SugarBEAT® – valós idejű, folyamatos és tű nélküli vércukorszint mérő tapasz

Vadonatúj és európai forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező non-invazív vércukorszint mérő. 2017. év végére ígéri kereskedelmi forgalomba hozatalát Európában a Nemaura Medical.

SugarBEAT - vércukormérő-tapasz Fotó: Nemaura Medical

SugarBEAT – vércukormérő-tapasz
Fotó: Nemaura Medical

A vércukorszint folyamatos és valós idejű mérésére alkalmas és ami a legfontosabb, hogy non-invasív. („A non-invasív gyógyító eljárás során nincs szükség sebek ejtésére, a kívánt hatást TŰSZÚRÁSOK”, műtéti feltárás és az ezekkel járó kellemetlenségek nélkül érhető el.” Forrás Egészségtudományi fogalomtár)

szurikáta kis szorolap

A rendszer 3 elemből áll:

• a tapasz
  • a szenzor (testen viselhető elektronikus egység)
  • egy applikáció vagy kézi leolvasó

Egy kis, eldobható tapaszt kell  ragasztani a felhasználó karjára, lábára vagy a hasára és SugarBEAT® méri a test glükóz szintjét a bőrön keresztül.

A fájdalommentesen felragasztható tapasz  1 mm körüli vastagságú, és célja, hogy minél kényelmesebben lehessen viselni és, hogy vércukorszintet  egész nap egyszerűen és folyamatosan nyomon lehessen kísérni. Egy tapasz 24 óráig használható.

A SugarBEAT® tapasz egy elektronikai eszközhöz, a szenzorhoz csatlakozik, ami lehetővé teszi  a mérést 5 percenként a test intersticiális folyadékából elektronikus úton:

diagram-1

Fotó: Nemaura Medical

A SugarBEAT®   egy enyhe, nem érzékelhető az elektromos áramot bocsát a bőrön keresztül a testbe, és a tapasz segítségével  célzottan meg tudja figyelni  a glükóz molekulákat a bőr felső rétegében. Szenzor segítségével méri a jelen lévő glükóz molekulákat, mindenki számára közérthető vércukorértékekké  “alakítja át” a mérési eredményeket és folyamatosan frissítve kijelzi a használó számára az előzetesen telepített  SugarBEAT® App segítségével az alábbi smart eszközökön : óra / telefon / tablet. De választható  sugarBEAT® kézi olvasó is az eredmények követéséhez.

Rendszeresen szeretném támogatni a Szurikáta Alapítványt! >>>

Én akarok az egyik lenni abból a 100 emberből, aki havonta 2.500 Ft-tal támogatja 1 éven keresztül a Szurikáta Alapítvány munkáját, mert fontos nekem, hogy ez az alapítvány holnap és holnapután is  segíteni tudjon a családomnak vagy a cukorbeteg gyerekeknek. Most támogatom >>>  Szeretnék többet megtudni a Szurikáta Támogatói Kolóniáról>>>

A sugarBEAT® mobiltelefonos alkalmazás célja, hogy megjeleníthetővé váljék a vércukorszint a nap bármely időpontjában, és egy összefoglaló  glükóz profil (AGP) készülhessen a napi értékekből.

Leolvasó karóra és vércukormérő-tapasz Fotó: Nemaura Medical

Leolvasó okosóra és vércukormérő-tapasz
Fotó: Nemaura Medical

Az adatok más felhasználókkal, szülővel, kezelőorvossal is megoszthatóak.

Egy-egy eldobható tapasz 24 óráig használható majd, a felragasztást követően egy hagyományos vércukormérő készülék segítségével kalibrálni szükséges. A szenzor élettartamát 2 évre becsülik.

Európában a piaci bevezetést 2017. év végére ígérték a szakemberek a 2017. február 18-án Párizsban a diabétesszel kapcsolatos technikai újításokat és új kezelési módokat felvonultató (ATTD) konferencián.

SugarBEAT® lehetővé teszi a cukorbetegség szenvedőknek, hogy jobban tudják kezelni betegségüket., mert a folyamatos vércukormérés segíti számukra jobban megismerni, hogy az életmódjuk egyes  tényezői, hogyan befolyásolják a vércukorszintjüket. A SugarBEAT® azon képessége, hogy a magas és az alacsony vércukorszint esetén riasztást küld a használója számára, ezáltal segít megelőzni vagy késleltetni a hosszú távú egészségügyi komplikációkat.

Nagyon ígéretesnek tűnik: valósidejű, folyamatos és fájdalom nélküli! Várjuk a SugarBEAT tapaszt!

Még több tudományos újdonságról olvashatsz a képek alatti színes szövegre kattintva.

Fotó: www.integrity-app.com

Fülklipszes vércukormérő Fotó: www.integrity-app.com