RÓLUNK

2színes végleges 10432202_10202155698990781_1214481018_n

Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért – a diabéteszes gyermeket nevelő családok alapítványa

Segítség a mindennapokban…

Célunk, hogy a családi élet mindennapjaihoz segítséget nyújtsunk a cukorbetegség diagnosztizálását követően szülőnek és gyermeknek egyaránt tapasztalt, diabéteszes gyermeket nevelő családok együttműködésével. A Nem vagytok egyedül! programunk ezt a cél szolgálja.

Érzékenyítés, Társadalmi esélyegyenlőség

Célunk a diabéteszes gyermekek, fiatalok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, a diabétesszel kapcsolatos tévhitek, előítéletek eloszlatása különösen nevelési, oktatási intézményekben az egészségügyi, az oktatási szektor, az önkormányzati, kormányzati szervek érintett részvevőinek és a diabéteszes gyermekeket nevelő családok együttműködésével, hogy a diabéteszes gyermekek a bölcsődei, óvodai, iskolai életben ténylegesen ugyanolyan feltételekkel vehessenek részt, mint egészséges társaik. A szülők munkahely-megtartásának elősegítése, támogatása.

Ennek a célnak a megvalósulását szolgálja a szülőket segítő programunk, a KEDD10 és a pedagógusok számára meghirdetett DiabTANODA– a diabéteszeses gyermekek közösségi fogadását segítő oktatásunk az SE. 1. számú Gyermekklinikán, annak diabetes team-jével együttműködve.

Prevenció, Edukáció

Célul tűztük ki, hogy hazánkban is jelentősen csökkenjen azon 1-es típusú diabeteses gyermekek aránya, akik súlyos (anyagcsere-eltolódás) állapotában kerülnek első ellátásra.
El szeretnénk érni, hogy az 1-es típusú diabétesz mint betegség jellemzői a lakosság széles körében ismertté váljanak és markánsan elkülönüljenek a 2-es típusú diabétesztől a betegség minél korábbi fázisában történő diagnosztizálhatóságáért és a kis diabéteszes betegek minél sikeresebb közösségi integrációjáért.

Ezért indítottuk útjára 2014. őszén “A gyerekek is lehetnek cukorbetegek! megnevezésű információs kampányunkat.

Működés, Szakmai együttműködés

Működési területünk Magyarország, de tevékenységünket elsősorban Budapesten, Pest és Nógrád megyében szeretnénk kifejteni. Munkánkat a Semmelweis Egyetem I. számú (Bókay) Gyermekklinika szakmai támogatásával végezzük.