2015. novemberében ellátogatott hozzánk a Szurikáta Alapítvány, melynek nagyon örültünk, hiszen intézményünkben is fogadunk cukorbeteg gyermeket. A foglalkozás a gyerekeknek és a pedagógusoknak is adott új ismereteket.

WP_20151113_10_41_42_Pro

Jól felépített, átgondolt, szakmailag teljesen helyt álló előadást láthattunk. A bevezetés beszélgetéssel kezdődött, amely megfelelő idejű volt, a szabályokat az elején pontosan megismertük, így a gyerekek könnyedén be tudták tartani. A háttérben az asztalon lévő játékok le voltak takarva, melyet szintén jó döntésnek tartottunk, hiszen így a gyerekek kíváncsiskodtak, de figyelmük mégis maradt.

A szemléltető eszközök magyarázattal egybekötve hatásosak voltak, a korosztályi sajátosságokhoz közel álltak. A beszélgetés frontális jellegét feloldották a köztes játékok: gyümölcsök és zöldségek dobálása, közös számolás.

A mi óvodánk a tapasztalati tudás híve, így nagyra értékeltük a gyerekekkel együtt, hogy az elméleti ismeretek elsajátítása mellett az eszközöket kipróbálhattuk, megnézhettük közelebbről.

WP_20151113_09_34_28_Pro (1)

A foglalkozás végén felkínált játékeszközök színesek, változatosak voltak. Fontos módszer a gyermekek tanításában az eszközök bemutatása, így nagyon tetszett, hogy az Alapítvány lelkes medikusai több gyermeknek tudtak egyszerre segíteni, kérdéseikre válaszolni.

WP_20151113_09_30_19_Pro

A gyerekek annyira élvezték a játékot, hogy nehezen búcsúztak el az előadás helyszínétől. Szerzett tapasztalataikat későbbi játékukba, beszélgetéseinkbe is beépítették.

WP_20151113_09_27_31_ProWP_20151113_09_31_32_Pro

Köszönjük a lehetőséget a Szurikáta Alapítványnak!

Budapest, 2016. 02. 05.

Horváth Orsolya, óvodapedagógus

 

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!