Rövid összefoglaló a Medtronic MiniMed 780G automatikus inzulinpumpáról 

  • Minimed 780G inzulinpumpa Guardian szenzor együttes használata esetén adagolja automatikusan az inzulint
  • Mind a bázis-, mind pedig a korrekciós bólusinzulin adagolása automatikusan történik a szenzoradatok és a pumpa meghatározott algoritmusa szerint.
  • A diabéteszes páciens kívánt vércukorérték-tartománya finoman állítható, tervezhető, részletek az alábbi sajtóközleményben.
  • Guardian szenzor 7 napos működési idejű, felkarban is használható, továbbra is kalibrációt igénylő, de elektródája érzékenyebb az Enlite szenzorénál.
  • A pumpa-szenzor adatok a pumpa segítségével megoszthatóak telefonra, ahonnan az adatok további megosztása lehetséges több készülékre, pl. akár a családtagok vagy kezelőorvosok számára.
  • A Minimed 780G európai forgalmazási engedélyt kapott és elérhető lesz Magyarországon is! (Ennek időpontja még nem ismert, figyeljétek a híreket! Az európai bevezetést őszre ígérik, általában a nyugati országokban szokták megkezdeni az új termékek forgalmazását. Amint lesz információnk, közreadjuk.)
  • FONTOS! A rendszer min. 7 éves életkortól és min. napi 8 egység inzulinigény esetén alkalmazható.

2020. június 12.

Forrás : Medtronic

A Szurikáta Alapítvány Szenzor és Pumpa Edukációs Napján elhangzott előadások a témában:

A MEDTRONIC sajtóközleménye

A Medtronic megkapta a CE-jelölést MiniMed™ 780G hibrid, zárt láncú rendszeréhez, amelynek célja, hogy tovább egyszerűsítse az 1-es típusú diabétesz kezelését

A következő generációs, zárt rendszerű inzulinpumpa rendszer automatikus korrekcióra is tartalmaz algoritmust és Bluetooth kapcsolódásra képes

Dublin, 2020. június 11. (GLOBE NEWSWIRE)

Az orvosi technológiai fejlesztésekben világvezető Medtronic bejelentette, hogy az 1-es típusú diabétesz kezelésére szolgáló MiniMed™ 780G, a cég következő generációs, zárt rendszerű, inzulinpumpára épülő kezelési rendszere 7 és 80 éves kor közötti páciensek számára, megkapta a CE-jelzést.

A cég legfejlettebb SmartGuard™ algoritmusát használó rendszer automatikusan, 5 percenként adagolja a bázisinzulint és a korrekciós bólust, hogy a diabétesszel élők így könnyebben elkerülhessék a magas és alacsony vércukorszinteket. A MiniMed 780G rendszer lehetővé teszi a személyre szabott kezelési célok elérését azáltal, hogy a vércukor célértéke változtatható, és akár 5.5 mmol/l szintre is beállítható – ez alacsonyabb, mint bármelyik másik fejlett hibrid zárt rendszerben. Az egész rendszert úgy tervezték, hogy segítsen stabilizálni a vércukorszintet és még inkább megvalósuljon a vércukor kontrollja.

„Olyan rendszert akartunk tervezni, ami még egyszerűbbé teszi a diabétesz kezelését, és alkalmazkodik az emberek életéhez, és a használata belesimul a napjaikba”, mondta Sean Salmon, ügyvezető alelnök, aki a diabétesszel foglalkozó részleg elnöke a Medtronicnál. „Tudjuk, hogy milyen kihívást jelent szénhidrátot számolni minden nap, minden falat, minden étkezés előtt, hogy ezáltal biztos lehessen benne az ember, hogy megfelelő mennyiségű inzulint adagol. Ezzel a rendszerrel a felhasználók még inkább biztonságban lehetnek, mert a rendszer algoritmusa szükség esetén automatikusan korrigálja a magas vércukrot, ha például a páciens félreszámolta a szénhidrát mennyiségét, vagy elfelejtette korábban beadni a bólusinzulint. Segíteni akarunk az embereknek, hogy több időt tölthessenek azzal, hogy élik az életüket, és kevesebbet keljen aggódni a diabéteszük kezelése miatt – biztosak vagyunk benne, hogy ez a rendszer sokat megvalósít ebből a célból.”

A klinikai kutatás résztvevőinek visszajelzései szerint a MiniMed 780G rendszer „sokkal egyszerűbbé tette a diabéteszes életet és a kezelést” és „határozottan egyszerűbb vele az élet”.

A DreaMed Diabetes technológiáját alkalmazó automatizált algoritmus mellett a MiniMed 780G rendszer egyszerű használatra tervezték, ezért kevesebb információt igényel a felhasználótól. A Bluetooth-os® kapcsolódás lehetőségének köszönhetően a MiniMed 780G rendszer lehetővé teszi a felhasználók és a kezelésükben részt vevők számára, hogy valós idejű vércukoradatokat és -trendeket lássanak applikációk segítéségével kompatibilis iOS és Android okostelefonjukon. Ráadásul az egészségügyi gondozók számára is sokkal könnyebb lesz a rendszert használó páciensek kezelése, mert csak néhány beállítás igényel módosítást, hogy lehetővé váljon a technológia optimális használata.

„Hihetetlenül büszke vagyok a szoros együttműködésre, aminek eredménye a jelentős előrelépés, amit a MiniMed 780G rendszer testesít meg. A klinikai tesztek során nagyon hasznosnak bizonyult különféle páciensek számára, különösen a serdülőknek”, mondta Moshe Phillip professzor, az Endokrinológiai és Diabetológiai Intézet, a Nemzeti Gyermekkori Diabéteszközpont, és az Izraeli Schneider Gyermekgyógyászati Központ igazgatója, aki a DreaMed Diabetes társalapítója és fő tudományos igazgatója. „Az egyre inkább automatizált inzulinpumpa-rendszerek segítségével egyre jobban csökkenthető a T1DM páciensekre nehezedő nyomás, és emellett kezelési szempontból is jobb eredményeket érhetünk el náluk.”

A rendszert várhatóan ez év őszén kezdik bevezetni a kiválasztott európai országokban. Az Egyesült Államokban a MiniMed 780G rendszer használata egyelőre kutatási célokra lehetséges, árusítása még nem engedélyezett.

A következő generációs, fejlett, hibrid, zárt rendszerű pumpa használatára vonatkozóan három kutatásból származó adatokat fog bemutatni a Medtronic az Amerikai Diabétesz Társaság egy szimpóziumán, ami a virtuálisan megrendezett, 80. Tudományos Találkozó része.

A szimpózium: Az automatizált inzulinsadagoló rendszerek követekező generációja T1DM-mel élők számára – Négy új klinikai kutatás
Dátum: 2020. június 12. 14:00-16:00 (CDT, közép-amerikai nyári időszámítás szerint)

Fordította: Szakács-Fehérváry Orsolya

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!