SugarBEAT® – valós idejű, folyamatos és tű nélküli vércukorszint mérő tapasz

A vércukorszint folyamatos és valós idejű mérésére lesz alkalmas és ami a legfontosabb, hogy non-invasív, ígéri a Nemaura Medical.

(„A non-invasív gyógyító eljárás során nincs szükség sebek ejtésére, a kívánt hatást TŰSZÚRÁSOK”, műtéti feltárás és az ezekkel járó kellemetlenségek nélkül érhető el.” Forrás Egészségtudományi fogalomtár)

SugarBEAT - vércukormérő-tapasz Fotó: Nemaura Medical

SugarBEAT – vércukormérő-tapasz
Fotó: Nemaura Medical

A rendszer 3 elemből áll:

• a tapasz
  • a szenzor (testen viselhető elektronikus egység)
  • egy applikáció vagy kézi leolvasó

Egy kis, eldobható tapaszt kell  ragasztani a felhasználó karjára, lábára vagy a hasára és SugarBEAT® méri a test glükóz szintjét a bőrön keresztül.

A fájdalommentesen felragasztható tapasz  1 mm körüli vastagságú, és célja, hogy minél kényelmesebben lehessen viselni és, hogy vércukorszintet  egész nap egyszerűen és folyamatosan nyomon lehessen kísérni. Egy tapasz 24 óráig használható.

Mi segítünk a családoknak abban, hogy a diabéteszes gyerekek jogai az óvodákban, iskolákban is érvényesüljenek.

42826724 - we can help bubble with clip hanging on the line with blue background.

Támogatásotok óriási segítséget jelentene abban, hogy  minden diabéteszes gyermek is a tehetségének és érdeklődési körének megfelelően, szabadon  választhasson oktatási, nevelési intézményt magának, mint nem diabéteszes társaik és ne az alapján kelljen döntenie, hogy hol nem utasítják el őt a diabétesze miatt.

Ehhez kérjük a rendszeres,  1000Ft/hó vagy 2000 Ft/hó támogatásodat.

Rendszeres támogatásért katt ide>>

Támogatásodat köszönjük!

A SugarBEAT® tapasz egy elektronikai eszközhöz, a szenzorhoz csatlakozik, ami lehetővé teszi  a mérést 5 percenként a test intersticiális folyadékából elektronikus úton:

diagram-1

Fotó: Nemaura Medical

A SugarBEAT®   egy enyhe, nem érzékelhető az elektromos áramot bocsát a bőrön keresztül a testbe, és a tapasz segítségével  célzottan meg tudja figyelni  a glükóz molekulákat a bőr felső rétegében. Szenzor segítségével méri a jelen lévő glükóz molekulákat, mindenki számára közérthető vércukorértékekké  “alakítja át” a mérési eredményeket és folyamatosan frissítve kijelzi a használó számára az előzetesen telepített  SugarBEAT® App segítségével az alábbi smart eszközökön : óra / telefon / tablet. De választható  sugarBEAT® kézi olvasó is az eredmények követéséhez.

A sugarBEAT® mobiltelefonos alkalmazás célja, hogy megjeleníthetővé váljék a vércukorszint a nap bármely időpontjában, és egy összefoglaló  glükóz profil (AGP) készülhessen a napi értékekből.

Leolvasó karóra és vércukormérő-tapasz Fotó: Nemaura Medical

Leolvasó okosóra és vércukormérő-tapasz
Fotó: Nemaura Medical

Az adatok más felhasználókkal, szülővel, kezelőorvossal is megoszthatóak.

Egy-egy eldobható tapasz 24 óráig használható majd, a felragasztást követően egy hagyományos vércukormérő készülék segítségével kalibrálni szükséges. A szenzor élettartamát 2 évre becsülik.

SugarBEAT® lehetővé teszi a cukorbetegség szenvedőknek, hogy jobban tudják kezelni betegségüket., mert a folyamatos vércukormérés segíti számukra jobban megismerni, hogy az életmódjuk egyes  tényezői, hogyan befolyásolják a vércukorszintjüket. A SugarBEAT® azon képessége, hogy a magas és az alacsony vércukorszint esetén riasztást küld a használója számára, ezáltal segít megelőzni vagy késleltetni a hosszú távú egészségügyi komplikációkat.

Nagyon ígéretesnek tűnik: valósidejű, folyamatos és fájdalom nélküli! Várjuk a SugarBEAT tapaszt!

(Európában a piaci bevezetést 2017. év végére ígérték a szakemberek a 2017. február 18-án Párizsban a diabétesszel kapcsolatos technikai újításokat és új kezelési módokat felvonultató (ATTD) konferencián, de sajnos azóta új hírek nem érkeztek, reméljük a termék egyszer elkészül és engedélyezik is forgalomba hozatalát. Mi figyelni fogjuk és hírt adunk róla, ha ez megtörténik.)

Még több tudományos újdonságról olvashatsz a képek alatti színes szövegre kattintva.

Fotó: www.integrity-app.com

Fülklipszes vércukormérő Fotó: www.integrity-app.com