Az SE 1. számú Gyermekklinika és a  Szurikáta Alapítvány által megálmodott DIABTANODA szélesre tárta kapuját minden óvodapedagógus, pedagógus, dadus néni és pedagógiai asszisztens előtt.

Várjuk mindazokat a pedagógusokat –  közülük is  különösen az SE 1. Számú Gyermekklinikán kezelt diabéteszes gyermeket fogadó oktatási, nevelési intézmények szakembereit,

• akiknek kérdéseik, kételyeik, félelmeik vannak a diabéteszes gyermekek közösségi fogadásával kapcsolatban,
  • akik szeretnének ismereteket szerezni a gyermekkori diabéteszről,
  • akik szeretnének felkészülni diabéteszes gyermekek fogadására,
  • akik szeretnék az eddigi,  szülői támogatással megszerzett tudásukat rendszerezni, elmélyíteni.
A törökbálinti Csupaszív Óvoda óvónénije életében először ad be inzulint  Fotó Dr. Tóth-Heyn Péter

A törökbálinti Csupaszív Óvoda óvónénije életében először ad be inzulint.
Fotó Dr. Tóth-Heyn Péter

Az első osztályunk “tanulói”  a  diabéteszes gyermekek iránti empátiáról és tenni akarásról tettek tanúbizonyságot. Emberségből és  a gyermekek iránti elkötelezettségből mindannyian jelesre vizsgáztak. A DIABTANODA bátorságpróbáján egy óvónéni életében először egy diabos nagylánynak sikeresen adta be pennel a déli  inzulinadagját. Gratulálunk Neki! Ugyanakkor köszönjük a nagylány bizalmát és, hogy megengedte az inzulinbeadást!

A kulcsi Százholdas Pagony Óvodától az alábbi levelet kaptuk, ami megerősítés volt számunkra, hogy a DIABTANODÁT érdemes és kell működtetni, mert a tudás, a megismerés az egyik útja a diabétesszel kapcsolatos  félelmet eloszlatásának és garancia a kis diabosaink minél jobb  közösségi ellátására. Íme a levél:
“Köszönjük, hogy kolléganőink számára a tegnapi alapos és gyakorlati tájékoztató megbeszélést megszervezték. Igyekszünk a helyi általános iskolát is beszervezni a programjukba.
További jó munkát kívánunk!
Üdvözlettel:
Az intézményünk dolgozói nevében: Baligáné Daróczi Erzsébet”
Köszönjük szépen a kedves szavakat a kulcsi óvoda dolgozóinak.

Óvodák, iskolák és a szülők  edukáció iránti igényét a szurikataalapitvany@gmail.com e-mailre vagy 06 30 66 49 749-es telefonszámra várjuk!

Kocsisné Gál Csilla Type1Mum:)

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!