diabTanoda – Cukorbeteg gyerekek közösségi fogadását segítő pedagógusképzés- 2017. november 29. (szerda) 10.00-15.00 óra

A Szurikáta Alapítvány által megálmodott és az I. számú (Bókay) Gyermekklinika szakembereivel közösen megvalósított  diabTanoda szélesre tárta kapuját minden kisgyermek-nevelő, óvodapedagógus, pedagógus, dadus néni és pedagógiai asszisztens előtt.

18892174 - scoolgirl standing in class near a green blackboard

2015. januárja óta várjuk mindazokat a pedagógusokat,

• akiknek kérdéseik, kételyeik, félelmeik vannak a diabéteszes gyermekek közösségi fogadásával kapcsolatban,
  • akik szeretnének ismereteket szerezni a gyermekkori diabéteszről,
  • akik szeretnének felkészülni diabéteszes gyermekek fogadására,
  • akiknek az óvodai csoportjába, iskolai osztályába diabéteszes gyermeket írattak be,
  • akiknek a bölcsődei,  óvodai csoportjában, iskolai osztályában jár diabéteszes gyermek és  szeretnék az eddigi, szülői támogatással megszerzett tudásukat rendszerezni, elmélyíteni.

Légtelenítés ...

Légtelenítés …

Inzulinbeadás Katának.

1. A képzés időtartama:  5 óra
  2. Képzés ideje:  tanév során folyamatosan, min. évi 4 alkalommal (szeptember, november, március,  május) indított csoportok, hétköznap, 10.00 – 15.00 óra
  3. Helyszíne: SE 1. Számú Gyermekklinika Diabetes Osztály (Budapest, VIII. kerület Bókay János utca 53., Klinikák metróállomástól 2 perce)
  4. Költsége:  5 000 Ft / fő (Az SE 1. számú (Bókay) Gyermekklinika szakemberei pro bono vesznek részt a programban, előadásaikért semmiféle díjazásban nem részesülnek. A befolyt díjakat az Alapítvány a diabTanoda hosszútávú működésének fenntartására fordítja.) A tanfolyam díját előzetes egyeztetés után az OTP Bank 11710088-20002963-00000000 számú bankszámlájára kérjük szépen utalni.
  5. Képzés sikeres elvégzéséről igazolást állítunk ki és beszámíttatható a kötelező pedagógus-továbbképzésbe.
  6. Kik jelentkezhetnek : bölcsődei, óvodai dolgozók, pedagógusok, védőnők, intézmények, illetve szülők, akik szeretnék, ha diabéteszes gyermekük nevelői részt vennének a képzésen
  7. Jelentkezés módja: diabTanoda@gmail.com címen (Kapcsolattartó nevének, elérhetőségének, részt venni kívánók számának, nevük és intézményük megnevezésével) vagy a lap alján található kérdőív kitöltésével.
  8. További információ: 06 30 606 34 05 Kocsisné Gál Csilla

Kedves Pedagógusok!
Kedves Intézményvezetők!

A diabéteszes gyermekek ellátásához szükséges minden információval a gyermek szülei rendelkeznek, kérdezzék, konzultáljanak minél többet velük és magával a gyermekkel is. A Tőlük kapott információk birtokában el fogják tudni látni a gondjaikra bízott diabéteszes gyermeket.

Képzésünk nem a szülőkkel való konzultáció helyettesítésére, hanem annak kiegészítésére, szakemberek általi megerősítésére és az így megszerzett ismeretek rendszerezésére, elmélyítésére szolgál. Ismeretek nyújtásával szeretnénk eloszlatni néhány, a gyermekkori diabétesszel kapcsolatos tévhitet, alaptalan félelmet és bizonyos jártasságok megszerzéséhez, mint például a vércukormérés segítséget nyújtani.

Ezt mondták a képzésünkről …
“Köszönjük, hogy kolléganőink számára a tegnapi alapos és gyakorlati tájékoztató megbeszélést megszervezték.  Igyekszünk a helyi általános iskolát is beszervezni a programjukba.
További jó Munkát kívánunk! “
Baligáné Daróczi Erzsébet óvodavezető, Százholdas Pagony Óvoda, Kulcs
—————————-

“Köszönöm, hogy részt vehettem a mai diabTanoda alkalmon. Nagyon sok hasznos információt kaptam, még úgy is, hogy egy éve felügyelem egy 6 éves kisfiú mindennapját. Hála Istennek, a kisfiúval és az  anyukával is nagyon jó a kapcsolatom, amely kölcsönös bizalmon alapul és ma megerősítést kaptam, hogy az ingadozó cukrot megfelelően kezeljük és a kisfiú biztonságban van.

Nagyon jó ez a kezdeményezés, amit Önök csinálnak és nagyon sok sikert és kitartást kívánok Önöknek ezen a küzdelmes úton.”

Tihanyiné Varga Nóra óvodapedagógus, Cseperedő Óvoda, Budapest XIV. kerület

—————————-

“Éppen idejében vettem részt az igazán tartalmas képzésen, mivel diabéteszes gyermekünk a hét elejétől már pumpával jár az óvodába, amit nekünk kell kezelni. Nagyon sokat változtatott a képzés a hozzáállásomon, adott egyfajta magabiztosságot, hogy tanulhattam róla. Ezen kívül a héten először teszteltem élesben a vércukormérésről szerzett tudásomat is. Számomra a képzés elegendő ismeretet nyújtott, nem maradt hiányérzetem.  A tapasztalat pedig hozza magával a többit ismeretet.”

Olasz Alíz óvodapedagógus, Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda, Várpalota

Rendszeresen szeretném támogatni a Szurikáta Alapítványt! >>>Én akarok az egyik lenni abból a 100 emberből, aki havonta 2500 Ft-tal támogatja egy éven keresztül a Szurikáta Alapítvány munkáját, mert fontos nekem, hogy ez az alapítvány holnap is segíteni tudjon a családomnak vagy a cukorbeteg gyerekeknek. Most támogatom >>>  Szeretnék többet megtudni a Szurikáta Támogatói Kolóniáról>>>

Következő képzésünk
  • Karácsony előtti diabTanoda  képzési időpont: 2017. november 29.
  • Tavaszváró diabTanoda, Képzési időpont: 2018. március 7.
  • Beiratkozást segítő diabTanoda, A képzés időpontja: 2018. május 3.
  • Őszi tanévkezdő diabTanoda Tervezett képzési időpont: 2018. szeptember
 Oktatóink
Luczay_Andrea

Dr. Luczay Andrea

toth_heyn_peter

Dr. Tóth-Heyn Péter

wp_20160503_12_40_58_pro

Zeher Zsuzsanna főnővér

Magrik Orsolya dietetikus (Balra) és Kocsisné Gál Csilla (Jobbra)

Eredményeink
  • 300*  segítőkész és releváns tudással felvértezett pedagógus
  • A frissen diagnosztizált gyermekek gyors visszailleszkedése
  • Konfliktusmentes átlépés óvodából az  iskolába
  • A konfliktusokkal, félelemmel teli helyzetek  feloldása, megnyugtató módon történő rendezése – hatósági beavatkozás nélkül

* 2017. január 1-i adat

Most jelentkezem a képzésre!
Ilyen egyszerűen jelentkezhetsz képzésünkre, töltsd ki az alábbi jelentkezési űrlapot!

A zöld gombra való kattintással tudod elküldeni jelentkezésedet.

(Ha  bármilyen okból nem sikerül az űrlap segítségével jelentkezned, akkor írj a diabTanoda@gmail.com e-mail címre!)