1%-ot ADOMÁNYOZOK

SOK KICSI 1%, SOKRA MEGY.
SOK KICSI SZURIKÁTÁT TUD SEGÍTENI!

Ne felejtsd el az e-SZJA bevallásod elfogadásánál az adó 1%-odat felajánlani. A Szurikáta Alapítvány várja a Te támogatásodat is.
Szánj rá, kérlek az életedből kis időt, mert egy-egy felajánló 4500-5500 Ft összegű 1%-a a Szurikáta Alapítvány számára nagyon nagy összeg!

HA RENDELKEZEL ÜGYFÉLKAPUVAL

• Ha van ügyfélkapud, akkor az adóbevallástól függetlenül is tudsz az 1%-ról rendelkezni május 20-ig, itt>>>NYILATKOZOM
  • Ha van ügyfélkapud és a NAV készíti el az adóbevallásodat, akkor lépj be az e-SZJA felületére az 1% felajánlásáért itt>>> NYILATKOZOM

HA NINCS ÜGYFÉLKAPUD

• Ha nincs ügyfélkapud, akkor az 1%-os nyomtatványt a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért  adószámával: 18524710-1-13 kell ellátni, egy borítékba tenni, és

– vagy személyesen leadni egy NAV kirendeltségen

– vagy postázni a számukra

Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV)
1373 Budapest, Pf. 561.

Itt tudod letölteni leadandó vagy postázandó  1%-os nyilatkozatot>>>Szurikáta nyomtatvány

Köszönjük, hogy Te is az 1-es típusú diabéteszes gyerekeket támogatod adód 1%-ával!

Mire fordítjuk az 1%-odat?

Arra, hogy minél több családhoz eljuttassuk az 1-es típusú diabétesz tüneteiről szóló információkat.

Miért fontos ez?

Azért, mert a szülők és általában az emberek csak a felnőtteket érintő cukorbetegségről hallottak és úgy gondolják, hogy a gyerekek, azok, akik egészségesen táplálkoznak, nincs túlsúlyuk és rendszeresen sportolnak, nem lehetnek érintettek.

De van egy másik típusa a diabétesznek, ez az 1-es típusú vagy gyermekkori cukorbetegség, ami döntően általános iskolás korban alakul ki a gyermekeknél, de egészen pici babáknál vagy felnőtteknél is megjelenhet. A betegség tünetei nem ijesztik meg a szülőket és nem sarkallják őket gyors cselekvésre, ha nem ismerik, hogy a tünetek: sokat kezd inni, sokat kezd pisilni, fáradt, fogy és újra bepisil, egy azonnali orvoshoz fordulást és kórházi kezelést igénylő betegség.

Mi erre hívjuk fel a szülők figyelmét

• orvosi rendelőkbe, iskolákba, óvodákba kihelyezett plakátjainkkal
  • diabétesz oktatásunkon elmagyarázzuk a jelek felismerését a pedagógusoknak
  • érzékenyítő foglalkozásunkon óvodás, iskolás gyerekeket ismertetünk meg a tünetek felismerésével