SOK KICSI 1%, SOKRA MEGY.
SOK KICSI SZURIKÁTÁT TUD SEGÍTENI!

Ne felejtsd el az e-SZJA bevallásod elfogadásánál az adó 1%-odat felajánlani. A Szurikáta Alapítvány várja a Te támogatásodat is 2021. május 20-ig.

HA VAN ÜGYFÉLKAPUD

  • Ha van ügyfélkapud, akkor az adóbevallástól függetlenül vagy az adóbevallás elfogadásakor (eSZJA felület)  is tudsz az 1%-ról rendelkezni május 20-ig. Akár ITT és MOST >>>NYILATKOZOM

HA NINCS ÜGYFÉLKAPUD

  • Ha nincs ügyfélkapud, akkor az 1%-os nyomtatványt a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért  adószámával: 18524710-1-13 kell ellátni, egy borítékba tenni. Itt te tudod tölteni a nyomtatványt >>> 1% nyomtatványa

– vagy személyesen leadni egy NAV kirendeltségen

– vagy postázni a számukra

Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV)
1373 Budapest, Pf. 561.


Mire fordítjuk az 1%-odat?

Arra, hogy minél több családhoz eljuttassuk az 1-es típusú diabétesz tüneteiről szóló információkat.

Miért fontos ez? 

Azért, mert a szülők és általában az emberek csak a felnőtteket érintő cukorbetegségről hallottak és úgy gondolják, hogy a gyerekek, azok, akik egészségesen táplálkoznak, nincs túlsúlyuk és rendszeresen sportolnak, nem lehetnek érintettek.

De van egy másik típusa a diabétesznek, ez az 1-es típusú vagy gyermekkori cukorbetegség, ami döntően általános iskolás korban alakul ki a gyermekeknél, de egészen pici babáknál vagy felnőtteknél is megjelenhet. A betegség tünetei nem ijesztik meg a szülőket és nem sarkallják őket gyors cselekvésre, ha nem ismerik, hogy a tünetek: sokat kezd inni, sokat kezd pisilni, fáradt, fogy és újra bepisil, egy azonnali orvoshoz fordulást és kórházi kezelést igénylő betegség.

  • A szülők figyelmét felhívjuk a figyelmét az orvosi rendelőkbe, iskolákba, óvodákba kihelyezett plakátjainkkal.
  • A házi gyermekorvosoknak segítünk a diabétesz korai felismerésében
  • A diabétesz oktatásunkon elmagyarázzuk a jelek felismerését a pedagógusoknak.
  • Az érzékenyítő foglalkozásunkon óvodás, iskolás gyerekeket ismertetünk meg a tünetek felismerésével

Tudj meg Te is többet az 1-es típusú diabéteszről és arról, mit kell tenned, ha a jeleket tapasztalod gyermekeden >>>1-es típusú cukorbetegség

Ismerd meg Emma történetét! Ő volt az 1. gyerek, akinek a diabéteszdiagnózisában a plakátunk segített>>> Emma 


Legyél a rendszeres támogatónk!

Még több információért és bankkártyás havi rendszeres vagy egyszeri adományozásért katt ide>>>ÉRDEKLŐDÖM

Ha egy gyermek váratlanul és egész életére beteggé válik… Ha a betegsége miatt nem veszi fel őt az óvoda, iskola, pedig teljesen alkalmas rá…

Ugye jó, ha van valaki, aki tud segíteni ilyenkor?
Támogasd rendszeres adományoddal, hogy mindig ott lehessünk, ahol egy diabéteszes gyereknek szüksége van ránk!

Rendszeres, havi 1000 Ft vagy 2000 Ft támogatásod óriási segítséget jelentene abban, hogy 

  • minden héten ott lehessünk a frissen diagnosztizált gyermekek mellett,
  • minden diabéteszes gyermek is a tehetségének és érdeklődési körének megfelelően, szabadon  választhasson óvodát vagy iskolát magának, mint nem diabéteszes társaik és ne az alapján kelljen döntenie, hogy hol nem utasítják el őt a diabétesze miatt.

Nem vagytok egyedül!

A betegség megjelenése minden család számára nagy megrázkódtatást és fájdalmat okoz. Ebben a nehéz élethelyzetben alapítványunk vezetőjeként személyesen látogatom meg a frissen diagnosztizált diabéteszes gyermekeket és szüleiket az SE 1. számú Gyermekklinikán, a más kórházakban diagnosztizáltakkal telefonon tartom a kapcsolatot. Minden héten ott vagyok, ha esik, ha fúj, mert a kórházban ott várnak azok a családok, akiknek éppen akkor omlott össze az addigi életük.

Segítség a vonal végén, hívj fel!

A diabéteszessé váló gyermekek élete a kórházból kilépve sem válik felhőtlenné, mert sokszor támogatás és tolerancia helyett érthetetlen módon elutasításra, közönyre vagy akár megszégyenítésre is számíthatnak. Jelentős azon gyermekeknek a száma is, akik közösségi  tartózkodását az intézményük – törvénytelenül – korlátozza vagy egy új, befogadó intézményt kell találniuk, ahol a pedagógusok felvállalják a gyermek diabéteszének ellátását, vagy legalább a – magát önállóan ellátó – gyerek felügyeletét. Információval, jogi segítségnyújtással, ügyintézéssel és a befogadó intézmény megtalálásával támogatom azokat a családokat, akiknek gyermekét diabétesze miatt hátrány, jogsérelem éri.

diabTanoda

Segíti alapítványunk azokat az intézményeket, akik tudni szeretnék, mi a feladatuk és hogyan tudnák azt mind a gyermek, mind pedig az intézmény számára megnyugtató módon megoldani. Érintettként tudjuk, hogy az első hallásra félelmetesnek tűnő dolog, a diabétesz egyszerűen megtanulható és semmi gond nem lesz a diabéteszes gyermekkel az óvodában, iskolában, de erről az intézmények vezetőit, pedagógusait és fenntartóit is meg kell győzzük. Ezért rendszeres és bármelyik pedagógus által igénybe vehető oktatással, előadással segíti alapítványunk az óvodákat és az iskolákat.

Bankkártyás havi rendszeres vagy egyszeri adományozásért katt ide>>>Adományozok


Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!