Tavaszváró diabTanoda – február 23. (kedd)

“olvad a hó, tavasz akar lenni…” és itt  van a diabTANODA tavaszváró képzése az SE 1. számú Gyermekklinikán (Budapest, VIII. ker. Bókay János utca 53.).Segíts felkészülni  pedagógusotoknak a diabétesz bölcsis, ovis vagy iskolás gyermek ellátására.

iskolas-szinezo-047

Kedves Szülők!

Ha diabéteszes gyermeked  bölcsődés, óvodás vagy iskolás és szeretnéd, hogy pedagógusai részt vegyenek a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért és az SE 1. számú Gyermekklinika diabTanodájának ingyenes elméleti és gyakorlati képzésén 2016. február 23-án, kedden 10.00-15.00 óráig, jelezzed a diabTanoda@gmail.com e-mail címen, illetve nyomtasd ki ezt a tájékoztatást és add oda pedagógusotoknak, illetve az óvoda, iskola vezetőjének.

Kedves Intézményvezetők! Kedves Pedagógusok!

Ha diabéteszes bölcsis, kisóvodás   vagy diák pedagógusa vagy, vagy olyan oktatási, nevelési intézmény vezetője, ahová diabéteszes gyermek is jár és szeretnél részt venni Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért és az SE 1. számú Gyermekklinika diabTanodájának ingyenes elméleti és gyakorlati képzésén 2016. február 23-án, kedden 10.00-15.00 óráig, jelezzed a diabTanoda@gmail.com e-mail címen az intézmény nevének, címének, elérhetőségének, a részt venni kívánók nevének, beosztásának és a  diabéteszes gyermeket ellátó gyermek-diabetológiai centrum (SE 1. számú Gyermekklinika, SE 2. számú Gyermekklinika, Bethesda Kórház, Heim Pál Kórház, Budai Gyermekkórház, ….) megnevezésével.

A képzésen való részvételről okiratot állítunk ki a résztvevők számára, ami beszámítható a  277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendelet 5. § (1) bekezdése szerint a hétévenkénti továbbképzésbe ( legalább százhúsz tanórai foglalkozáson való részvétel) az oktatási, nevelési intézmény vezetőjének egyetértése esetén.

A jelentkezőket korlátozott számban és a jelentkezésük időrendjében tudjuk fogadni, a részvételnél előnyt élveznek az SE 1. és 2. számú Gyermekklinikán kezelt gyermekek pedagógusai.

Kedves Pedagógusok! Kedves Intézményvezetők!

A diabéteszes gyermekek ellátásához szükséges minden információval a gyermek szülei rendelkeznek, kérdezzék, konzultáljanak minél többet velük és magával a gyermekkel is. A Tőlük kapott információk birtokában el fogják tudni látni a gondjaikra bízott diabéteszes gyermeket.

Képzésünk nem a szülőkkel való konzultáció helyettesítésére, hanem annak kiegészítésére, szakemberek általi megerősítésére és az így megszerzett ismeretek rendszerezésére, elmélyítésére szolgál. Az ismeretek nyújtásával szeretnénk eloszlatni néhány, a gyermekkori diabétesszel kapcsolatos tévhitet, alaptalan félelmet és bizonyos jártasságok megszerzéséhez, mint például a vércukormérés segítséget nyújtani.

Osszátok meg a hírt, hogy minden érintetthez eljusson a diabTanoda tavaszváró szemeszterének híre.

Kapcsolat:

• e-mail: diabTanoda@gmail.com