Így ápold a diabos koronást!

Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna előadása a Szurikáta Családi Nap – másképp 2020. rendezvénysorozat részeként hangzott el.

COVID 19 és a diabéteszes gyermekek

Dr. Körner Anna cikkében azt a kérdést járja körül, hogy kell-e különösen féltenünk a járványtól az 1-es típusú diabéteszben szenvedő gyermekeinket?

Amit diabéteszesként az immunrendszerünkről tudni kell

A koronavírus fenyegetést jelent a diabétesszel élőkre is, ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy a diabétesz milyen hatással van az immunrendszerre.

Gyakorlati ajánlás felnőtt diabéteszeseknek járvány idején

A koronavírus, hogyha komolyabb tünetekkel jár (láz, izomfájdalmak, köhögés, torokfájdalom), akkor bármely más lázas betegséghez hasonlóan jelentős vércukor emelkedést okozhat.

Információk a JDRF-től – Koronavírus 1-es típusú diabétesz esetén

A JDRF jótanácsai diabéteszeseknek. Ne pánikoljunk! Mossunk kezet. Legyünk képben azzal, mivel jár betegnek lenni 1-es típusú diabéteszesként!

Koronavírus fertőzés és a diabétesz

Azoknak az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeknek és felnőtteknek, akiknek sikerül megfelelő kontroll alatt tartaniuk a vércukor szintjüket, azoknak semmivel sincs nagyobb esélyük elkapni egy vírusbetegséget.

Közétkeztetés – otthonról vitt melegétel

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos állásfoglalása az oktatási, nevelési intézményekben a diabéteszes gyerekek étkezésének megoldásáról, az étkezés feltételeiről abban az esetben, ha a gyermek étkezését a szülő biztosítja.

Mennyire kell félnünk a koronavírus fertőzéstől?

Dr. Körner Anna gyermekdiabetológus első összefoglalója a koronavírus-járványról és a diabéteszesek érintettségéről 2020. márciusából.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!