ADOMÁNYOZOK

Csatlakozz Te is rendszeres adományoddal a Szurikáta Támogatói Kolóniához  vagyis az SZTK-hoz!

Célunk, hogy munkánk támogatására 100 rendszeres adományozót gyűjtsünk. Ha sikerül adományozóinktól havonta átlagosan 2500 Ft adományt gyűjtenünk, akkor segítő szolgáltatásainkat fenntarthatjuk,  fejleszthetjük.

57127144 - big set of 100 casually dressed flat cartoon people. isolated on white background.

A Szurikáta Támogatói Kolónia vagyis az SZTK tagja lehetsz, ha legalább 2500 Ft-tal és legalább egy éven keresztül támogatod alapítványunkat! Hogyan?

•  Támogass online, egyszerűen, kényelmesen, csupán a bankkártyád segítségével! Az OTP biztonságos fizető rendszerén keresztül csak pár kattintás, és máris eljut hozzánk rendszeres adományod és máris a Szurikáta Támogatói Kolónia tagjává váltál! Ezt a rendszert itt érheted el >>>
  • Ha nincs bankkártyád, de rendszeresen szeretnél utalni nekünk, akkor ehhez ezekre az adatokra lesz szükséged: Szurikáta Alapítvány bankszámlaszáma: OTP Bank 11710088-20002963

Mire szeretnénk használni ezt a pénzt? Itt megtudhatod>>>

• Szeretnénk, ha több mint 3 éve önkéntesen dolgozó munkatársainknak fizethetnénk munkájukért, hogy segítő programjaink fennmaradhassanak. A Szurikáta Alapítvány által a frissen diagnosztizált gyermekek és családjaik számára  biztosított  “elsősegélynyújtó” szolgáltatások, az óvodai, iskolai gondok esetén a családok segítése, jogi segítségnyújtás és mediálás az intézmények, hatóságok és a családok között, a honlapon megjelenő cikkek, hírek  megszületése és folyamatos közzététele , stb. mind mind  önkéntes munkára épülnek.
  • Az SE 1. számú Gyermekklinikán a Nem vagytok egyedül… ingyenes program keretében, minden héten 2-4 frissen diagnosztizált gyermek családját látogatjuk meg és segítjük őket a diabéteszes élet legnehezebb, kezdeti időszakában lelki támogatással, tapasztalattal és mindazzal, amit a családok kérnek tőlünk. Tesszük ezt ingyenesen és heti rendszerességgel, mert sajnos minden héten van több, éppen akkor  diabétesszé váló gyerek vagy fiatal. A klinikán kívüli és határon túli családoknak telefonon, e-mailben nyújtunk segítséget. 2017-ben sem hagyjuk magukra  a családokat fájdalmukkal, kétségbeesésükkel.
  •  Szeretnénk még több óvodás és iskoláskorú diabéteszes gyermek beilleszkedését támogatni a Segítség a vonal végén. Hívj fel! ingyenes program keretében. Mi szülők tudjuk, hogy ez az első hallásra félelmetesnek tűnő dolog egyszerűen megtanulható és semmi gond nem lesz a diabéteszes gyermekkel az óvodában, iskolában, de erről az intézmények vezetőit, fenntartóit is meg kell győzzük.  Ezért segítünk rendszeresen 2017-ben is az óvodai, iskolai problémás ügyek elintézésében.
  •  Az  adományoknak köszönhetően a frissen diagnosztizáltakat segítő “Nem vagytok egyedül…” és az óvodai, iskolai problémák megoldásában támogató “Segítség a vonal végén… Hívj fel!” programjaink a jövőben is fenn tudnak maradni és a nap 24 órájában elérhetőek lehetnek a diabéteszes gyermekek családjai számára. Lehet, hogy holnap Neked lesz szükséged arra:
    • hogy valakit felhívhass és biztos információt tudhass meg arról, milyen jogai vannak diabéteszes gyermekednek az óvodában, iskolában?
    • hogy egy befogadó óvodát, iskolát találjunk lakóhelyed közelében.
    • hogy segítsünk abban, hogyan lehet meggyőzni óvodádat, iskoládat abban, hogy a diabéteszes gyermekek “semmilyen veszélyt” és “kockázatot” nem hordoznak, segítésük könnyen megtanulható.
    • hogy elbeszélgessünk arról, hogyan milyen lesz az élet diabétesszel a családotoknak.
    • hogy gyermeketek krónikus betegsége miatti “gyászon”, lelki fájdalmatokon enyhíthessünk.
  • Rendszeres támogatásotok óriási segítséget jelentene abban, hogy  minden diabéteszes gyermek is ugyanolyan egyszerűen, tehetségének és érdeklődési körének megfelelően, szabadon  választhasson oktatási, nevelési intézményt magának, mint nem diabéteszes társaik és ne az alapján kelljen döntenie, hogy hol nem utasítják el őt a diabétesze miatt.

Ehhez kérjük a támogatásotokat!

3 millió forintra vagy 100 rendszeres támogatóra van szükségünk.

Legyél te az egyikük, hogy a Szurikáta Alapítvány szolgáltatásai fennmaradhassanak 2017-ben!

A Szurikáta Támogatói Kolónia (SZTK) tagjaként mi is szeretnénk adni Neked!

• Diabéteszes gyermek vagy szülő vagy? Rendszeresen beszámolunk Neked arról, hogy adományodat mire fordítottuk. Várunk rendezvényeinken, melyre személyes meghívót kapsz. Ingyenesen tartunk Szurikáta Foglalkozást a diabéteszes óvodás vagy iskolás gyermeked csoportjában vagy osztályában (csak a foglalkozásvezető utazási költségét kell állnotok).
  • Nem vagy érintett, de támogatni szeretnéd ügyünket, törekvéseinket, akkor rendszeresen beszámolunk Neked arról, hogy adományodat mire fordítottuk, hány családnak tudtunk az adott időszakban közvetlen segítséget nyújtani. Rendezvényeinkre szeretettel meghívunk, ahol  megismerkedhetsz a támogatott családokkal.
  • Szurikáta Támogatói Kolónia kártyát küldünk a Számodra, amit ha megpillantasz a kártyáid között, azzal a jóleső érzéssel tölt majd el  Téged, hogy támogatásod minden nap segít egy diabéteszes gyermeknek szebb és teljesebb életet élni.

Köszönjük támogatásod!

EGYSZERI ADOMÁNYOZÁS

Adományoddal továbbá még több óvodával, iskolával és önkormányzattal tudjuk felvenni a kapcsolatot, akiket segíthetünk munkájukban, hiszen hidat építünk köztük és a családok között, közvetítünk, mediálunk.

Ez rengeteg munka, de sokat elvégeztünk már belőle.

42826724 - we can help bubble with clip hanging on the line with blue background.

Támogasd alapítványunkat, hogy minél több családot tudjunk segíteni a diabétesz korai felismerésében, a diagnózis utáni élethelyzetben.

Szeretnénk, ha minél kevesebb gyermek jutna el a diabéteszes kóma életveszélyes állapotába, minél többen kerülnének időben kórházba, kapnák meg a szükséges ellátást.

Adományoddal tovább folytathatjuk ezt, és segítségére leszünk a családoknak, az óvodáknak, iskoláknak, hogy a diabéteszes gyermekek is hasonlóan teljes életet élhessenek, mint egészséges társaik.

• Támogass online, egyszerűen, kényelmesen, csupán a bankkártyád segítségével! Az OTP biztonságos fizető rendszerén keresztül csak pár kattintás, és máris eljut hozzánk adományod! Ezt a rendszert itt érheted el >>>
  • Ha nincs bankkártyád, de szeretnél utalni nekünk, akkor ehhez ezekre az adatokra lesz szükséged: Szurikáta Alapítvány bankszámlaszáma: OTP Bank 11710088-20002963.
  • Ha egyszeri adományodat más módon szeretnéd eljuttatni hozzánk, kérjük küldj egy üzenetet (szurikataalapitvany@gmail.com, vagy 06  (30) 606 34 05), mi felvesszük veled a kapcsolatot, és kitaláljuk, hogy tudod eljuttatni hozzánk adományodat.

Adományodat köszönjük szépen!

ÖNKÉNTESEKET VÁRUNK

Várjuk jelentkezésedet egy vidám és lelkes csapattal rendezvényeink szervezésében, lebonyolításában.

• eszközeink szállításában, helyszínek berendezésében.
  • látogatók fogadásában, a diabéteszről történő tájékoztatásban.

Várjuk jelentkezésedet plakátkampányunkban való közreműködéshez.

• Vidd el lakóhelyed és környékén  legalább 10 helyszínére (orvosi rendelő, védőnői szolgálat, nevelési tanácsadó, óvoda, iskola, művelődési ház, stb.)  “A GYEREKEK IS LEHETNEK CUKORBETEGEK! és a TE IS LEHETSZ CUKORBETEG!” a diabétesz korai felismerését segítő plakátjainkat.
  • Kérd plakátjainkat a szurikataalapitvany@gmail.com-on!

Várjuk orvostanhallgatók jelentkezését az érzékenyítő Szurikáta diabFoglalkozásainkhoz és rendezvényeink szakmai programjának megvalósításához.

• Ha BOE tag vagy ,  érdekel az 1-es típusú diabétesz és szívesen látogatnál el egy játékos foglalkozás keretében diabétesz óvodás vagy iskolás gyerek  intézményébe, akkor jelentkezz a szurikataalapitvany@gmail.com-on.
  • Ha rendezvényeinken szívesen tartanál mini szurikáta foglalkozást, írj a szurikataalapitvany@gmail.com-ra.

rendezvény keskeny

Önkéntes munkádat köszönjük!

Adód 1%-a nekünk  hatalmas segítség!

kis kép 1%

Neked 1 perc, de nekünk  és velünk együtt az érintett gyermekeknek és családjaiknak – viszont óriási segítség lehet. 1 %-odból 4 db plakátot ki tudunk helyezni orvosi rendelőkbe, óvodákba, iskolákba.

Felajánlásoddal folytathatjuk a gyermekkori diabétesz korai felismerését “A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!  plakátkampány és az 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos felvilágosító tevékenységünket rendezvényeink, pedagógusképzés  és gyermekfoglalkozás keretében.

Tegyünk együtt a diabéteszes gyermekekért!

Kérjük, ne feledd, hogy 2017. május 22-ig van lehetőséged eljuttatni 1%-os nyilatkozatod az adóhatóság felé. A kitöltött 1%-os nyilatkozatot nyomtatható formában itt találod >>>

Amennyiben Ügyfélkapud van, és élsz az új adóbevallási formával (http://nav.gov.hu/eszja/eszja), akkor ott ne feledd kitölteni az 1%-os felületet. Csak írd be a keresőbe, hogy Szurikáta Alapítvány, és a rendszer automatikusan ki fogja neked tölteni a nyilatkozatot.

1 %-odat köszönjük szépen!