Diabéteszes gyerekek tanévkezdését megkönnyítő nyomtatványok

Felkészülés a tanévkezdésre diabéteszes gyermekkel 2. rész – Intézményvezetőnek szóló kérvények + letölthető szurikátás órarend

Felkészülés a tanévkezdésre I. – Diabéteszes gyermek ellátása a köznevelési törvény szerint

Felkészülés a tanévkezdésre 1. rész – Diabéteszes gyermek óvodai, iskolai speciális ellátási előírásai a köznevelési törvényben

Mesekönyv frissen diagnosztizált gyerekeknek

A családoknak szóló könyv kettő az egyben: Deliága Éva pszichológiai útmutatója gyakorlati tippeket ad a diabétesz diagnózisának feldolgozásához. Lovász Hajnalka meséjén keresztül pedig megismerhetjük, hogyan éli meg egy gyermek, hogy cukorbeteg lett.

Megelőzhető-e az 1-es típusú diabétesz?

Sokunkban felmerül a kérdés, amikor gyermekünket 1-es típusú diabétesszel diagnosztizálják, hogy megelőzhető lett volna a cukorbetegség? Dr. Körner Anna cikke ezt a témát járja körül.

A diabétesz kialakulásának okai és szakaszai

Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna cikkében leírja azt az autoimmun folyamatot, mely során elpusztultak a hasnyálmirigy Langerhans-szigeteinek béta-sejtjei, az inzulin termeléséért felelős sejtek, ezzel kialakul a diabétesz mellitusz.

Diabétesz Tanoda pedagógusképzés

A Bókay Gyermekklinika szakembereivel közösen tartott pedagógusképzés a cukorbeteg gyermekek óvodai és iskolai fogadására készít fel.

Szurikáta Gyermekfoglalkozás

Élményterápiás, érzékenyítő programunk keretében diabéteszes gyermekek óvodai csoportját és iskolai osztályát látogatjuk meg.

Nem vagytok egyedül! Kórházlátogató program

Várjuk a frissen diagnosztizált cukorbeteg gyermekek és szüleik hívását, emailjét, hogy válaszoljunk a kérdéseikre és vigaszt adjunk. A Semmelweis Egyetem I. Sz. és II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára pedig személyesen is ellátogatunk a kórházi napok alatt.

Pszichológiai bevezető a diabétesz világához

Deliága Éva előadását ajánljuk mindazoknak, akinek a környezetében 1-es típusú diabétesszel élő gyermek él, és mindazoknak a családoknak, ahol a diagnózis óta kevesebb, mint egy év telt el.

Alapfogalmak

Az 1-es típusú diabétesz diagnózisakor a kórházban átadott tetemes ismeretanyag, illetve a cukorbeteg gyermek óvodai, iskolai fogadásakor kapott sok-sok információ eleinte homályosan kavarog mind a szülők, mind a pedagógusok fejében. Íme egy lista az alapfogalmakról!

Vércukorértékek – Mi számít jó értéknek? Mi számít magasnak?

Tudod, hogy mi a normál vércukorérték? Hogy 11,1 mmol/l fölött diabéteszről beszélünk? Hogy hipónál, azaz alacsony vércukornál gyorsan felszívódó szénhidrátot kell fogyasztani?

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!