Edison100 kezdeményezés – Az Egészség kategóriában nyertes  Szurikáta Foglalkozásról számol be a Forbes.hu – 2020. 08.26.

Másodszor díjazták az ország innovatív gyerekprogramjait, Barabási közben kihívást hirdetett


Család.hu-n megjelent cikk a Szurikáta Alapítvány segítő tevékenységéről és az 1-es típusú diabétesz korai felismerését támogató kampányairól>>>https://csalad.hu/csaladban-elni/cukorbeteg-a-gyermek-ijeszto-de-van-segitseg


Szurikáta Diab-Pszicho Konferencia – teljes sajtóanyag>>>>Kamasz-kór

Szurikáta Diab-Pszicho konferencia, 2020. február 29.

Kamasznak lenni, valljuk be, nem egyszerű baleset, pláne ha a korosztályos problémák mellé, egészségügyi gondok is társulnak. Egy betegség alakulására hatással van a pszichés állapot, amivel a gyermekek környezetének tisztában kell lennie. Hogyan válhat egy közösség támogatóvá, hogy a kamaszok elfogadják magukat és egymást? A Szurikáta Alapítvány úttörő, az 1- es típusú diabétesz lelki, pszichés oldalával foglalkozó rendezvényén pszichológusok, coachok és motivációs előadók két szekcióban érzékenyítik az érintett gyerekeket, illetve a szülőket, a pedagógusokat és a diabétesz ellátásban dolgozó orvosokat, ápolókat a korosztály és az állapot nehézségeivel kapcsolatban.

Pszichológia, a mumus

A nyugati orvoslás kritikájaként gyakran elhangzik, hogy tüneteket kezel, és a kiváltó okokat nem tárja fel, legyen az egy pszichés megpróbáltatás, táplálkozási problémák vagy egyéb környezeti tényezők. Az egyes típusú diabétesszel élők (akiknek egy autoimmun folyamat következtében nem termel elég inzulint a hasnyálmirigyük, és így külső inzulinadásra szorulnak) azonban nem tehetik meg, hogy nem foglalkoznak a fentiekkel.

A diabétesz kezelésével kapcsolatban hagyományosan három “komponensre” szoktak hivatkozni, azonban Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány – a diabéteszes gyermekekért elnöke ezt a rendszert kiegészíti egy negyedik elemmel. A diéta tartása, a megfelelő inzulinkezelés és a rendszeres mozgás mellé meggyőződése szerint negyedik alappillérként a pszichét is számba kell venni, hiszen míg a stressz és a szorongás emeli, a jó kedv és a kiegyensúlyozottság jobban menedzselhetővé teszi a vércukorszintet.

A cikk folytatása itt érhető el>>>Kamasz-kór

Illusztráció Baracsi Gabi


Legutóbbi médiamegjelenések:

2020.01.28. MedTech>>>Történetek

A cikk elérhető magyarul>>>ITT

2020.01.25. MTV1>>>> Ma reggel című műsora

Az inzulinpumpa és a szöveti cukor mérésére szolgáló szenzor a lehető legjobb kezelési mód az 1-es típusú diabétesszel élők számára – mondta a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért kuratóriumi elnöke szombaton az M1-en. Kocsisné Gál Csilla felidézte, hogy január elseje óta a gyerekek és a nappali tagozatos tanulók 98, a felnőttek 80 százalékos támogatással juthatnak hozzá ezekhez az eszközökhöz.

Az állami támogatás nélkül 10-11 ezer forintos, a szöveti cukor mérésére szolgáló szenzor hat napig mér, kétévente pedig venni kell egy 200 ezer forintos készüléket ahhoz, hogy a mért adatokat továbbítani tudja az inzulinpumpára vagy az okostelefonra. Az inzulinpumpához kapcsolódó infúziós szerelék – amelyen át az inzulin a tartályból a szervezetbe jut – további évi 100 ezer forint kiadást jelentett a családoknak” – mondta.

Hangsúlyozta, hogy ezek az eszközök biztonságot nyújtanak a gyermek gondozásában, megszabadítja a szülőket a folyamatos figyelés kényszere okozta stressztől, és a gyerekek is könnyen megszokják, hamar megtanulják kezelni.


2020.01.18. A Szurikáta Alapítvány és az SE 1. számú Gyermekklinika által tartott Szenzor edukációs nap legfontosabb médiamegjelenései

A rendezvény célja az volt, hogy a társadalombiztosítási támogatások körébe vont CGM vagy folyamatos glükózszenzorok támogatásáról, a szenzorok igénylési módjáról, feltételeiről és a szenzorok működéséről , valamint szakszerű használatáról az 1-es típusú diabéteszben edukációt biztosítson az érintettek számára– emelte ki Kocsisné Gál Csilla a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért vezetője.

A szakmai napon az előadóterem zsúfolásig megtelt az érintett gyerekekkel és szüleikkel, illetve a felnőtt 1-es típusú diabéteszesekkel. Összesen több mint 300 fő vett részt a rendezvényen és az előadások után minden, a témával kapcsolatos kérdésére a szakemberektől választ kaphatott.

Semmelweis Egyetem weblapján>>>Cukorbetegeknek tartottak edukációs napot …

Csalad.hu>>>Legkorszerűbb ellátások diabéteszeseknek

M1 Híradó>>>Novák Katalin: a kormány célja 1-es típusú diabétesszel élők támogatása

Hír Tv>>>Szenzor edukációs nap

Család20>>>Szenzor edukációs nap


 

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!