Az 1-es típusú diabéteszt pszichológiai oldalról megközelítő rendezvény

Szánjunk egy napot az évből arra, hogy a diabétesz “lelki” oldalát is feltárhassuk, és a régóta gyűjtögetett kérdéseinkre, kételyeinkre válaszokat kereshessünk elismert szakemberek segítségével!

Szeretnénk folytatni a koronavírus-járvány előtti három év hagyományait, és amint a járványhelyzet újra engedi, ismét megrendezzük a Szurikáta Diab-Pszicho Konferenciát a diabéteszes gyermekek és szüleik részére.

Időpont

Szervezés alatt

Helyszín

Szervezés alatt

Kiket várunk?

9 éves kor feletti diabéteszes kamaszokat, fiatal felnőtteket, valamint cukorbeteg gyermeket nevelő szülőket, nagyszülőket várunk a rendezvényre.

Program

Felnőtt szekció

  • Pszichológusok, coachok és motivációs trénerek előadásai
  • Az elmúlt évek témái a teljesség igénye nélkül: a diagnózis feldolgozása, a kamaszkor nehézségei, a diabétesz felvállalása, az iskolai bántalmazás, online jelenlét problémái, önismereti kérdések, a mesék gyógyító ereje, párkapcsolati konfliktusok, szülő-kamasz kommunikáció
  • Film-, illetve könyvbemutatók

Gyermek szekció

  • Két korosztály (9-12 évesek és felsősök-gimisek) külön egy-egy gyermekdiabetológus “pót osztályfőnökkel” tölti a napot
  • Amire számíthattok: kreatív és motivációs foglalkozások, a mindennapi sérelmek kibeszélése

A programról mondták

Támogatóink

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!