Marci, Reni és az Almádi Magocskák Óvoda

Mit jelent egy család életében, ha az óvoda teljeskörűen ellátja a diabétesszel élő gyermeket napközben? Marci történetéből kiderül.

Petra, a Botafogo Varázspálcás táncoktatója

Kisfilm arról, hogyan segíti a Varázspálca díjas tánctanár a diabétesszel élő tanítványait, hogy a csapat magabiztos tagjai legyenek.

Családban az iskolában – Sancó, Levéd és egy Varázspálcás házaspár

Sancó és Levéd legjobb barátok. Fél éves különbséggel kapják meg a diabétesz diagnózisát. Szerencséjükre tanítóik mindenben támogatja őket!

Marci és Nóra – Az 1-es típusú cukorbetegség legjellemzőbb tünete: bepisilés

Pantyi Petra filmje Marci és Nóra történetén keresztül felvillantja, mi minden hátráltatja a felismerést és a gyors diagnózist.

Bepisilt? Mérj vércukrot! VIDEÓ

Hogyan ismerd fel a gyermekkori cukorbetegség tüneteit? A videóban szakemberek és érintett családok osztják meg a legfontosabb információkat.

Papp Sándor Diabétesz Múzeuma

Kisfilmünkben Papp Sándor bemutatja a diabéteszeszközöket felvonultató technikatörténeti kiállítását: régi inzulinos fecskendőket, vércukormérőket.

Figyeld a jeleket! Film a cukorbeteg gyerekekről – TRAILER

A Szurikáta Alapítvány filmet készített a cukorbeteg gyerekekről. A gyerekek cukorbetegsége nem várhat másnapig! A korai felismerés életet ment. Vigyázzunk a kicsikre! – hangzik el a trailerben.

Szurikáta szobor a Bókay János utcában

Videó Kolodko Szurikáta szobrának kihelyezéséről. Ha a Bókay János utcában jártok, ti is találkozhattok az aranyos kis szurikátával!

Hanna – Egy szenzoros lány története

A Pantyi Petra filmrendező által készített kisfilm a Szurikáta Alapítvány érzékenyítő kisfilmsorozatának része. Szereplők: Sárközi-Nagy Ilona, Trokán Anna

Interjú Hevesi Tamással

Hevesi Tamás előadóművészt diabéteszéhez fűződő viszonyáról kérdezte Magyar Márton műsorszerkesztő.

Beszélgetés Jocó bácsival – Diabéteszes gyerekek az oktatásban

A diabétesz gyerekek iskolai helyzetéről Balatoni József és Kocsisné Gál Csilla beszélgetett a Felelős Szülők Iskolája #hovatovább videósorozata keretében.

Pantyi Petra: Reggelim a vacsorád

Pantyi Petra rövidfilmjében egy frissen diagnosztizált kislány első kórházi napjain keresztül mutatja meg a cukorbetegség nehézségeit.

Bombera Krisztina interjúja Pantyi Petrával

Pantyi Petra filmrendezővel a Szurikáta Családi Nap 2020 esemény keretében beszélgetett Bombera Krisztina.

Diabétesz az iskolában, óvodában

A Felelős Szülők Iskolája E-Beszélgetőkúra sorozatában kérdezték a Szurikáta Alapítvány vezetőjét, Kocsisné Gál Csillát és az érintett Baczkó családot.

Beszélgetés fiatal felnőtt 1-es típusú diabéteszesekkel

Hogyan befolyásolja a pályaválasztást és a babavárást a cukorbetegség? Erről is szó lesz a videóban.

Beszélgetés 1-es típusú diabétesszel érintett családokkal

Beszélgetés a hagyományos cukorbeteg kezelési módok és a szenzor-pumpakezelés közötti különbségekről, a hétköznapokban felmerülő problémákról. A beszélgetés moderátora: Dr. Tóth-Heyn Péter

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!