Veronika játék inzulinpumpája

Amikor a doktornőnk megmondta, hogy Veronikának pumpára van szüksége, és kezdjem el erről őt is meggyőzni, első gondolatom az volt, hogy alkossunk egy játékpumpát az egyik babának.
Játék inzulinpumpa Dettitől

Adott volt egy baba, nem épp mai darab, még 1982-ben kaptam az NDK-ból.
Veronika választotta ki a papírt, a fonalat, ő vágta ki a színes papírkorongokat is. Egy kis dobozka tetejére ráragasztotta őket, ezek lettek a “gombok”. A dobozkában hengerré ragasztott papírból van az inzulintartály, rácelluxoztunk egy fonalat, a fonal másik végére rácsomóztam egy csavaros nyaklánckapcsot. A kapocs másik végére szintén kis fonaldarabka került, ezt rácelluxoztam a baba hasára, mintha a bőre alól jönne ki.
A szétcsavarozható kapocs azt szimbolizálja, hogy fürdésnél vagy szükség esetén le lehet (kell) csatlakoztatni a csövet a testéről.

Persze lehetett volna sokkal élethűbbre, aprólékosabban elkészíteni, de az volt a cél, hogy minél hamarabb kész legyen, és Veronika minél hamarabb elkezdjen vele játszani, amíg tart a lelkesedése. Be is vált 🙂
Ötlet és megvalósítás: Szűcsné Hulyák Detti
Szeretnétek többet tudni a pumpa kis tulajdonosáról? Olvassátok el Veronika történetét itt.