A diabéteszes gyermeket nevelő családok számára biztosított segítségnyújtásunk pszichológiai konzultációval egészül ki. A “Beszélgessünk a diabéteszről – pszichológussal!” programot Szakmáry András pszichológus, coach és érintett apuka hívta életre, aki a Szurikáta-irodában tartott Apaklub vezetője is egyben.

Szakmáry András felhívása

„Felgyorsult világban élünk, eltűntek a távolságok, mindent el tudunk érni, azonnal. Az élet több területén szeretnénk egyidőben sikereket elérni, azonnal. Ez bizonyos kérdésekben problémákat szülhet, melyeket megoldunk, azonnal. Bizonyára mindenki találkozott már olyan problémával, amit valamiért nem tudott megoldani, azonnal. És csak vitte és vitte magával a problémát, mely egyre jobban nyomta a vállát. Mit szólna hozzá, ha azt mondanám, van lehetőség arra, hogy gyorsabban megoldja ezt a problémát?

Aztán ott van a gyermekünk kezelése. Tisztán emlékszem arra, amikor közölték velem a diagnózist és azt, hogy ezt nem lehet kinőni, nem tudják meggyógyítani. Hirtelen össze akart omlani a világ körülöttem. Azt hittem megőrülők a tehetetlenségtől és a kétségbeeséstől. Aztán hirtelen tudatosult bennem a fájdalom ködén át, hogy két lehetőségem van: 1. összeomlok és majd lesz valami, 2. beleállok a feladatba, hiszen a gyerekemről van szó és az ő érdekei a legfontosabbak. A második lehetőség mellett döntöttem, nem volt könnyű az elején, de csináltuk a dolgunkat és beletanultunk. És most már bátran kijelenthetem: együtt élünk a feladattal (igen, nem problémával, feladattal). És jól csináljuk! Az első időszak elkerülhetetlen, a fájdalommal, a félelemmel együtt. Szabad ebben az időszakban is támogatást, segítséget kérni!

A fentiek közül valamelyik igaz Önre? Szeretettel meghívom egy beszélgetésre! Mi a célja ennek a beszélgetésnek? Ez csak Öntől függ, egyszerűen csak ki szeretne mondani valamit, amit soha senkivel nem tudott megbeszélni? Rendben van. Szeretne dolgozni egy olyan dilemmán, amit valamiért nem tudott megoldani. Üljünk le, beszélgessünk!

Miben különbözik ez egy hétköznapi beszélgetéstől? A beszélgetés során azonosítjuk a kérdést, és egy speciális módszertan segítségével, közösen megoldást találunk. Mindezt észrevétlenül!

A Szurikáta Alapítvány „Beszélgessünk” címet viselő programjának keretében lehetősége nyílik egy ilyen beszélgetésre. A programban résztvevők létszáma korlátozott. A beszélgetések ingyenesek, egyetlen kérésünk, hogy az alapítvánnyal egyeztetett módon támogassa az alapítvány munkáját (pl. önkéntes munkával). Jelentkezni a szurikataalapitvany@gmail.com email címen, vagy a cikk végén található űrlap kitöltésével lehet.

Legyen Ön is a beszélgetőpartnerem!”

Szakmáry András | pszichológus | coach

Milyen problémák esetén javasoljuk a programot?

  • Veszteségfeldolgozás a diagnózist követő időszakban.
  • A gyermek különböző életszakaszaiban fellépő, a diabétesszel összefüggő problémák kezelésére (nem hajlandó a gyermek beadni saját magának az inzulinját; szégyenli társai előtt betegségét; válaszokat keres gyermeke arra, miért pont ő lett diabéteszes; esetleg csúfolják, kiközösítik társai a gyermeket diabétesze miatt; lázad a gyerek a diabéteszes szabályok ellen, azokat figyelmen kívül hagyja; barátság, párkapcsolat kialakítását gátolja diabétesze stb.).
  • Család életében a diabétesz felbukkanásával felborult harmónia helyreállítására, a családi kapcsolatok átrendeződésének támogatására, a családtagok közötti feszültségek rendezésére stb..
  • És minden olyan problémával, melyeket az élet hoz magával, és amihez a diabéteszes gyermeket nevelő családok pszichológusi segítséget szeretnének kapni.

Olyan családok vehetnek részt a programban…

  • amelyek jelentkeznek a programba,
  • részvételüket az alapítvány elfogadja a programba,
  • eltökéltek abban, hogy megoldást keressenek a diabétesszel kapcsolatos problémáikra,
  • vállalják, hogy korrekt visszajelzést adnak a program családjukra, problémájuk megoldására gyakorolt hatásáról,
  • vállalják, hogy segíteni, támogatni fogják a Szurikáta Alapítvány működését önkéntes munkájukkal.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!