Zenét hallgatsz? Nem, vércukrot mérek!

non-invazív vércukormérő
NON-INVASÍV, fájdalom nélküli vércukormérés fülklipszes vércukormérővel

NON-INVASÍV, egy újabb orvosi kifejezés, melyet cukorbetegek milliói fognak önként és dalolva megtanulni, hangoztatni, melyre diabéteszes gyermekek százezreinek szülei lélegezhetnek fel, nem kell gyermeküknek naponta többször fájdalmat okozni legalább a vércukormérés miatt.

Mit is jelent ez a kifejezés pontosan? „A non-invasív gyógyító eljárás során nincs szükség sebek ejtésére, a kívánt hatást TŰSZÚRÁSOK”, műtéti feltárás és az ezekkel járó kellemetlenségek nélkül érhető el. „ (Forrás Egészségtudományi fogalomtár)

Az  izraeli Integrity cég egyik társalapítója, Dr. David Fréger cukorbeteg volt, aki úgy, mint több millió cukorbeteg társa szenvedett a napi többszöri, fájdalmat okozó vércukormérés miatt. Két kollégájával, Avner Gal-lal és David Malka-val új, innovatív és főleg fájdalommentes megoldást szerettek volna találni a problémára.

Az elmúlt évek intenzív kutatással teltek, így született meg a cég Integrity elnevezésű, saját fejlesztésű, szabadalmaztatott új megközelítése a vércukormérés terén, melynek során ultrahang segítségével történő mérések, illetve az elektromágneses és hőmérsékleti mérések eredményét egy egyedi, általuk kifejlesztett algoritmus dolgozza fel.
A mérés „helyszíne” az emberi fül cimpája, a mérési idő kb. 1 perc. A fülklipsz vezetéken juttatja el a mért adatokat egy mobiltelefonra emlékeztető szerkezethez, mely nem csak kijelzi, hanem igény szerint (látási problémák, stb.) hangosan közli is a mért eredményt. Egy szerkezethez 3 fülklipsz csatlakoztatható. A fülklipszekbe mérésenkén

non-invasív vércukormérő

t nem kell külön érzékelő tesztcsíkot, stb. behelyezni, így olcsóbbá válik a vércukormérés.

Az új non-invazív vércukorszint önellenőrző készüléket az időközben elhunyt Dr. David Fréger tiszteletére és emlékére Gluco Track DF-F-nek nevezték el.

A termék 2013-ban CE, vagyis európai forgalomba hozatali engedélyt kapott. Tömeggyártása folyik, Európában, Ázsiában, stb. kereskedelmi partnerei vannak.

Vajon nálunk miért nem forgalmazza egyetlen cég sem?

Kocsisné Gál Csilla Type1Mum:)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.