Beszélgessünk a diabéteszről – pszichológussal!

Új, hiánypótló programmal bővül a diabéteszes gyermeket nevelő családok számára nyújtott segítségünk. A program neve:  “Beszélgessünk a diabéteszről – pszichológussal!”

22229499 - vector illustration of family icons head

Felgyorsult világban élünk, eltűntek a távolságok, mindent el tudunk érni, azonnal. Az élet több területén szeretnénk egyidőben sikereket elérni, azonnal. Ez bizonyos kérdésekben problémákat szülhet, melyeket megoldunk, azonnal. Bizonyára mindenki találkozott már olyan problémával, amit valamiért nem tudott megoldani, azonnal. És csak vitte és vitte magával a problémát, mely egyre jobban nyomta a vállát. Mit szólna hozzá, ha azt mondanám, van lehetőség arra, hogy gyorsabban megoldja ezt a problémát?

Aztán ott van a gyermekünk kezelése. Tisztán emlékszem arra, amikor közölték velem a diagnózist és azt, hogy ezt nem lehet kinőni, nem tudják meggyógyítani. Hirtelen össze akart omlani a világ körülöttem. Azt hittem megőrülők a tehetetlenségtől és a kétségbeeséstől. Aztán hirtelen tudatosult bennem a fájdalom ködén át, hogy két lehetőségem van: 1. összeomlok és majd lesz valami, 2. beleállok a feladatba, hiszen a gyerekemről van szó és az ő érdekei a legfontosabbak. A második lehetőség mellett döntöttem, nem volt könnyű az elején, de csináltuk a dolgunkat és beletanultunk. És most már bátran kijelenthetem: együtt élünk a feladattal (igen, nem problémával, feladattal). És jól csináljuk! Az első időszak elkerülhetetlen, a fájdalommal, a félelemmel együtt. Szabad ebben az időszakban is támogatást, segítséget kérni!

A fentiek közül valamelyik igaz Önre? Szeretettel meghívom egy beszélgetésre! Mi a célja ennek a beszélgetésnek? Ez csak Öntől függ, egyszerűen csak ki szeretne mondani valamit, amit soha senkivel nem tudott megbeszélni? Rendben van. Szeretne dolgozni egy olyan dilemmán, amit valamiért nem tudott megoldani. Üljünk le, beszélgessünk!

Miben különbözik ez egy hétköznapi beszélgetéstől? A beszélgetés során azonosítjuk a kérdést, és egy speciális módszertan segítségével, közösen megoldást találunk. Mindezt észrevétlenül!

A Szurikáta Alapítvány „Beszélgessünk” címet viselő programjának keretében lehetősége nyílik egy ilyen beszélgetésre. A programban résztvevők létszáma korlátozott. A beszélgetések ingyenesek, egyetlen kérésünk, hogy az alapítvánnyal egyeztetett módon támogassa az alapítvány munkáját (pl. önkéntes munkával). Jelentkezni a szurikataalapitvany@gmail.com email címen, vagy a cikk végén található  űrlap kitöltésével lehet.

Legyen Ön is a beszélgetőpartnerem!

Szakmáry András | pszichológus | coach

1%szurikata2 fb kép poszthoz, cikkhez

andras1-450x514A program pro bono vezetője, az egyéni vagy  családi beszélgetések végzője Szakmáry András pszichológus, coach, egy 7 éves  kislány édesapja, akinél 1 éves korában 1-es típusú diabates mellitust diagnosztizáltak.

Kik vehetnek részt a 2016. november 1.-2017. november 1-ig tartó programban?

Azok a diabéteszes gyermeket nevelő család, akik

• jelentkeznek a programba
  • akik részvételét az alapítvány elfogadja a programba
  • eltökéltek abban, hogy megoldást keressenek a diabétesszel kapcsolatos problémáikra
  • vállalják, hogy korrekt visszajelzést adnak a program családjukra, problémájuk megoldására gyakorolt hatásáról
  • vállalják, hogy  segíteni, támogatni fogják  a Szurikáta Alapítvány működését
Milyen problémák esetén javasoljuk a programban való részvételt?
  • Veszteségfeldolgozás a diagnózist követő időszakban.
  • A gyermek különböző életszakaszaiban fellépő, a diabétesszel összefüggő problémák kezelésére (nem hajlandó a gyermek beadni saját magának az inzulinját, szégyenli társai előtt betegségét,  válaszokat keres gyermeke arra, miért pont ő lett diabéteszes, esetleg csúfolják, kiközösítik társai a  gyermeket diabétesze miatt, lázad a gyerek a diabéteszes szabályok ellen, azokat figyelmen kívül hagyja, barátság, párkapcsolat kialakítását gátolja diabétesze, stb.)
  • Család életében a diabétesz felbukkanásával felborult harmónia helyreállítására, a családi kapcsolatok átrendeződésének támogatására, a családtagok közötti feszültségek rendezésére, stb.
  • És minden olyan problémával, melyeket az élet hoz magával és amihez  a diabéteszes gyermeket nevelő családok pszichológusi segítséget szeretnének kapni.

Rendszeresen szeretném támogatni a Szurikáta Alapítványt! >>>Én akarok az egyik lenni abból a 100 emberből, aki havonta 2500 Ft-tal támogatja egy éven keresztül a Szurikáta Alapítvány munkáját, mert fontos nekem, hogy ez az alapítvány holnap is segíteni tudjon a családomnak vagy a cukorbeteg gyerekeknek. Most támogatom >>>  Szeretnék többet megtudni a Szurikáta Támogatói Kolóniáról>>>

A program helyszíne
  •  SE 1. számú Gyermekklinika (Budapest, VIII. ker., Bókay János utca 52.)
Jelentkezni szeretnél a programba?

További információ vagy  jelentkezés a programba a szurikataalapitvany@gmail.com e-mail címre küldött levélben vagy  a cikk végén található kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével.

Kistarcsa, 2016. november 1.

Kocsisné Gál Csilla 06 30 606 34 05