Rendezvényi önkéntes (15 fő)

Az 1-es típusú cukorbeteg gyerekek számára befogadóbb, elfogadóbb világ megteremtésén munkálkodó kis, aktív Szurikáta Alapítvány 15 fő jó problémamegoldó és kommunikációs készséggel rendelkező, talpraesett rendezvényi önkéntest keres 2018. 09.01.- 2019. 03. 31. tartó időszakban megvalósuló rendezvényeihez.

Főbb feladatok

Az Alapítvány vezetője a rendezvényszervező asszisztenssel karöltve évente két nagy rendezvényt szervez. A rendezvény önkéntesei csapatokba kerülnek beosztásra, a csapatokat a csapatvezetők irányítják. A csapatvezetők olyan önkéntesek, akik már több éve bekapcsolódtak a Szurikáta Alapítvány munkájába.

• A 2018. október 6-i Szurikáta családi nap megvalósítást egy rendezvény-előkészítő kis csapattal és a rendezvényt lebonyolító 4 kis csapattal (regisztráció-ruhatár csapat, hostess csapat, gyerekprogramok csapat, teremőrök-takarítók csapat) tervezzük megvalósítani.
  • A 2018. tavaszán megrendezésre kerülő Szurikáta diab-pszicho konferenciát egy rendezvény-előkészítő csapattal és egy-két rendezvényt lebonyolító csapattal tervezzük megvalósítani.

Az előkészítő csapatban tevékenykedő önkéntesek feladatai

A rendezvény előkészítésében feladatot vállalók a rendezvényt megelőző napokban, illetve a rendezvény előtt végeznek feladatokat.

• Eseti szállítási feladatok.
    • A rendezvényhelyszín előkészítése, teremberendezések.

A rendezvényt lebonyolító csapatokban tevékenykedő önkéntesek feladatai

Az önkéntesek csoportokban, a csoportvezetőjük által meghatározott feladatokat látják el. A feladatok kiosztására a rendezvényt megelőző héten kerül sor. Az önkéntes a rendezvényhelyszínen belül a számára meghatározott helyszínen és a számára kijelölt feladatokat látja el az alábbiak közül:

• Regisztrációban való közreműködés
    • Kiállító cégek fogadása, kitelepülések segítése.
    • Programadók fogadása, támogatása.
    • Előadók, szakorvosok, szakértők fogadása, támogatása.
    • Programhelyszínek biztosítása, takarítás (konferenciaterem, kiállítói terem, gyerekprogramok helyszíne, stb.)
    • Látogatók informálása, útbaigazítása.
    • Ruhatár vezetése.
    • Tombolajegyek árusítása, tombola helyszínének előkészítése, segédkezés a tombolasorsolás lebonyolításában.
    • Folyamatos kapcsolattartás a csoportvezetője felé.
    • Mindaz, amivel a rendezvény során a csoportvezetője megbízza.

Az önkéntes feladathoz tartozó elvárások

• gyors, megbízható, gyakorlatias és készséges munkavégzés önállóan
    • monotónia- és sztressztűrés
    • kommunikációs és problémamegoldó készség
    • lojalitás, az alapítvány céljaival való nagyfokú azonosulás

Az önkéntes feladat ellátásánál előnyt jelent

• ha már korábban is végzett önkéntes feladatot a Szurikáta Alapítványnál
    • B kategóriás jogosítvány – ha az előkészítő csapatban szeretne munkát vállalni

Amit az önkéntesnek kínálunk

• tanulási, fejlődési, gyakorlatszerzési lehetőség
    • csapatmunkában való részvétel
    • szakemberekkel, cégekkel történő megismerkedés lehetősége
    • a diabétesszel kapcsolatos ismeretek gazdagodása (a rendezvény előadásaihoz való ingyenes és on-line hozzáférés biztosítása)
    • betekintés és bekapcsolódási lehetőség egy aktívan működő, kis civil szervezet életébe
    • nevének feltüntetése a Szurikáta Alapítvány weboldalán
    • alapítványi logóval ellátott egyen munkapóló biztosítása a rendezvény idejére

Az önkéntes feladat időigénye

Szurikáta Családi Nap

• Előkészítő csapat tagjaként a munkavégzés ideje: a rendezvény napján 6.00-9.00 óra és/vagy a rendezvényt megelőző napokban szállítási feladatok
  • Programon közreműködő csapat tagjaként az önkéntes feladat ideje: 9.00-18.00 óra

Szurikáta diab-pszicho konferencia

• önkéntes feladat ideje: 8.00-17.00 óra

Szükséges tapasztalat:

• Nem igényel tapasztalatot

Szükséges nyelvtudás:

• Nem igényel nyelvtudást

Munkavégzés helye

Előzetes megbeszélés helyszínei

• SE 1. számú Gyermekklinika (Budapest, VIII. ker. Bókay János utca 52.)
  • Appy Centrum (Budapest, VI. ker. Nyugati tér. 1.)

A rendezvények helyszínei

• Szurikáta családi nap 2018. október 6. – MagNet Közösségi Ház (Budapest, VI. ker. Andrássy út 98.)
  • Szurikáta diab-pszicho konferencia 2019. tavasza – KÉK Kortárs Építészeti Központ (Budapest, XI. ker. Bartók Béla út 11.)

Jelentkezés az önkéntes állásra

Jelentkezni 2018. augusztus 26-ig a szurikataalapitvany@gmail.com e-mail címen lehet egy max. egy-egy oldalas motivációs levél és önéletrajz megküldésével.

Kérjük, hogy a motivációs levélben fejtsd ki, hogy hogyan tudsz az Alapítvány céljaihoz kapcsolódni, végeztél-e már önkéntes munkát Alapítványunknál és, hogy van-e érintettséged a diabétesszel kapcsolatban. Kérjük, hogy a motivációs leveledben térj ki rá, ha kimondottan az előkészítő csapatban szeretnél munkát vállalni.

A jelentkezőkkel augusztus végén vesszük fel a kapcsolatot, a személyes találkozókat augusztus utolsó vagy szeptember első hetére tervezzük.

Tudj meg többet a Szurikáta Alapítványról!