Szurikáta Foglalkozás az Ákombákom Óvodában

2015. novemberében ellátogatott hozzánk a Szurikáta Alapítvány, melynek nagyon örültünk, hiszen intézményünkben is fogadunk cukorbeteg gyermeket. A foglalkozás a gyerekeknek és a pedagógusoknak is adott új ismereteket.

WP_20151113_10_41_42_Pro

Jól felépített, átgondolt, szakmailag teljesen helyt álló előadást láthattunk. A bevezetés beszélgetéssel kezdődött, amely megfelelő idejű volt, a szabályokat az elején pontosan megismertük, így a gyerekek könnyedén be tudták tartani. A háttérben az asztalon lévő játékok le voltak takarva, melyet szintén jó döntésnek tartottunk, hiszen így a gyerekek kíváncsiskodtak, de figyelmük mégis maradt.

WP_20151113_10_00_15_ProWP_20151113_09_53_00_Pro2WP_20151113_10_46_47_Pro

A szemléltető eszközök magyarázattal egybekötve hatásosak voltak, a korosztályi sajátosságokhoz közel álltak. A beszélgetés frontális jellegét feloldották a köztes játékok: gyümölcsök és zöldségek dobálása, közös számolás.

A mi óvodánk a tapasztalati tudás híve, így nagyra értékeltük a gyerekekkel együtt, hogy az elméleti ismeretek elsajátítása mellett az eszközöket kipróbálhattuk, megnézhettük közelebbről.

WP_20151113_09_34_28_Pro (1)

WP_20151113_11_13_15_Pro

WP_20151113_11_14_23_Pro

A foglalkozás végén felkínált játékeszközök színesek, változatosak voltak. Fontos módszer a gyermekek tanításában az eszközök bemutatása, így nagyon tetszett, hogy az Alapítvány lelkes medikusai több gyermeknek tudtak egyszerre segíteni, kérdéseikre válaszolni.

WP_20151113_09_30_19_Pro

A gyerekek annyira élvezték a játékot, hogy nehezen búcsúztak el az előadás helyszínétől. Szerzett tapasztalataikat későbbi játékukba, beszélgetéseinkbe is beépítették.

WP_20151113_09_27_31_ProWP_20151113_09_31_32_ProWP_20151113_09_41_13_Pro2

Köszönjük a lehetőséget a Szurikáta Alapítványnak!

Budapest, 2016-02-05

Horváth Orsolya       óvodapedagógus

Ti is szeretnétek ilyen foglalkozást ovitokban, isitekben?

Akkor írjatok a Szurikatafoglalkozas@gmail.com-ra vagy hívjátok a 06 30 606 34 05 telefonszámot!

Még több információ a Szurikáta diabFoglalkozásról itt: Foglalkozás

——————————————————————

TÁMOGATSD TE IS a diabTanodát!

pedagógusok felkészítése diabéteszes gyermekek fogadására óvodában, iskolában

diabTanoda, pedagógusok felkészítése diabéteszes gyermekek fogadására óvodában, iskolában

Adományozás indításáért kattints ide, a  TÁMOGATOM szóra vagy az oldalsáv tetején lévő TÁMOGATOM gombra.(Mobiltelefonnal a cikk végén található TÁMOGATOM gombbal tudod indítani támogatásodat.)

Mindezt pár másodperc alatt,  most is meg tudod tenni egy, az OTP Bank pénzügyi hátterével működtetett (ADHAT.hu) biztonságos  adományozási felületen keresztül. Támogatásod biztosan a Szurikáta Alapítványhoz kerül!

• 1000 Ft adományodból 10 pedagógus számára tudjuk a vércukormérés elsajátításához szükséges tesztcsíkot biztosítani.

Támogatásodat köszönjük!

———————————————————