Gyulán jártunk. Gál Zsolt a Hotel Erkel szakácsmestere, hihetetlen odaadással és szeretettel gondtalanná tette a nyaralásunkat. A kislányom, Kitti 10 éve cukorbeteg és lisztérzékeny, de azóta soha, sehol nem találkoztunk a vendéglátás terén ilyen figyelmességgel.
Kitti, a szupersztár vendég
Minden reggel kijött a séf a konyhából és megkérdezte a lányomat, mit szeretne enni a nap folyamán. Kitti bármit kért, azt megfőzte, megsütötte. Pedig kifejezetten gluténmentes alapanyaguk egyetlen dolog volt, a schär kenyér, mégis mindent megoldottak … Még palacsintát is sütöttek neki, banánhabból, mivel gluténmentes lisztjük sem volt. Minden külön készült neki, külön edényekben, külön olajban. Személyesen a séf hozta ki az asztalunkhoz Kitti ételeit. Mindenki minket bámult, és azon gondolkodhatott, vajon kik lehetünk, hogy ilyen kiszolgálásban részesülünk? … pedig csak egy egyszerű család vagyunk, kicsit nehezített étkezéssel.
Kitti mindent megevett, ami csak belefért, és azt is, ami nem fért bele a napi szénhidrát adagjába, úgyhogy jóval több inzulint kellett adnunk, mint a normál adagja. (Remélem, hogy Doktor Nénink nem olvassa.) A fiamat, aki szakácsnak fog tanulni szeptembertől, bevitte a konyhába, hogy nézzen bátran körbe – nincs mit takargatniuk.
Felhőtlen boldogság
Nagyon hálásak vagyunk neki és a csapatának, amiért tényleg felhőtlenné tették a nyaralásunkat és egy boldog kislányt nézhettem minden étkezésnél, aki nem a más tányérján lévő finomságokért sóvárog.
Köszönöm, hogy megoszthattam ezt veletek, remélem lesz köztetek, akinek ez segítséget jelent, ha ezt a szállodát választaná, de diéta problémák miatt bizonytalankodna.
2016. július
Szabó Ágnes
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!