Ma annyiranagyonszerencsések vagytok, hogy a héten még táboroztatunk, és nincs időm kifőzni a sok rizsát, a recept mellé, így in medias res ugorjunk is be gyorsan a fagyasztott (ofkórsz itt most sóska is csak a frigóban terem) sasek mellé a fazékba.

Hozzávalók (4 személyre)

• 2 doboz fagyasztott sóska (900 g)
• 2 evőkanál étolaj
• 250 g főzőtejszín
• Só, édesítő
• 1 kis doboz tejföl
• 4 evőkanál dw -50% liszt

Elkészítés

A fagyasztott sóskát olajon, kis lángon hagyjuk békében kiengedni. Sózzuk, édesítjük, majd felengedjük a főzőtejszínnel. (Nem, nem a mászóka tetejére!) Tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, és pici sóskát adunk hozzá (hőkiegyenlítés!). Undi cucc belehabarodik a “levesebe”. Megvárjuk míg felforr, ha kell, utóízesítjük.
Főtt burgonyával, főtt tojással tálaljuk.

Ch teljes mennyiségben: 123 g
Ch 1 adagban: 31 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!