Ülök az excel előtt, jobbról megjelenik szemem fénye. Vetek rá egy pillantást, mert a látvány nem járt hanghatással, és az ajtócsapkodás nélküli érkezés az mindig gyanús… Tutibitto’ akar valamit. Sündörög, pakolászik, és már támadásba is lendül.

– Anya, tudod mit főzzél nekem? – Levert a víz egyből, mert az ártatlannak tűnő kérdés után utoljára youtube-on talált színátmenetes lilatortát kellett sütnöm. Akkor még lelkes voltam és nagyon naiv, bedőltem egyből. Hogyne drágám, add a receptet, már csinálom is! – Milyen receptet? Ez csak egy videó. Szabadkezet kapsz. Úgy csinálod, ahogy akarod…
– Neeee. Nem érek most rá tortakísérletekre (határidős az excel), térjünk rá vissza novemberben.
– De Anya, még nem is mondtam, mit szeretnék.
– És ez maradjon is így.
– Tojáslevest.
– Hogy mit???
– Mondom, tojáslevest. De olyan igazi menzásat.

Na, az még pont belefér 2 sor között.

Hozzávalók (4 adag)

  • 8 evőkanál étolaj
  • 4 púpozott evőkanál dw -50% liszt
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 l víz
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 2 db leveskocka
  • 6 db tojás

Elkészítés

Megkérjük az olajat húzzon a lábasba, és kezdjen forrongani. Akkor mehet bele a köménymag, és a dw liszt, aztán alaposan keverd el.
Ha a liszt felhabzott, húzd le a tűzről, és mehet hozzá a pirospaprika is. Villámban elkevered, és öntöd is felfele 2 dl (hideg) vízzel. Vársz 1 percet, addig nem kevered. Mondom NEM kevered, és még mindig nem toltad vissza a tűzre!
1 perc elteltével kézi habverővel simára kevered, és hozzáöntöd a többi vizet is.
Mehet vissza a tűzre, hozzá pedig a leveskocka, a só, és a bors. (Feleségül akár, bánom is én… )
Kövi 10 percben semmi dolog vele. (Kivéve, ha tízesen hagyod az indukcióst, mert akkor jöhet a buli után a takarítás…)
Tojásokat törd fel, és igény szerint hagyd egyben, vagy verd fel egy tálban.
A 10 perc leteltével folyamatos kavarás mellett óvatosan csurgasd bele a tojásokat. Főzd még 5 percig és már kész is.

Ch teljes mennyiségben: 44 g
Ch 1 adagban: 11 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!