családotoknak.
  • hogy gyermeketek krónikus betegsége miatti “gyászotokon”, lelki fájdalmatokon enyhíthessünk.

Ehhez kérjük a támogatásotokat!

 •  Támogass online, egyszerűen, kényelmesen, csupán a bankkártyád segítségével! Az OTP biztonságos fizető rendszerén keresztül csak pár kattintás, és máris eljut hozzánk rendszeres adományod ! Ezt a rendszert itt érheted el >>>

Ha nincs bankkártyád, de rendszeresen szeretnél utalni nekünk, akkor ezekre az adatokra lesz szükséged: 

A Szurikáta Alapítvány bankszámlaszáma:

OTP Bank 11710088-20002963


 TÉGED IS VÁRUNK ÖNKÉNTES CSAPATUNKBA

Várjuk jelentkezésedet egy vidám és lelkes csapattal rendezvényeink szervezésében, lebonyolításában.

 • eszközeink szállításában, helyszínek berendezésében.
 • látogatók fogadásában, a diabéteszről történő tájékoztatásban.

Várjuk jelentkezésedet plakátkampányunkban való közreműködéshez.

 • Vidd el lakóhelyed és környékén  legalább 10 helyszínére (orvosi rendelő, védőnői szolgálat, nevelési tanácsadó, óvoda, iskola, művelődési ház, stb.)  “A GYEREKEK IS LEHETNEK CUKORBETEGEK! és a TE IS LEHETSZ CUKORBETEG!” a diabétesz korai felismerését segítő plakátjainkat.
 • Kérd plakátjainkat a szurikataalapitvany@gmail.com-on!

Várjuk orvostanhallgatók jelentkezését az érzékenyítő Szurikáta diabFoglalkozásainkhoz és rendezvényeink szakmai programjának megvalósításához.

 • Ha BOE tag vagy ,  érdekel az 1-es típusú diabétesz és szívesen látogatnál el egy játékos foglalkozás keretében diabétesz óvodás vagy iskolás gyerek  intézményébe, akkor jelentkezz a szurikataalapitvany@gmail.com-on.
 • Ha rendezvényeinken szívesen tartanál mini szurikáta foglalkozást, írj a szurikataalapitvany@gmail.com-ra.

rendezvény keskeny

Önkéntes munkádat köszönjük szépen!


AZ ADOMÁNYOZÁS LEZÁRULT 2017. december 9-én!

Ajándékozz egy frissen diagnosztizált diabéteszes gyereknek szurikáta barátot!

szurikatabarat640x480

Van valahol egy kisgyermek, aki most még éli a gyermekek felhőtlenül boldog életét és nem is sejti, hogy egy napon egy DIABÉTESZ nevű betegség mindent meg fog változtatni. De mi már gondolunk Rá, Te pedig fogsz tudni segíteni neki abban, hogy a szurikáta barátja támogatásával megbírkózzon a DIABÉTESSZEL.

 

 • Gyógyíts szurikátával! Ajándékozz egy aranyos lényt, egy vigasztaló, titkos barátot az SE 1. számú Gyermekklinikán 2018-ban frissen diagnosztizált diabéteszes gyermek számára, amibe kapaszkodhat, ami akkor is vele marad, ha a szülei éppen nem lehetnek mellette.
 • Ajándékozz egy szurikátát egy friss diabosnak és egyet egy régebb óta diabéteszes gyereknek! Azok az Adományozóink, akik legalább 8000 Ft-ot adományoznak a Gyógyíts szurikátával! kampány keretében, az általuk adományozott egyik szurikáta számára kijelölhetnek egy, és csakis egy, már “nem friss” diabéteszes kisgyermeket is adományozásra, de a 2. és minden további szurikátákat az SE 1. számú Gyermekklinikán frissen diagnosztizált diabéteszes gyermekekhez juttatjuk el a bátorító levéllel együtt.
 • Kedves Adományozónk! Írj egy bátorító levelet az ajándékod mellé, amit a szurikátával együtt, személyesen fog Alapítványunk átadni a frissen diagnosztizált diabéteszes gyermek és családja számára az SE 1. számú Gyermekklinikán a kórházi tartózkodás alatt. A levél megírásához szívesen nyújtunk segítséget!
 • Diabéteszes Gyermeket Nevelő Családok! Biztosak vagyunk benne, hogy leveletek erőt fog adni egy kétségbeesett családnak, akik még csak most szembesültek a diabétesz minden nehézségével. Emlékezzetek csak arra, hogy Ti mit éreztetek a diagnóziskor, milyen jól esett minden kedves szó és gesztus, amit kaptatok. Így vannak ezzel mások is. Támogassuk jó szóval és bátorítással a betegség legnehezebb időszakában lévőket!

Ajándékozz most egy frissen diagnosztizált diabéteszes gyereknek vígasztaló szurikátát a “TÁMOGATOM” gombra való kattintással, bankkártyás adományozással!

Ha a bankkártyás adományozás nem sikerült, akkor adományodat az OTP Bank 11710088-20002963 számlaszámon is tudjuk fogadni. A megjegyzés rovatba írd be: “Gyógyíts szurikátával!” és az e-mail címed, hogy kapcsolatba tudjunk lépni Veled.

Fontos tudnivalók az adományozással kapcsolatban!

 • Azok az Adományozóink, akik legalább 8000 Ft-ot adományoznak a Gyógyíts szurikátával! kampány keretében, az általuk adományozott egyik szurikáta számára kijelölhetnek egy, és csakis egy, már “nem friss” diabéteszes kisgyermeket is adományozásra, de a 2. és minden további szurikátákat az SE 1. számú Gyermekklinikán frissen diagnosztizált diabéteszes gyermekekhez juttatjuk el a bátorító levéllel együtt.
 • A frissen diagnosztizált gyerekek az Adományozók adományozásának időrendjében és a diagnózisuk időrendjében kapják meg a szurikátájukat. A nem frissen diagnosztizált gyermek a friss diabéteszes gyermekkel egyidőben kapja meg szurikátáját.
 • A Gyógyíts szurikátával! kampány keretében összesen 55 db, egyik oldalán Szuri Katát, a másik oldalán Szuri Petit ábrázoló baba kerül átadásra 2018. évben a fenti feltételekkel.
 • A nem frissen diagnosztizált diabéteszes gyerekek részére adományozott szurikáta babák postai eljuttatásának plusz költségét az Adományozó állja, az nem része a Gyógyíts szurikátával! kampány adományának.

 

A szurikáták tervezési feladatait Pásztohy Panka pro bono végezte. Gyovai-Farkas Edina a babák elkészítésének munkáját pro bono végzi, csak a babák anyagköltségét számítja fel.

Panka és Edina! Nagyon szépen köszönjük  a támogatásotokat!