Őszi tanévkezdő diabTanoda – 2016. 09. 28. (szerda)

Itt van az ősz, itt van újra …  és indul  a diabTanoda őszi nagy tanévkezdő képzésére az I.  számú Gyermekklinikán (Budapest, VIII. ker. Bókay János utca 53.). Segíts felkészülni  a pedagógusotoknak a diabétesz bölcsis, óvis és iskolás gyermekek fogadására.

iskolas-szinezo-047

Ha diabéteszes gyermeked most ősztől lesz óvodás, kisiskolás, felsőbe megy vagy gimis lesz és szeretnéd, hogy pedagógusai részt vegyenek a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért és az SE 1. számú Gyermekklinika diabTanodájának ingyenes* elméleti és gyakorlati képzésén 2016. szeptember 28-án, (szerda 10.00-15.00 óráig), jelezzed a diabTanoda@gmail.com e-mail címen.

Osszátok meg a hírt, hogy minden érintetthez eljusson a diabTanoda őszi szemeszterének híre.

1. A képzés időtartama: kb. 5 óra
  2. Képzés ideje: tanév során folyamatosan, min. évi 4 alkalommal (szeptember, december, február, május) indított csoportok, kezdés időpontja: hétköznap, 10.00 óra
  3. Helyszíne: SE 1. számú Gyermekklinika Diabetes Osztály (Budapest, VIII. kerület Bókay János utca 53.)
  4. Költsége: ingyenes képzés*(állami intézmények dolgozóinak)
  5. Kik jelentkezhetnek: bölcsődei, óvodai dolgozók, pedagógusok, intézmények, illetve szülők, akik szeretnék, ha diabéteszük gyermekük nevelői részt vennének a képzésen
  6. Egy-egy képzésre korlátozott számban tudunk jelentkezőket fogadni, ezért azoknak a pedagógusoknak biztosítunk elsőbbséget, akik közvetlenül diabéteszes – azokon belül is az I. számú Gyermekklinikán – kezelt gyermek kisgyermeknevelői, pedagógusai.
  7. Jelentkezés módja: diabTanoda@gmail.com címen  (kapcsolattartó nevének, elérhetőségének, részt venni kívánók számának, nevük és intézményük megnevezésével)
  8. A diabéteszes gyermeket ellátó intézmény ( I. vagy II. számú Gyermekklinika, Heim Pál Kórház, Bethesda, stb.) megnevezésével.
  9. További információ: 06 30 606 34 05
Kedves Pedagógusok! Kedves Intézményvezetők!

A diabéteszes gyermekek ellátásához szükséges minden információval a gyermek szülei rendelkeznek, kérdezzék, konzultáljanak minél többet velük és magával a gyermekkel is. A Tőlük kapott információk birtokában el fogják tudni látni a gondjaikra bízott diabéteszes gyermeket.

Képzésünk nem a szülőkkel való konzultáció helyettesítésére, hanem annak kiegészítésére, szakemberek általi megerősítésére és az így megszerzett ismeretek rendszerezésére, elmélyítésére szolgál. Az ismeretek nyújtásával szeretnénk eloszlatni néhány, a gyermekkori diabétesszel kapcsolatos tévhitet, alaptalan félelmet és bizonyos jártasságok megszerzéséhez, mint például a vércukormérés segítséget nyújtani.

Kocsisné Gál Csilla

Kapcsolat:

• e-mail: diabTanoda@gmail.com
  • Tel: 06 30 606 34 05

*Nem állami intézmények esetén kérjük, hogy – külön egyeztetés szerint – a résztvevő személyek számától függően támogassák a diabTanoda működését.

OKTATÓINK
tóth-heyn
Dr. Tóth-Heyn Péter
Luczay_Andrea