Ülök az excel előtt, jobbról megjelenik szemem fénye. Vetek rá egy pillantást, mert a látvány nem járt hanghatással, és az ajtócsapkodás nélküli érkezés az mindig gyanús… Tutibitto’ akar valamit. Sündörög, pakolászik, és már támadásba is lendül.
– Anya, tudod mit főzzél nekem? – Levert a víz egyből, mert az ártatlannak tűnő kérdés után utoljára youtube-on talált színátmenetes lilatortát kellett sütnöm. Akkor még lelkes voltam és nagyon naiv, bedőltem egyből. Hogyne drágám, add a receptet, már csinálom is! – Milyen receptet? Ez csak egy videó. Szabadkezet kapsz. Úgy csinálod, ahogy akarod…
– Neeee. Nem érek most rá tortakísérletekre (határidős az excel), térjünk rá vissza novemberben.
– De Anya, még nem is mondtam, mit szeretnék.
– És ez maradjon is így.
– Tojáslevest.
– Hogy mit???
– Mondom, tojáslevest. De olyan igazi menzásat.
Na, az még pont belefér 2 sor között.
Hozzávalók (4 adag)
- 8 evőkanál étolaj
- 4 púpozott evőkanál dw -50% liszt
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 l víz
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 2 db leveskocka
- 6 db tojás
Elkészítés
Megkérjük az olajat húzzon a lábasba, és kezdjen forrongani. Akkor mehet bele a köménymag, és a dw liszt, aztán alaposan keverd el.
Ha a liszt felhabzott, húzd le a tűzről, és mehet hozzá a pirospaprika is. Villámban elkevered, és öntöd is felfele 2 dl (hideg) vízzel. Vársz 1 percet, addig nem kevered. Mondom NEM kevered, és még mindig nem toltad vissza a tűzre!
1 perc elteltével kézi habverővel simára kevered, és hozzáöntöd a többi vizet is.
Mehet vissza a tűzre, hozzá pedig a leveskocka, a só, és a bors. (Feleségül akár, bánom is én… )
Kövi 10 percben semmi dolog vele. (Kivéve, ha tízesen hagyod az indukcióst, mert akkor jöhet a buli után a takarítás…)
Tojásokat törd fel, és igény szerint hagyd egyben, vagy verd fel egy tálban.
A 10 perc leteltével folyamatos kavarás mellett óvatosan csurgasd bele a tojásokat. Főzd még 5 percig és már kész is.
Ch teljes mennyiségben: 44 g
Ch 1 adagban: 11 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Rizotto a la Panka
Rizs, kicsit másként, mint ahogy általában esszük. A gombás, parmezános rizottót tálalhatjuk vegetáriánus főételként vagy köretként.
Mákos linzer a la Panka
Mákkal, szénhidrátcsökkentett liszttel és diabetikus lekvárral készítve a linzer diétás finomság - akár szilveszterkor is fogyaszthatjuk!
Reszelt almás sütemény
Egy aduász sütemény, amelyhez mindig van otthon alapanyag, és amit szabadon turbózhatunk extra feltétekkel.
Kaya (malajziai kókusztojás lekvár) cukormentes karamellel
Gazdag és aromás lekvár, amely tökéletes pirítóshoz, de mehet a buggyantott tojás alá, locsolhatod szójaszósszal, keverheted joghurtba.
Csirkemell fűszeres őszibarack mártással
A csirkemellhez tálalt cukormentes barack kompót püré a kurkumától és a karamellizálódott hagymától lesz mennyei.
Sajtos sonkás tojásos tortilla
Ez a Panka-féle tortilla klassz alternatívája a fullos tojásos reggeliknek vagy akár a melegszendvics-vacsoráknak. Sok salátával tálaljuk!
Post-it alias gumisüti
A cukormentes gumisüti szuper vendégváró, ha diabéteszes gyermek érkezik hozzánk - akár halloween bulira.
Lecsós csirkemell
A nyár utóízeit varázsolja elénk ez az egyszerű főétel Gódor Pankától, amit akár a ránk fonnyadt zöldségekből is összedobhatunk.
Rakott kelkáposzta bulgurral
A diabéteszes diétában legtöbbször bulgurra cseréljük a rizst a rakott ételekben a lassabb felszívódás miatt. Rakott kelkáposzta Diab diéta a la Pankától.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!