Kedves családi hétvégére Jelentkezők!
Kedves Diabéteszes Gyermeket Nevelő Családok!

2024. július 12-14. között tartják Zánkán a Családi Erzsébet-tábort a diabéteszes gyermekek közeli és távolabbi családtagjai számára. Az alábbi tájékoztatóban találjátok a letölthető űrlapokat, az űrlapok kitöltéséhez szükséges tudnivalókat és a táborral kapcsolatos információkat.

Az alábbi linken a családi táborokról általános információkat találtok:  https://erzsebettaborok.hu/camps/csaladi-erzsebet-tabor-zankan/

Legfontosabb részvételi feltételek

 • 1 személy 2024. nyarán csak egy Családi Erzsébet-táborban (nyári családi hétvégén) vehet részt
 • 10 fő érkezhet táborozni egy családból
 • minden együtt táborozó családban legalább egy 1 főnek 1-es típusú diabéteszes gyermeknek kell lennie
 • a résztvevő gyermekek közül legalább egy 1 fő gyermeknek olyannak kell lennie, aki 2024. július 14-ig nem tölti be a 15. életévét

Természetesen diabéteszes, gluténmentes stb. étrendet biztosítanak a táborban.

„FELVETT CSALÁDNÉV” és RENDSZÁM

Már a jelentkezésnél kértük tőletek, hogy válasszatok magatoknak egy „indián nevet”.

Ezt a „felvett családnevet” minden, a jelentkezés során kitöltendő lap jobb felső sarkába kell majd írnotok. A „felvett családnév” után, ha autóval érkeztek, az autótok rendszámát is írjátok le. Ha nem autóval érkeztek, akkor írjátok XXX000

Tudnivalók az űrlapok kitöltéséhez

 1. Szülői nyilatkozat:

Ezen a nyomtatványon soroljátok fel az egy azonos szülőhöz tartozó, összes, a családi hétvégén résztvevő gyermek teljes nevét és születési idejét. Ha az együtt érkező gyerekeknek más a szülője, akkor a másik szülő esetén kezdjetek új nyomtatványt, de a „választott családneveteket” ugyanaz lesz, amit kérünk, írjátok fel mindegyik nyomtatvány első oldalának jobb sarkába az autótok rendszámával együtt.

 • év alatti gyermekek esetén csak a szülő (törvényes képviselő) írja alá nyomtatott betűkkel és aláírással is.
 • 14-18. éves gyermek esetén a szülőn kívül a gyereknek is alá kell írnia nyomtatott betűkkel és aláírással is.
 • Kis négyzetbe tett x-szel jelölni kell, hogy hozzájárultok-e vagy sem kép-és hangfelvétel készítéséhez a tábor ideje alatt a gyermekeitekről .
 • A 18. évüket betöltött, mégiskolás gyereket itt nem kell felsorolni.
 • Keltezni is kell a nyomtatványt, településnevet írni, ahol aláírtátok a nyomtatványt, valamint teljes dátumot kell írni, év, hónap és NAPOT is.
 • A nyomtatvány jobb felső sarkába ne feledjétek felírni a „felvett családneveteket” és a rendszámot!

Itt tudod letölteni a SZÜLŐI NYILATKOZATOT

Szülői nyilatkozat

 

 1. Nyilatkozat korlátozottan cselekvőképes táborozó gyermek részére

A 14. életévét betöltött, de még nem 18 éves gyermek (vagy cselekvőképességében részlegesen korlátozott nagykorú személy) esetén a KORLÁTOZOTTAN CSELEKVŐKÉPES nyilatkozatot is ki kell tölteni a gyerek számára.

 • 14-18. éves gyermek esetén a gyereknek is alá kell írnia nyomtatott betűkkel és aláírással is.
 • Kis négyzetbe tett x-szel jelölni kell, hogy hozzájárul-e vagy sem kép-és hangfelvétel készítéséhez a tábor ideje alatt saját magáról (ez lehet ellentétes azzal, amit Te nyilatkoztál a szülői nyilatkozaton).
 • Keltezni is kell a nyomtatványt, településnevet írni, ahol aláírtátok a nyomtatványt, valamint teljes dátumot kell írni, év, hónap és NAPOT is.
 • A nyomtatvány jobb felső sarkába ne feledjétek felírni a „felvett családneveteket” és a rendszámot! (Ezen a nyomtatványon sajnos nincs előre nyomtatva a helye, de írjátok oda, legyetek szívesek.)

Itt tudod letölteni a KORLÁTOZOTTAN CSELEKVŐKÉPES TÁBOROZÓ GYERMEK NYILATKOZATOT

Korlátozottan cselekvőképes

 

 1. Nyilatkozat Cselekvőképes táborozó részére:

Cselekvőképes táborozónak tekintendő a táborban résztvevő 18. életévét betöltött és 1-12. évfolyamon tanulói jogviszonnyal rendelkezik. Neki külön CSELEKVŐKÉPES TÁBOROZÓI nyilatkozatot kell kitöltenie.

 • évet betöltött, de még tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek esetén a gyereknek is alá kell írnia nyomtatott betűkkel és aláírással is a nyomtatványt.
 • Kis négyzetbe tett x-szel jelölni kell, hogy hozzájárul-e vagy sem kép-és hangfelvétel készítéséhez a tábor ideje alatt saját magáról (ez lehet ellentétes azzal, amit Te nyilatkoztál a szülői nyilatkozaton).
 • Keltezni is kell a nyomtatványt, településnevet írni, ahol aláírtátok a nyomtatványt, valamint teljes dátumot kell írni, év, hónap és NAPOT is.
 • A nyomtatvány jobb felső sarkába ne feledjétek felírni a „felvett családneveteket” és a rendszámot!

Itt tudod letölteni a

CSELEKVŐKÉPES TÁBOROZÓ GYERMEK NYILATOZATOT

Cselekvőképes gyermek

 

 1. Kísérői nyilatkozat:

Kísérőnek tekintendő a Családi Erzsébet-táborok keretén belül a táborban résztvevő gyermek(ek)kel együtt érkező

– minden cselekvőképes, nagykorú személy, aki egyben a táborozó család tagja is, és
– nem rendelkezik 1-12. évfolyamon tanulói jogviszonnyal (minden felnőtt kísérő).

 • Kis négyzetbe tett x-szel jelölni kell, hogy hozzájárul-e vagy sem kép- és hangfelvétel készítéséhez a tábor ideje alatt saját magáról.
 • Keltezni is kell a nyomtatványt, településnevet írni, ahol aláírta a felnőtt a nyomtatványt, valamint teljes dátumot kell írni, év, hónap és NAPOT is.
 • A nyomtatvány jobb felső sarkába ne feledjétek felírni a „felvett családneveteket” és a rendszámot!

Itt tudod letölteni a KÍSÉRŐI nyilatkozatot

Kísérői nyilatkozat

 

5-6. Gyermek és Kísérői segédűrlap

Ezek a segédűrlapok a résztvevők személyes adatainak bekérésére és az egyedi étkezéssel, speciális szobaelhelyezéssel kapcsolatban információkra szolgálnak. A segédűrlapokat kitöltve, szkennelve kell visszaküldeni, de aláírni nem kell.

Újdonság a korábbi évekhez képest, hogy nyilatkozni kell arról, van-e mozgásában korlátozott a résztvevők között, mert a szervezők igyekeznek azokat, akik ezt bejelölik, a mozgássérültek számára kialakított akadálymentes szobában elhelyezni. A mozgássérült szobák száma kevés, ezért kérem, csak azok jelöljék be ezt az igényt, akik valóban rászorulók.

Itt tudod letölteni a Gyermek segédűrlapot és a Kísérői segédűrlapot

Gyermek segédűrlap Kísérői segédűrlap

 

Kérjük, hogy a jelentkezés előtt ismerjétek meg az Erzsébet-táborok Adatkezelési szabályzatát és a táborhely házirendjét.

Adatkezelési tájékoztató Házirend

 

Az űrlapokat kitöltve, aláírva, szkennelve (jól olvashatóan) várjuk vissza postafordultával
zanka.szurikata@gmail.com e-mail címre.

Részvételi biztosíték

Az adatlapok beküldésével párhuzamosan meg kell fizetnetek az Erzsébet-táborok által előírt, jelképes részvételi biztosítékot, ami 1000 Ft/résztvevő személy.

(Pl., ha egy család 4 főből áll, akkor összesen 4 000 Ft-ot.)

Az utalás teljesítéséről szóló igazolást a kitöltött nyomtatványokkal együtt küldjétek meg az alapítványunk számára.

Teljesíteni utalással, a saját bankfiókotokba vagy egy OTP bankfiókba befáradva személyes befizetéssel is tudjátok:

 • Szurikáta Alapítvány OTP Banknál vezetett számlaszáma: 11710088-20002963-00000000
 • Fontos! A MEGJEGYZÉS rovatba írjátok be:
 • ZÁNKA,
 • a választott családneveteket (ha nem jut az eszetekbe, akkor a családból a jelentkező személy nevét) és a
 • lakcímetekből legalább a településnevet, Budapest esetén BP és kerület.

A részvétel bármilyen okból történő lemondása vagy a táborban való részvétel meghiúsulása esetén sem jár vissza a biztosíték összege.

Megjegyzés

A részvételi díjat nem a Szurikáta Alapítvány kéri és kapja, hanem ez az Erzsébet-táborok előírása. A Szurikáta Alapítvány már megelőlegezte, kifizette a díjat előre minden táborozóért egyösszegben. Tudjuk, hogy más szervezet ezt nem kérte Tőletek, ellenben mi nem kérjük a jelentkezés feltételeként, hogy bármiféle tagdíjat fizessetek a Szurikáta Alapítvány számára.

A jelentkezők sorrendje, a jelentkezések véglegesítése

Ameddig a részvételi biztosíték befizetését igazoló dokumentum nem érkezik meg a zanka.szurikata@gmail.com-ra, nem kezdjük meg a kitöltött űrlapok ellenőrzését, rögzítését.

Fontos a gyorsaság, mert csak 430 fő vehet részt a családi hétvégén, és az űrlapokat, adatokat fel kell töltenünk egy adott határidőre az Erzsébet-táborok pályázati felületre.

A kitöltött, visszaküldött nyomtatványok és a részvételi biztosíték utalásának igazolása kézhezvétele után a visszaküldők időrendjében töltjük fel a táborhelyeket, így, aki a 430. résztvevő után küldi csak meg hiánytalanul a nyomtatványokat, annak a családját már csak a várólistára tudjuk felvenni.

Aki már beküldte az 1. körben a befizetés igazolását és a kitöltött nyomtatványokat, azt akkor is felvesszük a résztvevők közé, ha bármelyik adatlapja javítandó lesz.

Információk a további kommunikációról

A továbbiakban Vartik Melinda anyatársunk, a Szurikáta Alapítvány önkéntese fog veletek levelezni, ő ellenőrzi majd a kitöltött nyomtatványok helyességét, kér javítást, átvezeti a szükséges javításokat stb..  Minden kérdést kizárólag írásban, a zanka.szurikata@gmail.com  e-mail címen és válaszként a megkapott e-mailre tegyétek fel. A könnyebb beazonosíthatóság miatt a „választott családneveteket” és a neveteket is legyetek szívesek mindig a levél elején szerepeltetni.

Várjuk a kitöltött nyomtatványokat vissza.

Üdvözlettel,

Kocsisné Gál Csilla

 

Mi az az 1%? 
Minden dolgozó fizetése után személyi jövedelemadót fizet be a munkáltatója az államkasszába, ennek, az államkasszába  befizetett SZJA-nak az 1%-nyi összegéről a dolgozó eldöntheti, hogy melyik alapítványnak szeretné felajánlani. Ha a dolgozó nem rendelkezik az 1%-áról, akkor az az államkasszában marad.
A Szurikáta Alapítvány szívesen fogadja a Te 1%-odat és nagy szüksége is van rá ahhoz, hogy a következő 10 évben is tenni tudjon a diabéteszes gyerekekért!
A képre kattintva már most fel tudod ajánlani az 1%-ot!

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!